ΓΡΑΦΕΙ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ 'ΜΠΟΜΠ Ο ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΚΗΣ"

Ήταν Σεπτέμβριος του 1972 όταν ο David Bowie ξεκίναγε από το Cleveland την αμερικάνικη περιοδεία για το άλμπουμ του The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars ή σκέτο Ziggy Stardust όπως είναι γνωστότερο. Ήταν η πρώτη μεγάλη αμερικάνικη περιοδεία του και μαζί του οι Spiders of Mars, το συγκρότημα που τον συνόδευε και το αποτελούσαν ο  κιθαρίστας Mick Ronson, o μπασίστας Trevor Bolder (Uriah Heep/Wishbone Ash), ο ντράμερ Mick “Woody” Woodmansey κι ο οργανίστας Mike Garson.
Στη φωτογραφία ο Mick Ronson κάνει κάτι εντελώς φυσικό κι ανδρικό σ' έναν φίλο του: βάφει τα νύχια του David Bowie κατά τη διάρκεια της αμερικάνικης περιοδείας τους το 1972
α έλθουμε όμως στο σήμερα, όπου ο 68χρονος Bowie έχει αναλάβει να γράψει τη μουσική για το Μιούζικαλ "Μπομπ Ο Σφουγγαράκης, που θα ανέβει στο Σικάγο και αργότερα στο Μπρόντγουεϊ της Νέας Υόρκης! Ο Bowie ηγείται μία ομάδας μουσικών που θα συνθέσουν κομμάτια για την παράσταση "Μπομπ Ο Σφουγγαράκης: Το Μιούζικαλ" , όπου για όσους δεν γνωρίζουν πρόκειται για τη μεταφορά της ταινίας "Μπομπ ο Σφουγγαράκης: Έξω από τα Νερά του", στην οποία ο πρωταγωνιστής εξερευνά την υποθαλάσσια πόλη Μπικίνι.  Η πρεμιέρα θα γίνει στις 7 Ιουνίου του 2016 στο Σικάγο, όπου θα παίζεται για ένα μήνα προτού μεταφερθεί στο Μπρόντγουεϊ της Νέας Υόρκης. Θα συμμετάσχουν οι The Flaming Lips και They Might Be Giants, η Cindy Lauper, μέλη των Aerosmith και ο τραγουδιστής και συνθέτης John  Legend. H τηλεοπτική σειρά Μπομπ Ο Σφουγγαράκης πρωτοπαρουσιάστηκε το 1999 από το παιδικό κανάλι Nickelodeon κι είναι ιδιαίτερα αγαπητός και στην Ελλάδα. Ο "Μπομπ Ο Σφουγγαράκης: Το Μιούζικαλ" είναι η δεύτερη θεατρική παράσταση για την οποία γράφει μουσική ο David Bowie, αφού πρόσφατα έγραψε τη μουσική για την παράσταση "Lazarus", η οποία θα κάνει πρεμιέρα τον Νοέμβριο στη θεατρική σκηνή Theatre Workshop της Νέας Υόρκης. Η παράσταση αυτή είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας του 1963 "Ο Άνθρωπος που έπεσε στη Γη" του Walter Tevis, το οποίο μιλάει για έναν εξωγήινο με ανθρώπινη μορφή, ο οποίος έρχεται στη Γη αναζητώντας νερό κι εθίζεται στο αλκοόλ και στην τηλεόραση. Πάντως ο Bowie δεν εμφανίζεται σαν ηθοποιός σε κανένα από τα δυο έργα.  Όμως οι δραστηριότητες του δεν σταματούν στο Μπομπ Ο Σφουγγαράκης αλλά συνεχίζονται με τη συγραφή του στο κυρίως θέμα της τηλεοπτικής σειράς “The Last Panthers” όπου όπως ο ίδιος περιέγραψε το τραγούδι είναι σκοτεινό, όμορφο και αισθησιακό!  title track is “dark, brooding, beautiful and sentimental”. Στο σήριαλ πρωταγωνιστεί ο John Hurt και θα προβληθεί στο Sky Atlantic το φθινόπωρο.
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου