RAMONES: Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΥΜΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΙΑ ‘I WANNA BE SADATED”

Οι Ramones έχουν πολλά πρωτοκλασάτα τραγούδια αλλά το "I Wanna Be Sedated" δεν θα έλεγα ότι είναι ένα από αυτά. Το τραγούδι είναι σύνθεση του Joey Ramone και συμπεριλήφθηκε στο τέταρτο άλμπουμ τους Road to Ruin (1978) και σαν B-side στο αγγλική κυκλοφορία του single "She's the One" αλλά και σαν A side σε single που κυκλοφόρησαν σε Ολλανδία και Αμερική. Ο ίδιος ο συνθέτης του, μιλώντας για το τραγούδι είχε πει ότι έγραψε τους στίχους τα Χριστούγεννα του 1977.όταν βρισκόντουσαν στην Αγγλία για συναυλίες. Εκείνη την εποχή, ο manager τους Danny Fields τους έκλεινε διαρκώς συναυλίες σε σημείο να μην έχουν καθόλου ελεύθερο χρόνο. «Βρισκόμαστε στο Λονδίνο κι έμενα στο ίδιο δωμάτιο με τον Dee Dee Ramone όπου δεν είχαμε τι να κάνουμε και βλέπαμε στην τηλεόραση την ταινία Τα Κανόνια του Ναβαρόνε γιατί εκείνες τις ημέρες λόγω Χριστουγέννων, όλα τα μαγαζιά ήταν κλειστά.. Για φαντάσου, 4 Αμερικάνοι βρισκόντουσαν στην Αγγλία και παρακολουθούσαν μια αμερικάνικη ταινία! Βαριόμαστε αφάνταστα κι έτσι έγραψα τους στίχους αυτού του τραγουδιού που είναι ο απόλυτος ύμνος στην ανία» λέει ο Joey Ramone. Το κομμάτι έχει μια μάλλον αυτοβιογραφική διάθεση αλλά ο τρόπος που Joey το ερμήνευσε έχει μια σαρδόνια απογοήτευση, που το κάνει να ξεχώριζε. Σίγουρα προσωπικότητες σαν τον Joey Ramone λείπουν και δυστυχώς δεν αντικαθιστούνται με τίποτε κι από κανένα.
Το video σε σκηνοθεσία του Bill Fishman, βγήκε 10χρόνια μετά(!) το 1988, για να προωθήσει τη συλλογή Ramones Mania. Ένας από τους χαρακτήρες που εμφανίζονται γύρω από το τραπέζι που κάθονται οι 4 Ramones είναι η νεαρή Courtney Love!


ΠΟΙΟΙ ΤΟ ΔΙΑΣΚΕΥΑΣΑΝ
Τρείς διασκευές έχει…υποστεί το τραγούδι, από μάλλον όχι γνωστούς καλλιτέχνες αν εξαιρέσουμε την εκτέλεση της Kristy Mac Coll. Οι άλλες δύο είναι των The Adicts και Superhumanoids.
TRIVIA
Το τραγούδι είχε συμπεριληφθεί στο soundtrack της ταινίας Times Square (1980)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

12/12/20
 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου