ROCK ZAPPING No8: Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΕΙΡΗΝΑΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΚΑΛΟ ΑΚΟΥΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ!

Καλή χρονιά φίλοι μου! Να έχετε ένα ευτυχισμένο 2018 γεμάτο υγεία, καλούς φίλους και αγάπη! Γεμίστε μουσική τη ζωή σας! Rock Zapping και ξεκινάμε! Μια από τις τίμιες μπάντες που έχουμε συναντήσει ποτέ, επανέρχεται με το νέο της άλμπουμ και Magnum -”Lost on the road to eternity” λοιπόν! Αν και ξεκινά μέτρια, οι δύο πρώτες συνθέσεις δε μου άρεσαν, ξαφνικά γίνεται ένα up και στην συνέχεια τα τραγούδια απογειώνονται και τελικά εξελίσσεται σε ακόμα ένα πολύ καλό άλμπουμ από τους βετεράνους rockers, οδηγώντας μας αυτή τη φορά πίσω στις αρχές των eighties και στον ήχο που είχαν σε άλμπουμ όπως το “Chase the dragon” (διαβάστε εδώ κι εδώ).

Επενδύστε άφοβα στους Magnum, πάντα το άξιζαν και πάντα θα το αξίζουν! Ερχόμαστε Ελλάδα και στους Meden Agan με το “Catharsis” το οποίο κυκλοφορεί αυτές τις μέρες από την No Remorse Records. Με νέα τραγουδίστρια, την Δήμητρα Παναρίτη, οι Meden Agan, επανέρχονται πιο λυρικοί απ' ότι φαντάζεστε και με λιγότερα gothic στοιχεία. Μια μίξη Nightwish, Epica αλλά με μια πιο Malmsteen αισθητική στην κιθάρα. Νομίζω πως το “Catharsis”, είναι είναι το πιο ...“καθαρό” τους άλμπουμ και στους φίλους του μελωδικού συμφωνικού ήχου θα αρέσει πολύ.
Οι υπόλοιποι τσεκάρετε και νομίζω ότι δε θα χάσετε. Πάμε τώρα στο κλασικότροπο metal που όλοι αγαπάμε όταν αυτό παίζεται σωστά και χωρίς υπερβολές. Sacred Leather και “Ultimate force”.  Θυμηθείτε αυτό το όνομα και ψάξτε τους. Πάρα πολύ καλό κλασικό heavy metal, ότι ακριβώς μας αρέσει, από μια Αμερικάνικη μπάντα που συναγωνίζεται άνετα τους Ευρωπαίους και δη τους Σκανδιναβούς που τα τελευταία χρόνια σχεδόν μονοπωλούν το ενδιαφέρον μας σε αυτόν τον χώρο. Για headbangers, οπαδούς τους Αμερικάνικου power, φίλους του NWOBHM και όχι μόνο! Επίσης, θετική έκπληξη μου προκάλεσε η νέα δουλειά των OZ, η οποία έχει κυκλοφορήσει από τον Οκτώβριο, αλλά τώρα την ακούσαμε! Τους θυμάστε; “Transition state” ονομάζεται το άλμπουμ τους και είναι και αυτό πολύ καλό παραδοσιακό metal! Από το 1991 είχαν να μας παρουσιάσουν ολοκληρωμένο άλμπουμ με νέα τραγούδια, αλλά τελικά  τα καταφέρνουν ανέλπιστα καλά! Ακούστε τους!
Αντιθέτως οι Αμερικάνοι Axemaster με το “Crawling chaos” δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με το μετριότατο U.S. Power metal που παίζουν. Έχουμε ακούσει πολύ καλύτερες πολύ πιο εμπνευσμένες μπάντες σε αυτό τον χώρο. Επανερχόμαστε Ελλάδα, και πάμε στα μελωδικά μας μονοπάτια. Silked & Stained - “Love on the road”. Άκρως μελωδικός ήχος, μοιρασμένος ανάμεσα στις κιθάρες και στα πλήκτρα (θυμίζουν Boston), αρκετά καλές συνθέσεις, αλλά θα ήθελα πιο πολύ γρέζο και νεύρο, σύμφωνα με τα δικά μου γούστα τουλάχιστον. Το A.O.R., χρειάζεται ένταση, έτσι δεν είναι; Αξιόλογη η προσπάθεια των παιδιών, νομίζω όμως ότι χρειάζεται περισσότερη δουλειά! Να τους τσεκάρετε πάντως. Θέλετε κάτι που να ξεφεύγει από όλα τα παραπάνω; Κάτι που όμως πρέπει να ακούσετε προσεχτικά και να έχετε διάθεση για διαφορετικότητα. Τότε δοκιμάστε να ακούσετε την δουλειά ενός καλλιτέχνη με τρομερό υπόβαθρο, τρομερή ιστορία και παρελθόν! Randy Newman και “Dark matters”, η άλλη πλευρά της μουσικής μελαγχολίας! Δύσκολα πράγματα που αξίζουν όμως!
Τελειώνοντας πάμε στο 39ο (!!) άλμπουμ του Neil Young και δεύτερο που κάνει με την Αμερικάνικη μπάντα Promise of the Real, το  “The Visitor”. Κλασσικός Αμερικάνικος country rock ήχος, ένα άλμπουμ ψαγμένο και έντονα πολιτικοποιημένο, με δυο τουλάχιστον πολύ σπουδαίες συνθέσεις, τα “Carnival” και το δεκάλεπτο “Forever”.  Οι rock οπαδοί της στήλης να το τσεκάρουν!
Ραντεβού σε μια εβδομάδα καλοί μου φίλοι!

Δημήτρης Σειρηνάκης
ΠΑΣΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ROCK ZAPPING
 
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου