BLODWYN PIG: Η ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ JETHRO TULL

Η ιστορία των Bodwyn Pig ξεκινά αμέσως μετά την κυκλοφορία του πρώτου άλμπουμ των Jethro Tull, This Was (1968) και τη διαφωνία μεταξύ Ian Anderson και του κιθαρίστα Mick Abrahams για το δρόμο που θα ακολουθούσε το συγκρότημα. «O Ian Anderson θεωρούσε  ότι  οι Jethro Tull είναι το δικό του συγκρότημα και δεν δεχόταν τη γνώμη κανενός άλλου» δήλωσε ο Mick Abrahams σε πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό Prog (Σεπτ. 2018, τεύχος 90). Ο Abrahams ήθελε μια πιο blues στροφή στον ήχο τους, blues που είχαν στο This Was αλλά ο Anderson είχε διαφορετική γνώμη και τελικά δικαιώθηκε.  Βλέποντας το αδιέξοδο Abrahams παραιτήθηκε κι έμεινε έως ότου βρουν αντικαταστάτη που τελικά ήταν ο Martin Barre από τους Gethsemane. O Abrahmas τούς είπε ότι θα μείνει τρεις ακόμα έβδομάδες ώσπου να βρουν αντικαταστάτη και στο  ενδιάμεσο τον κάλεσε ο manager του συγκρτοήματος, Terry Ellis για να του πει ότι απολύθηκε. "Μα πως μπορείς να με απολύσεις όταν έχω παραιτηθεί" του απάντησε ο Abrahams. 


Οι κόκκινες λέξεις αποτελούν links και μπορείτε να τις πατήσετε.

Αμέσως μετά την αποχώρησή του από τους Jethro Tull, o Abrahams σχηματίζει τους Blodwyn Pig, κυκλοφορώντας δύο άλμπουμ, τα Ahead Rings Out  (1969, Νο 9 Μ.Βρετανία) και Getting to This(1970, Νο 8 Μ.Βρετανία). Και τα δύο έχουν παλιοροκάδικο ήχο, με blues στοιχεία και είναι πολύ κοντά στον ήχο του This Was.
Η επιτυχία των 2 δίσκων του επισφραγίστηκε με την παρουσία τους στο φημισμένο (σ.σ. τότε) φεστιβάλ του Bath αλλά και στα Isle of Wight και Reading Festival.
Παρ’ όλη την καλή πορεία τους, διέλυσαν στα τέλη του 1970 και ο Mick Abrahams σχημάτισε τους Mick Abrahams Band για να επανασυνδέσει τους Blodwyn Pig αλλά χωρίς επιτυχία. Εργάστηκε σαν οδηγός, διασώστης και οικονομικός αναλυτής ενώ εξακολούθησε να δίνει συναυλίες. Το 1990 σχημάτισε τους This Was κι ήλθε σε σύγκρουση με τους fans των Jethro Tull τόσο για την επιλογή του ονόματος, όσο και για το γεγονός ότι προσκάλεσε τους Glenn Cornick (μπάσο) και Clive Bunker (ντραμς) που έπαιζαν στο πρώτο άλμπουμ για να ξαναπαίξουν μαζί. Φυσικά δεν κάλεσε τον Ian Anderson! Παρ’ όλη την ηγετική φυσιογνωμία του, ο Anderson δεν του κράτησε κακία και τον κάλεσε σε reunions παλαιών μελών του συγκροτήματος.
Από το 2009 η υγεία του Abrahams δεν είναι καλή, αφού όπως λέει ο ίδιος το Νοέμβριο εκείνης της χρονιάς σχεδόν την ίδια στιγμή υπέστη καρδιακό και εγκεφαλικό επεισόδιο τα οποία του έχουν περιορίσει τις δραστηριότηες αλλά μπορεί να παίζει κιθάρα!Σήμερα οι σχέσεις του με τον Ian Anderson είναι πολύ καλές, ιδιαίτερα με το γιό του Anderson, James ο οποίος τον έχει βοηθήσει σε πολλά πράγμτα και μιλάει με τα καλύτερα λόγια γι αυτόν. Σε μια συνομιλία που είχε με τον Anderson τού είπε ότι ο γιός του είναι ειλικρινής και πολύ καλός άνθρωπος. Κι ενώ περίμενε να ακούσει από τον Anderson ότι είναι ικανοποιημένος για τα καλά λόγια που άκουσε για το γιό του, αυτός του είπε "Ε, και"!
ΠΩΣ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ
Ανάδοχος του ονόματος Blodwyn Pig είναι ο στενός φίλος του Abrahams, Graham Walker που το είπε σε μια στιγμή…έκλαμψης. Ο περισσότερος κόσμος πιστεύει ότι είναι παρμένο από το βιβλίο του Dylan Thomas, Under Milk Wood αλλά δεν συμβαίνει έτσι. Κι αυτό γιατί όπως λέει χαμογελώντας ο Abrahams,ο Walker δεν είχε ανοίξει βιβλίο ποτέ του! Η λέξη Blodwyn στα ουαλικά, σε μια ελεύθερη μετάφραση, μπορεί να μεταφραστεί σε αγάπη.

TRIVIA
  • Πριν ο Anderson προσλάβει τον Martin Barre, είχε προσλάβει τον Tony Iommi με τον οποίο εμφανίστηκαν στην παράσταση Rock’n’Roll Circus των Rolling Stones. Ο Iommi έμεινε για λίγες ημέρες για να σχηματίσει τους Black Sabbath, ενώ η ιστορική, όπως εξελίχθηκε, εμφάνισή τους στο Rock’n’Roll Circus κυκλοφόρησε σε cd και dvd το 1995.
  • Πέραν των 2 studio άλμπουμ, σαν Blodwyn Pig κυκλοφόρησε άλλα 7(!) live. Σαν Mick Abrahams Band κυκλοφόρησε 4, ενώ έχει κυκλοφορήσει και 12 προσωπικά άλμπουμ, σαν Mick Abrahams με τελευταίο το Revived!(2015) όπου συμμετέχουν οι Martin Barre, Bernie Marsden, Paul Jones και Mark Feltham  (και οι δύο από τους Blues Band), Bill Wyman (από τους Rolling Stones),Elliott Randall (Steely Dan) και Geoff Whitehorn (Procol Harum, Family).  
  • 9/10/18
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου