ΝΑ ΓΕΛΑΣΩ Ή ΝΑ ΚΛΑΨΩ;

Με ανάρτησή του στο site του, ο οργανίστας των Dire Straits, Alan Clark γνωστοποίησε ότι συγκρότημα θα εμφανιστεί στο Rock’n’Roll Hall of Fame χωρίς(!) τον Mark Knopfler. Δυστυχώς για ακόμα μια φορά ο κεντρικός μουσικός για τον οποίο ένα συγκρότημα τιμάται από τον αμερικάνικο θεσμό, δεν συμμετέχει στη διαδικασία και συμμετέχουν όλοι οι άλλοι. Να θυμίσουμε ότι  κάτι αντίστοιχο έκανε κι ο Ritchie Blackmore αλλά και πολλοί άλλοι βασικοί/κεντρικοί μουσικοί συγκροτημάτων που βάζοντας μπροστά το εγωισμό και την άγονη λογική τους, στερούν από τον κόσμο τη χαρά να τους ξαναδούν μαζί. Κρίμα. Ο Clark γνωστοποίησε και τα ονόματα των μουσικών που θα παίξουν στη σκηνή εκείνο το βράδυ που είναι οι ο Guy Fletcher (πλήκτρα), John Illsley (μπάσο) κι ο ίδιος επίσης πλήκτρα. Προσέξτε, αυτά είναι τα όργανα που έπαιζαν στους Dire Straits. Όπως διαβάσατε δεν θα συμμετάσχουν ούτε ο αρχικός ντράμερ Pick Withers ούτε ο δεύτερος κιθαρίστας κι αδελφός του Mark Knopfler (διάβασε εδώ την ιστορία του) David Knofpler. Το απίστευτο είναι τι και πως θα παίξουν: Το “Telegraph road” σε unplugged εκτέλεση με τον Fletcher να παίζει ukulele (γιοκαλίλι), τον Illsley banjo και θα τραγουδούν κι οι τρεις! Ακούγεται αστείο πρωταπριλιατικο κι ίσως να είναι  αν και το νέο το διάβασα στις 4 Απριλίου!
Η ιστορία του Rock’n’Roll Hall of Fame, πpου είναι πολύ σημαντική για τους καλλιτέχνες (κάτι αντίστοιχο με τη δική μας Ακαδημία Αθηνών) χρησιμοποιείται από τους καλλιτέχνες περισσότερο σαν μια ευκαιρία εκδήλωσης των εγωισμών τους παρά σαν αποδοχή τιμής κι εκτίμησης για την προσφορά τους στη μουσική. Ποιος έχασε που ο Blackmore δεν πήγε στην τελετή; Το Rock’n’Roll Hall of Fame, το συγκρότημα (που λίγο μετά όλοι ξεχνούν τη εμφάνισή τους), ο Blackmore ή οι fans; Πιστεύω οι fans!
 
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. Πάντως Αλέξανδρε, αν έχεις παρατηρήσει, τα μεγάλα ψώνια είναι συνήθως οι κιθαρίστες, ενώ οι πληκτράδες είναι τα καλύτερα παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι σχέση έχει η Ακαδημία με το Rock Hall of Fame? Ποιά είναι η αντιστοιχία τους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καμία. Η αναφορά έγινε παραδειγματικά και όχι ουσιαστικά. Απλά θέλω να τονίσω την σημασίαπου δίνουν οι αμερικάνοι στο Rock'n'Roll Hall, of Fame όπου η είσοδος κάθε καλλιτέχνη γίνεται με γνώμονα την επιτυχία του μόνο στην Αμερική κι όχι σε όλο τον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή