ROCK INCIDENT 43: ΟΙ VAN HALEN ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ “WHY CAN’T THIS BE LOVE” ΚΑΙ ΟΙ EXECUTIVES ΟΣΜΙΖΟΝΤΑΙ ΔΟΛΛΑΡΙΑ!

Πριν μερικούς μήνες, στη σειρά των Rock Incident είχατε διαβάσει πως ο Eddie Van Halen επέλεξε τον Sammy Hagar για να αντικαταστήσει τον David Lee Roth. Και μάλιστα δεν ήταν η πρώτη επιλογή (διάβασε εδώ το σχετικό άρθρο).


Οι κόκκινες λέξεις αποτελούν links και μπορείτε να τις πατήσετε.

Και το σημερινό Rock Incident αναφέρεται στους Van Halen της δεύτερης περιόδου και μάλιστα των πρώτων ημερών πριν μπουν στο studio να ηχογραφήσουν τα τραγούδια του 5150.  Οι πρόβες με τον Sammy Hager έχουν προχωρήσει, καινούργια τραγούδια υπάρχουν κι έτσι ο manager τους σκέπτεται να καλέσει στο studio τους υψηλά ιστάμενους της Warner Bros να ακούσουν και να πάρουν μια ιδέα για τα καινούργια τραγούδια.
Στο studio βρέθηκαν ο Mo Ostin senior manager της Warner Music και φοβερή επιδραστική προσωπικότητα στο χώρο της μουσικής, Ted Templeman, παραγωγός και ο Lenny Waronker, Πρόεδρος της Warner Music, οι οποίοι και οι τρεις δεν ήταν σίγουροι ότι ο Hagar ταίριαζε στο συγκρότημα! Το πρώτο τραγούδι που τους έπαιξαν ήταν το «Why Can’t This Be Love» και μόλις τελείωσε ο Mo Ostin σηκώνει τα δάκτυλά του στον αέρα, τα φέρνει στη μύτη του και λέει:  ‘I can smell money!’ Και είχε απόλυτο δίκαιο, αφού το 5150 πούλησε μόνο στην Αμερική 6.000.000 αντίτυπα, περνώντας από το Νο1!
Το Why Can’t This Be Love» ήταν το πρώτο single του δίσκου, που εκτόξευσε τις πωλήσεις του κι έγινε αμέσως επιτυχία. Διαφορετικό από τον ήχο των προηγούμενων τραγουδιών τους, εποχής Roth, το Why Can’t This Be Love» άνοιξε καινούργιο μεγαλύτερο δρόμο για το συγκρότημα που είδε τις μετοχές του για ακόμα μια φορά στα ψηλά.
Διαβάστε το Rock Incident 2 που έχει ελληνικό ενδιαφέρον.

9/10/18/


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου