Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ"CHASE THE DRAGON" ΤΩΝ MAGNUM


Ο Rodney Matthews είναι ένας από τους γνωστότερους εικονογράφους rock  εξωφύλλων, με σημαντικότερες δουλειές του τα εξώφυλλα των άλμπουμ Planets – Eloy, Lonesome Crow – Scorpions (η επανέκδοση με το χέρι και το σκορπιό), No Mean City – Nazareth, Crazy Nights –Tygers of Pan Tang, αλλά και του πρώτου ιστορικού άλμπουμ των Praying Mantis –Time Tell no Lies! Παράλληλα ο Matthews δούλεψε και σε διαφημιστική εταιρεία. Οι δουλειές του στα εξώφυλλα των Nazareth, Praying Mantis και Magnum ήταν αυτές που τον έκαναν γνωστό στο rock κοινό. Και σήμερα θα ασχοληθούμε με το εξώφυλλο του άλμπουμ των Magnum, Chase the Dragon (1980), που είναι ένα από τα καλύτερά τους, αλλά κι ένα από τα καλύτερα του Matthews.
Η βάση των έργων του είναι η φαντασία και το εξωπραγματικό παραμύθι, εξ άλλου ο ίδιος παραδέχεται ότι έχει επηρεαστεί από τον άγγλο συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας Michael Moorcock!
Το έργο του Matthews "Sanctuary"που απορρίφθηκε για εξώφυλλο
Κάπως έτσι συνεργάστηκε και με τους Magnum, αφού προηγουμένως είχε διαβάσει μια συνέντευξη του κιθαρίστα του συγκροτήματος Tony Clarkin, που μίλαγε για τα έργα επιστημονικής φαντασίας αλλά και τα βιβλία του Moorcock. Έχοντας αγοράσει το Magnum II κι όντας fan της μουσικής τους, στέλνει ένα γράμμα στον Clarkin (σ.σ. τότε δεν υπήρχε email). Ο Clarkin του προτείνει αν θέλει να φτιάξει το εξώφυλλο του επερχόμενου άλμπουμ τους, που αρχικός τίτλος του ήταν The Spirit και θα κυκλοφορούσε με διπλό εξώφυλλο. Τελικά ο τίτλος άλλαξε σε Chase the Dragon και βγήκε σε μονό εξώφυλλο. Ο Matthews παρουσίασε για το εξώφυλλο την εικόνα που βλέπετε, που την τιτλοφόρησε  “Sanctuary”, που τελικά δεν προκρίθηκε για εξώφυλλο αλλά για αφίσα και φωτό που μπήκε στο ένθετο του cd. O Matthews έμαθε τελευταίος την αλλαγή τίτλου αλλά, ευτυχώς γι' αυτόν, σε ένα από τα σχέδια που είχε προτείνει –και το οποίο έγινε εξώφυλλο- είχε δράκο! Το Chase the Dragon ήταν η αφετηρία μιας πολύχρονης φιλικής κι επαγγελματικής σχέσης με τους Magnum και κυρίως με τον Tony Clarkin που γράφει τους στίχους και συνθέτει όλα τα τραγούδια του συγκροτήματος. Μιας σχέσης που διαρκεί έως και σήμερα!
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
16/10/17
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου