1 ΑΓΑΛΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, 18 ΕΞΩΦΥΛΛΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΕΡΒΙΤΟΡΑ

Το Άγαλμα της Ελευθερίας έβαλε στο…μάτι ο συναυλιολόγος του Rockmachine.gr, Νώντας Κολιός και βρήκε 18 εξώφυλλα όπου απεικονίζεται κι ένα με παραλλαγή σερβιτόρας. Θα μείνουμε στο εξώφυλλο παραλλαγής του Breakfast in America των Supertramp όπου η σερβιτόρα είναι η αμερικάνα ηθοποιός Kate Murtagh η οποία σε μεγάλη ηλικία φωτογραφήθηκε με το εξώφυλλο του δίσκου.
Η Kate Murtagh έπαιξε στις ταινίες The Night Strangler (1973),Farewell My Lovely (1975), The Car (1977) και Doctor Detroit (1983), ενώ εμφανίστηκε και στις τηλεοπτικές σειρές Daniel Boone, Twilight Zone, My Three Sons, Munsters, I Dream of Jeannie, και Highway to Heaven.
Τα υπόλοιπα συγκορτήματα που χρησιμοποίησαν το Άγαλμα της Ελευθερίας σε εξώφυλλοο δίσκου τους όπως βλέπετε είναι των Praying Mantis και μάλιστα 2 φορές(!), οι Dead Kennedys,
ο Jackson Bronwe, οι Smashing Pumkins, οι Helloween, οι Sacred Reich , ο Jackson Browne, o Bob Seger στο καλό του άλμπουμ The Fire Inside, οι Πολωνοί Acid Drinkers που νομίζουμε ότι έχουν το πιο έξυπνο από όλα αλλά και η Cher σε ένα single.
12/12/15
H Κα Kate Murtagh σήμερα σε ηλικία 87 ετών.
Συλλογή της CBS(1990)

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου