ROCK INCIDENT 51: ΟΤΑΝ Ο ROGER DALTREY NOMIZE OTI…ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ PETE TOWNSHEND!

Οι σχέσεις των μελών των συγκροτημάτων δεν είναι πάντα αυτές που νομίζουμε ή αυτές που θα θέλαμε να είναι. Η πίεση, η καθημερινότητα, το άγχος της επιτυχίας, οι προσωπικές διαφορές και η ίδια η επιτυχία, τους οδηγεί σε εντάσεις που εκδηλώνονται στην καλύτερη των περιπτώσεων στην απομάκρυνση, στη δε έσχατη στο ξύλο.
Ένα τέτοιο περιστατικό θα διαβάσετε κι αφορά τα μέλη των Who και συγκεκριμένα τον τραγουδιστή Roger Daltrey και τον κιθαρίστα και βασικό συνθέτη σχεδόν όλων των κομματιών τους, Pete Townshend.
Χρονικά βρισκόμαστε στο 1973 κι οι δύο μουσικοί βρίσκονται στο studio κάνοντας πρόβες για την περιοδεία που θα ακολουθούσε της κυκλοφορίας του άλμπουμ Quatrophenia. Εκείνες τις ημέρες υπήρχε μια ένταση μεταξύ τους γιατί ετοίμαζαν μια  promotional ταινία για το Quatrophenia η οποία είχε καθυστερήσει. 

 Ο Townshend είχε πιει ένα ολόκληρο μπουκάλι brandy κι εκνευρισμένος πλησίασε πολύ κοντά στο πρόσωπο του Daltrey κι άρχισε να του φωνάζει, λέγοντας «θα κάνεις αυτό που σου λένε». Αν κι ο χαρακτήρας του Daltrey δεν σηκώνει τέτοιου είδους συμπεριφορές ( σ.σ έλυνε όλες τις διενέξεις του με γροθιές) έδωσε τόπο στην οργή και δεν αντέδρασε. Οι roadies που τον ήξεραν ότι ήταν οξύθυμος τον κράταγαν να μην επιτεθεί στον Townshend ο οποίος δεν σταμάτησε τις φωνές και στην προκλητικότητα (τον Daltrey τον είχε ενοχλήσει ότι του φώναξε με κολλημένο το στόμα του πάνω στο πρόσωπό του!). Ο Townshend συνέχισε κι εκτός εαυτού λέει στους roadies “Αφήστε τον θα τον σκοτώσω, θα σκοτώσω τον κοντό” (Ι’ll kill the little fucker’). H επόμενη κίνηση του Townshend ήταν να πετάξει προς τον Daltrey μια κιθάρα Les Paul, η οποία πέρασε δίπλα απλό τον ώμο του (σ.σ δεν μπορώ να φανταστώ τη σκηνή!). Αυτό ήταν. Ο Daltrey πέρασε στην επίθεση ρίχνοντας μια γροθιά στον Townshend, ρίχνοντας τον αναίσθητο στο πάτωμα. Ειδοποίησαν ασθενοφόρο αλλά επειδή δεν συνερχόταν ο Daltrey νόμισε ότι τον σκότωσε! 

Εκείνη τη …οικογενειακή στιγμή, εμφανίζεται στο studio o πρόεδρος της αμερικάνικης δισκογραφικής εταιρείας που είχε τους Who, αντικρίζοντας ένα έξαλλο αλλά και φοβισμένο Daltrey, ένα αναίσθητο Townshend και μια Les Paul πεταμένη στο πάτωμα με τους τεχνικούς και roadies να …τρέχουν! «Θέε μου, πάντα έτσι είναι;” λέει κι ο Keith Moon που ήταν παρών στο επεισόδιο του απαντά: “Όχι, σήμερα είναι στις καλές τους!!!».
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
6/12/18/
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου