BIRTHDAY KICKS, SNAILS ΚΑΙ MY YOUTH IN OUTER SPACE THN ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 IANOYAΡIOY ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ

Την Παρασκευή 27 Γενάρη, το Merlin’s Music Box παρουσιάζει μια βραδιά ελληνικού rock με τους Birthday Kicks, τους “The Snail” και τους Youth In Outer Space στο ΙΛΙΟΝ plus Κορδικτώνος 17 & Πατησίων. Οι πόρτες ανοίγουν στις 8:30.Είσοδος 8€.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Birthday Kicks

Οι Birthday Kicks πρωτοεμφανίστηκαν το Νοέμβριο του 2010 στη Λάρισα, ως ένα θορυβώδες jam για τα τρίτα γενέθλια του Stage Club (η σταθερή μουσική σκηνή της πόλης μέχρι σήμερα). Τότε αποτελούνταν από τον Ανδρέα και τον Jeroen και ένα φίλο, τον Ντίνο με το ψευδώνυμο «Αυστραλός».
Μετά από αρκετές δοκιμές με διάφορους φίλους στη θέση των drums και μερικές εμφανίσεις δίπλα σε συγκροτήματα όπως οι Planet of Zeus, 1000Mods, BLML, Roundlights, This Is Nowhere, Alien Mustangs κλπ, συνάντησαν το Soco (πρώην Dyspnea, νυν Malloy’s Kids) τον Γενάρη του 2013. Ήταν έρωτας με την πρώτη νότα.
Από το Μάρτιο του 2013, οριστικοποίησαν τη σύνθεσή τους (Ανδρέας, Soco, Jeroen) και από τότε έχουν οργώσει την ελληνική επαρχία (κυρίως γύρω από την έδρα τους, τη Λάρισα) δημιουργώντας σιγά-σιγά ένα αφοσιωμένο κοινό και εξελίσσοντας τα live τους σε επαναλαμβανόμενες εκρήξεις ηλεκτρισμένης ψυχεδέλειας.
Αυτό που αξίζει να ειπωθεί για τους Birthday Kicks είναι ο τρόπος με τον οποίο έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να κάνουν τις κυκλοφορίες τους οι οποίες είναι προϊόντα ενός άτυπου fundraising μεταξύ φίλων, συγκροτημάτων, disrto και festivals της ελληνικής σκηνής. Με αυτό τον τρόπο επιχείρησαν τη δημιουργία ενός άτυπου δικτύου διανομής κυκλοφοριών και αλληλοϋποστήριξης συγκροτημάτων που επιθυμούν να ηχογραφούν, να κυκλοφορούν και να διανέμουν τη μουσική τους χωρίς μεσάζοντες.
Οι Birthday Kicks έχουν κυκλοφορήσει
•    Το 7ιντσο “Gotta Believe”, τον Οκτώβριο του 2014 το οποίο κοντεύει να εξαντληθεί,
•    το πρώτο τους ολοκληρωμένο album, σε 12ιντσο βινύλιο, με τίτλο “Black Echo Trap”, τον Φεβρουάριο του 2016.
•    Το split 7ιντσο βινύλιο (μαζί με τους επίσης Λαρισαίους Screaming Dead Balloons) που περιέχει μια διασκευή του She Talks To Rainbows των Ramones και που κυκλοφόρησε τον Νοέμβρη του 2016.
•    Τον Μάιο του 2016, ξαναμπήκαν για 4 ημέρες στο στούντιο με τον Emmanouil Hermano Tselepis (ηχογράφηση και μίξη του Black Echo Trap) και ηχογράφησαν το δεύτερο album τους το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2017
https://www.facebook.com/BirthdayKicks/
https://birthdaykicks.bandcamp.com
The Snails
The Snails

Οι “The Snails” σχηματίστηκαν το 2005 με μουσικό προσανατολισμό το garage rock n’ roll και τις ευρείες επιρροές του. Μετά από διάφορες αλλαγές στη σύνθεσή του, στο σχήμα συμμετέχουν σήμερα οι
Φουρλάνης Χρήστος (Chris) : ΚΙΘΑΡΑ-ΦΩΝΗ
Καρκανόπουλος Λάμπρος (Lambros K.) : ΚΙΘΑΡΑ-ΦΩΝΗ
Γεωργακόπουλος Στάυρος (Stavros) : ΜΠΑΣΟ
Επιτροπιάδης Ανέστης (Epi): ΝΤΡΑΜΣ-ΦΩΝΗ &
Μελίτης Κώστας: nothing but support
Το πρώτο τους single με τίτλο "Heartbreaker” κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2009 από την Action Records σε περιορισμένο αριθμό βινυλίου.
To 2011 ηχογράφησαν 14 τραγούδια, υλικό που αποτέλεσε το πρώτο album τους, είχε τίτλο το όνομα της μπάντας και κυκλοφόρησε τον Μαϊο του 2012, από το πολύ φιλόξενο label της Action Records και τρία χρόνια μετά σε βινύλιο από το σουηδικό label Beluga Records
Τον Ιούνιο του 2013 η μπάντα συμμετείχε στην ταινία «Ποιος Είναι Επιτέλους Αυτός Ο Τέλης Στεφανής??»
Τον Οκτώβριο του 2016 κυκλοφόρησε ψηφιακά ο δεύτερος δίσκος του συγκροτήματος και είχε τίτλο «Dr. Acid”.
https://www.facebook.com/The-Snails-157705577612316/
http://www.thesnails.gr/ 
Youth in Outer Space
Youth in Outer Space

Οι Youth in Outer Space είναι μια instrumental noise rock μπάντα από την Aθήνα, που δημιουργήθηκε το Νοέμβριο του 2015. Η μουσική τους χαρακτηρίζεται ως ένα θορυβώδες κράμα post punk, shoegaze και brit pop στοιχείων, συνδυάζοντας σκληρές μπασογραμμές, ατμοσφαιρικές κιθάρες και minimal αλλά συνάμα επιβλητικά drumlines. Με επιρροές από την punk σκήνη της δεκαετίας του ’70, την μετά punk περίοδο του ’80 αλλά και τη σημερινή εποχή, οι Y.I.O.S. επιδιώκουν να μοιραστούν το δικό τους wall of sound με το εγχώριο κοινό, αλλά και με αυτό του εξωτερικού.
Μέλη της μπάντας είναι ο Ηλίας Κωστακόπουλος (κιθάρα), frontman των Dead Buildings και 2 πρώην μέλη των Wonky Doll and the Echo, ο Ηλίας Μιχαήλ (μπάσο) και Γιάννης Μπούλης (τύμπανα).
https://www.facebook.com/yiosband/
https://soundcloud.com/youth-in-outer-space 
MERLIN’S MUSIC BOX
Το Merlin’s Music Box ήταν, είναι και θα είναι ένα φανζίν που κυκλοφόρησε το πρώτο του τεύχος τον Οκτώβριο του 1989 και έκλεισε τον έντυπο κύκλο του το 1995, έπειτα από 26 τεύχη. Ενεργοποιήθηκε εκ νέου την άνοιξη του 2014, αυτή τη φορά ηλεκτρονικά, μέσω του facebook και της ιστοσελίδας του (merlins.gr/), με σκοπό την παρουσίαση μουσικών σχημάτων και καλλιτεχνών από το χώρο της rock (και όχι μόνον), τη διοργάνωση εκδηλώσεων και, κυρίως, την τέρψη των φίλων του.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Η σελίδα του event στο facebook  https://www.facebook.com/events/760425390763678/

ΠΡΟΣΒΑΣΗ
Mε Ηλεκτρικό
Σταθμός Βικτόρια
Mε Λεωφορείο
Από 3ης Σεπτεμβρίου τα Λεωφορεία 054, 605 στάση Αγγελοπούλου
Από Πατησιών τα Λεωφορεία 608, 622, Α8, Β8 στάση ΟΤΕ Πεδίου Άρεως
& 022, 224 στάση Πανελλήνιος
Με Τρόλεϊ
τα Τρόλεϊ: 3, 5, 11, 13, 14 στάση ΟΤΕ Πεδίου Άρεως & 2, 4 στάση Πανελλήνιος

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
merlinsmusicbox@gmail.com
Τηλέφωνο: 6973936012

Για περισσότερες πληροφορίες και videos :
http://merlins.gr/
www.facebook.com/merlinsmusicbox/
www.youtube.com/user/mtzanog/
twitter.com/merlinsmusicbox
www.mixcloud.com/john-kastanaras/
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου