ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΤΩΝ RICHIE KOTZEN, PAIN OF SALVATION KAI OMEN

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Θεσσαλονίκη 5 Ιουλίου, 2018 || Αθήνα 6 Ιουλίου, 2018
O Richie Kotzen, ένας από τους σημαντικότερους κιθαρίστες της γενιάς του, μία πολυσχιδής μουσική προσωπικότητα, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, για δύο εμφανίσεις στην Θεσσαλονίκη  5 Ιουλίου και στην Αθήνα 6 Ιουλίου.
Rock, blues, jazz, fusion και soul, έτσι περιγράφει ο ίδιος τη μουσική του ταυτότητα και αυτό είναι εμφανές καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του, είτε ως solo μουσικός, είτε ως μέλος συγκροτημάτων όπως οι Poison, Mr. Big & The Winery Dogs.
Ο Richie Kotzen ξεκίνησε μόλις, την Ευρωπαϊκή του περιοδεία με πρώτο σταθμό το Stone Free Festival στο Λονδίνο, ένα από τα πιο εκρηκτικά μουσικά φεστιβάλ και έκλεψε τις εντυπώσεις του κοινού. Με το φανταστικό νέο του άλμπουμ, “Salting Earth” αλλά και το ανεξάντλητο ρεπερτόριο του ο Richie Kotzen θα περιοδεύσει σε όλη την Ευρώπη. Φυσικά, δε θα μπορούσε στην περιοδεία αυτή να συμπεριλάβει και την Ελλάδα, καθώς ο ίδιος δήλωσε πως ανυπομονεί να βρεθεί μπροστά στο ελληνικό κοινό! 





ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Θεσσαλονίκη: Πέμπτη 5 Ιουλίου, PRINCIPALClubTheater (26ηςΟκτωβρίου 15, Θεσσαλονίκη)
Αθήνα: Παρασκευή 6 Ιουλίου, KYTTAROLiveClub (Ηπείρου 48 &Αχαρνών, Αθήνα)
Πόρτες: 20:30



Προπώληση:
Οnline: www.123TICKETS.gr (στηνηλεκτρονικήπροπώλησηενδέχεταιναυπάρχειχρέωσημεταπωλητή)
Αθήνα: Καγμακης , MetalEra , Noremorse , Monsterville
Θεσσαλονίκη: ΖΑΧΟΣ , Διώροφον , Alone , Χορδές , Tickethouse , DizzyDolls
Προπώληση: €28
Ταμείο: €30
PAIN OF SALVATION
ΟΙ PAIN OF SALVATION, ΟΙ NEED ΚΑΙ ΟΙ
MOTHER OF MILLIONS ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ




“The perfect elements of prog”
Υπάρχουν πολλά συγκροτήματα που υπερηφανεύονται πως παίζουν προοδευτική μουσική. Οι Pain of Salvation είναι από τα ελάχιστα που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ παίζουν προοδευτική μουσική. Μουσική φτιαγμένη από καλλιτέχνες που σκέφτονται στην κυριολεξία «έξω από το κουτί», με κάθε άλλο παρά συμβατικό τρόπο, αναμειγνύοντας επιρροές εντελώς ετερόκλητες μεταξύ τους, δημιουργώντας έναν ήχο που είναι μοναδικός, αναγνωρίσιμος από την πρώτη νότα κι όχι απλά τιμώντας τους μεγάλους του παρελθόντος.
Ο Daniel Gildenlow, ηγέτης, τραγουδιστής και κιθαρίστας του σχήματος, είναι ένας ολοκληρωμένος καλλιτέχνης, που εκτός από εξαιρετική μουσική, έχει τα κότσια να δημιουργεί συνεχώς concept δίσκους, με πολύ έντονα προσωπικά θέματα. Στην Ελλάδα, οι Pain of Salvation λατρεύονται όσο λίγα σχήματα, με την σχέση αυτή να κρατά πολλά χρόνια, όταν ακόμα οι Σουηδοί progsters ήταν ένα μικρό, αλλά πολλά υποσχόμενο γκρουπ.
Μέχρι το 2002, οι PoS, έχουν να καυχώνται πως δημιούργησαν τέσσερα αριστουργήματα του progmetal, με προεξάρχοντα τα «The Perfect Element, Part I” και “Remedy Lane”, που άνετα κατατάσσονται στην πρώτη δεκάδα με τα κορυφαία άλμπουμ του ιδιώματος. Η χαρισματική περσόνα του Daniel Gildenlow όμως, καθοδηγούμενη μόνο από το ένστικτο και το ταλέντο του, δεν ακολούθησε την πεπατημένη και δημιούργησε έναν concept δίσκο για τη φύση του Θεού και της ανθρωπότητας, το “Be”, με πολύ «βαρύ» θέμα και μουσικά σε εντελώς διαφορετικό επίπεδο, παραξενεύοντας και διχάζοντας τους οπαδούς τους. Η συνέχεια, ήταν άκρως πολιτικά φορτισμένη, με το δεύτερο μέρος του “Perfect Element”, που έφερε τον τίτλο “Scarsick”, το οποίο μουσικά τολμούσε να ακουμπήσει τα όρια της rap αλλά και της pop μουσικής, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το “Disco Queen”. Στα πλαίσια εκείνου του δίσκου μάλιστα, το ντουέτο Gildenlow – Hallgren (δεύτερος κιθαρίστας), εμφανίστηκε για ένα μυθικών διαστάσεων ακουστικό show στην Αθήνα, μια μέρα πριν την επίσημη κυκλοφορία του άλμπουμ, με το venue να γίνεται sold out εν ριπή οφθαλμού και τον διπλό κόσμο να μένει απ’ έξω!!!
Το ανήσυχο πνεύμα του Σουηδού frontman, δεν σταμάτησε εκεί και η απόφασή του να πειραματιστεί ξεκάθαρα με καθαρά progressive rock μοτίβα στο concept “Roadsalt”, που τελικά κυκλοφόρησε σε δύο μέρη, απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι οι PAINOFSALVATION, δεν είναι το συμβατικό prog συγκρότημα που αναμασά μία φόρμουλα και πειραματίζεται με περιορισμούς. Βέβαια, μετά την κυκλοφορία αυτών των δίσκων και του ακουστικού “Falling Home”, έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία, το πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας του Daniel Gildenlow, όπου ένα σαρκοφάγο βακτήριο, τον απείλησε πολύ σοβαρά ακόμα και με τον θάνατο, αφήνοντάς τον σχεδόν για έξι μήνες στο νοσοκομείο, με αλλεπάλληλες επεμβάσεις, ώστε όταν τελικά ανάρρωσε, έπρεπε να μάθει βασικά πράγματα από την αρχή, όπως ακόμα και να ανεβαίνει τις σκάλες, όπως δηλώνει και ο ίδιος. Ακόμη και αυτή η περιπέτεια όμως, αξιοποιήθηκε δημιουργικά, με τον εκπληκτικό, τελευταίο τους δίσκο, “In The Passing Light Of Day”, που σηματοδότησε μία επιστροφή στις πιο «μεταλλικές» φόρμες των Pain of Salvation. Ένα δίσκο που χαιρετίστηκε από σύσσωμο τον Τύπο και τους οπαδούς και με αφορμή αυτόν, οι Σουηδοί θα μας επισκεφτούν μόνο στην Αθήνα, εφτά χρόνια αργότερα από την τελευταία τους επίσκεψη.
Το σχήμα, βρίσκεται σε μία από τις πιο δημιουργικές φάσεις της καριέρας τους, κάνοντας ουσιαστικά μία νέα αρχή, με τον κιθαρίστα Johan Hallgren να έχει επιστρέψει εδώ και λίγους μήνες και η συναυλία τους θεωρείται άχαστη από τώρα, αφού οι PoS φημίζονται για τα έντονα show τους κι ο Gildenlow για την αγάπη του για τη χώρα μας.
Μαζί με τους Pain of Salvation, θα εμφανιστούν δύο εξαιρετικά progmetal σχήματα της εγχώριας σκηνής, οι Need και οι Mother of Millions.


Οι Need, έχοντας βγάλει τέσσερις πολύ καλούς δίσκους, με τον πιο πρόσφατό τους, το “Hegaiamas: A Song For Freedom”, να έχει πάρει διθυραμβικές κριτικές σε όλον τον κόσμο, αφού περιόδευσαν στην Αμερική με τους Evergrey, ολοκληρώνουν την προώθηση αυτού του άλμπουμ και αυτή θα είναι η τελευταία τους συναυλία προτού μπουν στο δίσκο για να ηχογραφήσουν το πέμπτο τους στούντιο άλμπουμ. Λίγο πριν, θα έχουν παίξει στο Prog Power Europe, μαζί με τους Sons of Apollo,  τους Subsignal και πολλούς άλλους, ενώ θα έχουν τελειώσει και την βαλκανική περιοδεία που ετοιμάζουν.

ΟΙ OMEN ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΕ 5 ΠΟΛΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
ΟΜΕΝ – Alive Tour
Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018, Το Μέρος, Πάτρα
Support :  TERRA INCΩGNITA / SHADOWGRIN
Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018, Metal Union, Αγρίνιο
Support :  TERRA INCΩGNITA
Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018, Prague, Καστοριά
Support :  TERRA INCΩGNITA / SENSE OF FEAR / HANGOVER
Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018, Eightball, Θεσσαλονίκη
Support :  TERRA INCΩGNITA / SERPENT LORD
Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018, Downtown, Λευκωσία
Support :  MIRROR / SOLITARY BREED
Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018, AN Club, Αθήνα
Support :  POWER CRUE
Οmen, μία από τις ιστορικότερες μπάντες του Αμερικάνικου heavy/power metal που δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, ειδικά στο ελληνικό κοινό. Με βασικό πυρήνα τον δαιμόνιο Kenny Powell και ανανεωμένο line-up, ίσως το καλύτερο των τελευταίων ετών και τον δικό μας Νίκο ‘Μύγα’ Αντωνογιαννάκη στα φωνητικά. Έρχονται στη χώρα μας τον Σεπτέμβριο για μια σειρά εμφανίσεων στα πλαίσια της Alive Tour για να μας παρουσιάσουν το επερχόμενο ομότιτλο E.P. τους και φυσικά να παίξουν ζωντανά κομμάτια από όλη την δισκογραφία τους, και κυρίως την χρυσή διετία 84-86 (Battle Cry, Warning of Danger, The Curse).
Μαζί τους, στο πρώτο σκέλος της ελληνικής περιοδείας (Πάτρα, Αγρίνιο, Καστοριά, Θεσσαλονίκη) οι Terra IncΩgnita. Με ηγέτη το χαρισματικό Νεοϋορκέζο front-man Billy Vass, οι Terra IncΩgnita είναι μια μπάντα που περπατάει σε μονοπάτια μιας πλειονότητας Metal ειδών και αποχρώσεων. Το συγκρότημα καταφέρνει να τα αναμειγνύει όλα μαζί ομαλά, δημιουργώντας ένα μοναδικό, χαρακτηριστικό ήχο που είναι ταυτόχρονα μελωδικός και γεμάτος από καλώς εννοούμενη επιθετικότητα. Έχοντας σαν βάση το κλασσικό μελωδικό heavy Metal, η ανάμειξη επικών και ατμοσφαιρικών στοιχείων ενισχύεται και βελτιώνεται με την προσθήκη ‘σκοτεινών’ και λυρικών θεμάτων σε όλες τις συνθέσεις τους.
Στις 24 Νοέμβρη 2017, κυκλοφόρησαν τη νέα δισκογραφική δουλειά τους «Fragments of A Ruined Mind” από την νέα δισκογραφική εταιρεία Symmetric Records του Bob Katsionis, που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από τον τύπο σε όλο τον κόσμο.
Μαζί τους στην Αθήνα και το ΑΝ Club μία από τις ιστορικότερες ελληνικές heavy metal μπάντες, οι Power Crue, που κυκλοφόρησαν πριν λίγους μήνες το τελευταίο άλμπουμ τους με τίτλο Excileosis, το οποίο και έχει λάβει πολύ καλές κριτικές.
Τη συναυλία της Θεσσαλονίκης ανοίγουν οι Serpent Lord, ένα από τα πιο υποσχόμενα σχήματα της συμπρωτεύουσας, θα μας παρουσιάσουν το ντεμπούτο τους Towards The Damned, το οποίο ήδη έχει αποσπάσει πολύ θετικές κριτικές.
Στην Πάτρα την συναυλία ανοίγουν οι Shadowgrin, ενώ στην Καστοριά οι OMEN θα είναι headliners του 3ου Rock Overdose Festival στο οποίο θα τους πλαισιώσουν οι Sense Of Fear, ίσως η σημαντικότερη Heavy/Power metal μπάντα από την Κοζάνη, που μάλιστα κυκλοφόρησαν το εκπληκτικό ντεμπούτο τους “As The Ages Passing By” πριν από λίγους μήνες. Στη Λευκωσία παίζουν οι Mirror και Solitary Breed.
Προπώληση Εισιτηρίων
Για το live της Αθήνας:
SIRENS RECORDS  Νικηταρά 14 Αθήνα 210 3822304
EAT METAL RECORDS  Σπ. Τρικούπη 45 - Εξάρχεια 213 0378553
Monsterville - Αγίας Ειρήνης 13, 10551 Μοναστηράκι, Αθήνα , τηλ.: 210-3648180
Για το live της Θεσσαλονίκης:
Nephilim Music Store
Musicland / Ticket House
Steel Gallery Records
Eightball


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου