ROCK INCIDENT 15: Ο DAVID COVERDALE ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ “STILL OF THE NIGHT”

 H εντυπωσιακή επανακυκλοφορία σε πολυτελές box set του θρυλικού άλμπουμ Whitesnake 1987 (διάβασε εδώ) επανάφερε στην επικαιρότητα την κακή σχέση David Coverdale – John Sykes αλλά και την πατρότητα του κιθαριστικού riff του “Still of the Night”. Σας μεταφέρω τι είχε δηλώσει σε μια συνέντευξή του σε παλαιότερο τεύχος του περιοδικού Classic Rock (Σεπτέμβριος 2003) ο Coverdale:
“Πριν αρκετά χρόνια πήγα στη σοφίτα της μητέρας μου, στο σπίτι της στη Β. Αγγλία και βρήκα υλικό από την εποχή των Deep Purple.
Το μεγαλύτερο μέρος δεν ήταν καλό αλλά είχε πλάκα γιατί ακούγοντάς το μπροστά μου πέρασε όλο το μουσικό ταξίδι μου από τις πρώτες ημέρες με τους Purple έως εκείνη την ημέρα. Μεταξύ αυτών άκουσα κι ένα demo που μου είχε δώσει ο Ritchie Blackmore που το βρήκα πολύ ενδιαφέρον. Το άλλαξα, το δούλεψα κι από εκείνο το demo μου έμεινε η έμπνευση και μετά το παρουσίασα στον Sykes o οποίος με τη σειρά του το δούλεψε όσο καλύτερα μπορούσε.  “Γίνονται πολλές συγκρίσεις με τα τραγούδια των Led Zeppelin (σ.σ. τη δομή του Black Dog και τα κοψίματα του Whole lotta love) αλλά δεν έχω κανένα πρόβλημα γιατί απλά οι Zeppelin ήταν απίστευτα μαγικοί. Όμως η μεγάλη επιρροή στο συγκεκριμένο κομμάτι προέρχεται από ένα rock’n’roll τραγούδι που λάτρεψα όταν ήμουν μικρός. Πρόκειται για το “Jailhouse Rock” (πρώτη εκτέλεση από τον Elvis Presley-1957). Ακόμα μια επιρροή που είχα για το συγκεκριμένο τραγούδι ήταν τα ακούσματα που είχα στους δίσκους των Jeff Beck Group! Όσοι άκουσαν το τραγούδι (σ.σ. εννοεί το “Still of the Night”) δεν είχαν πρόβλημα εκτός του Robert Plant! Ακόμα κι ο Jimmy Page όταν το άκουσε μου είπε «Είναι φοβερό».
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
19/1/18
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου