“WAITING FOR THE SUN”: O ΚΙΘΑΡΙΣΤΑΣ ΤΩΝ DOORS, ROBBY KRIEGER ΘΥΜΑΤΑΙ….

Για μια ακόμα φορά, ένα άλμπουμ από τη μεγάλη δισκογραφία των Doors θα επανεκδοθεί, αυτή τη φορά επ’ ευκαιρία της 50ης επετείου από την κυκλοφορία του. Πρόκειται για το τρίτο άλμπουμ τους, με τίτλο Waiting for the Sun που αρχικά είχε κυκλοφορήσει τον Ιούλιο του 1968 και επανακυκλοφόρησε αυτές τις ημέρες σε  remastered πλούσια έκδοση.
Η κόκκινη υπογράμμιση αποτελεί σύνδεσμο (link) και μπορείτε να τον πατήσετε.
 “Τα περισσότερα τραγούδια των πρώτων 2 άλμπουμ μας, τα είχαμε έτοιμα πριν ακόμα ηχογραφήσουμε το πρώτο μας άλμπουμ» λέει ο κιθαρίστας των Doors, Robby Krieger “αλλά όταν ήλθε η στιγμή να ξεκινήσουμε να ηχογραφούμε το τρίτο (σ.σ.το Waiting for the Sun) δεν είχαμε συνθέσεις και αρχίσαμε να τελειώνουμε ότι είχαμε ξεκινήσει να δουλεύουμε. Τα 'Spanish Caravan' και 'Yes, The River Knows' γράφτηκαν την τελευταία και το 'Five to One’” όταν είχαμε ξεκινήσει ήδη να ηχογραφούμε! Το budget ηχογράφησης ήταν μεγάλο και μόνο οι ώρες ηχογράφησης των drums ξεπέρασαν τις 6. Ο Jim Morrison έπινε συνέχεια, είτε στο studio είτε στα bar δίπλα στο studio και καθώς τα φωνητικά ηχογραφόντουσαν τελευταία, τον χάναμε».
Το Waiting for the Sun είναι το μόνο άλμπουμ των Doors που πήγε Νο1 στο αμερικάνικο charts και και περιέχει το δεύτερο Νο1 στο chart μικρών δίσκων, το  "Hello, I Love You" (σ.σ. το πρώτο ήταν το “Light my Fire”). Έως σήμερα, μόνο στην Αμερική, το άλμπουμ έχει πουλήσει 9.000.000 αντίτυπα! Περιέργως το ομώνυμο κομμάτι του άλμπουμ συμπεριλήφθηκε στο μεθεπόμενο άλμπουμ τους, Morrison Hotel (1970).
Εκείνη την εποχή, είχαν ξοδεύσει πολύ χρόνο δουλεύοντας το τραγούδι “The Celebration of Lizard’, διάρκειας 17 λεπτών, που βασιζόταν σε ποιήματα και στίχους του Jim Morrison, όλα με αλληγορικά θέματα. Λόγω της μεγάλης διάρκειας του, θα έπιανε μια ολόκληρη πλευρά δίσκου βινυλίου και τελικά τόσο ο παραγωγός Paul Rotchild όσο και τα μέλη του συγκροτήματος αποφάσισαν να μη το συμπεριλάβουν. Στο τραγούδι “Not to touch the Earth” υπάρχει ένα μικρό μουσικό πέρασμα από το  “The Celebration of Lizard’, αλλά έως εκεί. Οι Doors τιμούσαν το τραγούδι στις εμφανίσεις τους που τελικά παρουσιάστηκε στη διπλή συλλογή Legacy: The Absolute Best (2003) αλλά και στο live Absolutely Live του 1970!


Η καινούργια έκδοση του Waiting for the Sun θα περιέχει το άλμπουμ σε remastered με ακυκλοφόρητες rough mixes από τις ηχογραφήσεις και 5 live τραγούδια από την εμφάνισή τους το 1968 στη Κοπεγχάγη. Η έκδοση του βινυλίου θα είναι διπλή.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ
Η φωτογραφία του εξώφυλλου είναι του Paul Farrara και έγινε λίγο έξω από την πόλη του Los Angeles στο Laurel Canyon Blvd.  Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία που πήρε ο βοηθός του Farrara, με το φωτογράφο πάνω στη σκεπή του αυτοκινήτου να αποθανατίζει το συγκρότημα. Η φωτογραφία του οπισθόφυλλου είναι του Guy Webster.
ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΤΑ
Το 2019 συμπληρώνονται 50 χρόνια από την κυκλοφορία του The Soft Parade που ήταν το τέταρτο άλμπουμ τους και ήδη έχει ετοιμαστεί η deluxe remastered επανέκδοσή του.
14/9/18
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου