Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ IAN GILLAN

Η περίπτωση του Ian Gillan είναι πραγματικά μοναδική. Δεν είναι απλά ένας 73χρονος μουσικός  (γεννήθηκε το 1945) που συνεχίζει την καριέρα του, όπως οι Rolling Stones αλλά και κάποιο άλλοι μουσικοί, αλλά ένας 73χρονος που κάνει διαρκώς πλάνα για την καριέρα του, για νέους δίσκους,  περιοδείες και …βλέπει μέλλον.
Σε καινούργια συνέντευξή του στο Kaaos TV, αφού εξηγεί ότι οι Τιτανοτεράστιοι θα περιοδεύουν για όλο το 2018, προσθέτει ότι τον Φεβρουάριο Μάρτιο του 2019 έχει κλείσει για να τραγουδήσει στη γνωστή περιοδεία διαφόρων μουσικών στην Κεντρική Ευρώπη με το όνομα 'Rock Meets Classic'. Στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν οι Deep Purple σκοπεύουν να ηχογραφήσουν καινούργιο υλικό μετά την κυκλοφορία του Infinite(2017) απάντησε: “Σταματάς να αναπνέεις, σταματάς να τρως, σταματάς τη μουσική; Δεν είναι δυνατόν, είμαστε μουσικοί, συνθέτες κάνουμε τα πάντα . Η περιοδεία 'The Long Goodbye' θα είναι μια πολύ μεγάλη περιοδεία.
Για το μέλλον ετοιμάζει ένα project που ονομάζεται 'The Parallax Effect On Reality' με αρκετά δύσκολο νόημα. Και συνέχισε λέγοντας ότι έχει 5 projects στο μυαλό του! Αυτό που θα κυκλοφορήσει φέτος είναι ο δίσκος με το πρώτο συγκρότημα  τους, τους Javelins (από το 1962!)  που θα βγει στα καταστήματα δίσκων τον Αύγουστο. Περιέχει τραγούδια κλασικών ηρώων του rock’n’roll όπως Ray Charles, Buddy Holly Howlin' Wolf , Chuck Berry κ.α. Ακόμα, ετοιμάζει ένα project με το φίλο του Steve Morris, όχι τον Steve Morse, τον Steve Morris, διευκρίνισε. Έχουν 16 τραγούδια έτοιμα και θα ηχογραφήσουν τα 10 καλύτερα.
Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μας θυμίζει ότι οι Javelins κυκλοφόρησαν ένα και μοναδικό δίσκο το 1994 (RPM Records) με διασκευές rock’n’roll τραγουδιών και τη συμμετοχή του Ian Gillan. Τέλος Javelin έλεγαν οι άγγλοι τα μεγάλα αμερικάνικα αυτοκίνυητα των δεκαετιών 50 και 60!

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου