ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο PHILBY ΠΟΥ Ο RORY GALLAGHER ΤΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Ο Kim Philby είναι ένας από τους σημαντικότερους κατασκόπους που έδρασαν στη Μ.Βρετανία για λογαριασμό των σοβιετικών την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, διοχευτεύοντας εκαντοντάδες απόρρητα μυστικά και στοιχεία στη Σοβιετική Ένωση. Είχε διείσδυσει στην καρδιά του βρετανικού κατεστημένου και επί τρεις δεκαετίες διοχέτευε απόρρητες πληροφορίες στη Μόσχα, ως μέλος ενός δικτύου βρετανών διπλών κατασκόπων που είχαν στρατολογηθεί στη δεκαετία του 1930 και προξενεί εντύπωση η ευκολία που διοχεύτευε τις πληροφορίες του..
Το βίντεο, το οποίο ανακαλύφθηκε από το BBC στα επίσημα αρχεία της Στάζι, της υπηρεσίας πληροφοριών της πρώην Ανατολικής Γερμανίας, δείχνει τον Philby, ο οποίος διέφυγε το 1963 στη Μόσχα και πέθανε εκεί το 1988, να δίνει διάλεξη το 1981 σε σοβιετικούς κατασκόπους σχετικά με τη ζωή του ως πράκτορα.
Αν και καταγόταν από αριστοκρατική οιοκογένεια, ενδιαφέρθηκε για τον κομμουνισμό όταν ακόμα ήταν φοιτητής στο Κέμπριτζ και εξηγεί πώς στρατολογήθηκε από τη Μόσχα στη δεκαετία του 1930 για να διεισδύσει στη βρετανική Secret Intelligence Service (SIS), την υπηρεσία εξωτερικών πληροφοριών (κατασκοπείας) που είναι τώρα γνωστή ως MI6. Η ιστορία του έγινε τραγούδι από τον Rory Gallagher που εμφανίζεται στο άλμπουμ του, Top Priority (1979).
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
5/4/16
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου