JON HISEMAN: ΠΕΘΑΝΕ ΕΝΑΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΝΤΡΑΜΕΡ.

Έφυγε από τη ζωή, σήμερα Τρίτη 12 Ιουνίου 2018 ο πραγματικά μεγάλος βρετανός ντράμερ και παραγωγός Jon Hiseman σε ηλικία 73 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο εγκεφάλου. Η μςγάλη καριέρα του είχε ξεκινήσει το 1966 όταν είχε αντικαταστήσει τον Ginger Baker στους Graham Bond Organisation, ενώ δύο χρόνια αργότερα έγινε μέλος των John Mayall’s Bluesbreakers, παίζοντας στο άλμπουμ τους Bare Wires. Αμέσως μετά σχηματίζει τους Colosseum, ένα από τα καλύτερα blues, jazz και  progressive rock βρετανικά συγκροτήματα με τη συμμετοχή των Dave Greenslade (πλήκτρα), Chris Farlowe (τραγούδι) και Dick Heckstall-Smith (μπάσο). Έως και το 1971 που διαλύθηκαν ηχογράφησαν 4 άλμπουμ, όλα σημαντικά και σημεία αναφοράς στο fusion/progressive rock. Διαβάστε εδώ την ιστορία των Colosseum.
To 1974 τον βρίσκουμε στους Tempest με τους οποίους ηχογραφεί δύο άλμπουμ για να επανασυνδέσει τους Colosseum, αυτή τη φορά με το όνομα Colosseum II. Μαζί του διαλεχτοί μουσικοί όπως ο Gary Moore στην κιθάρα, Don Airey (πλήκτρα) και Neil Murray (μπάσο). Με τους Colosseum II ηχογράφησε 3 άλμπουμ έως και το 1977 οπότε και διαλύθηκαν. Ο Hiseman σχημάτισε τους United Jazz and Rock Ensemble με τους οποίους έπαιζε έως και το 2002. Τελευταίο συγκρότημα που σχημάτισε ήταν οι JCM, με τη συμμετοχή των Mark Clarke (μπάσο/τραγούδι πρώην Uriah Heep/Colosseum) και Clem Clempson (κιθάρα, Humple Pie/Colosseum) όπου κυκλοφόρησαν το άλμπουμ Heroes. Ο Jon Hiseman δεν ήταν απλά ένας καλός ντράμερ αλλά από τους ελάχιστους βρετανούς ντράμερς που συνέβαλαν στην τεχνική των ντραμς στο fusion.  Ήταν παντρεμένος με την σαξοφωνίστα  Barbara Thompson κι είχε μια κόρη.

Και επειδή η ζωή παίζει περίεργα παιγχνίδια, ο υπογράφων σήμερα το πρωϊ πριν ανακοινωθεί ο θανατός του, αγόρασε το άλμπουμ των JCM, Heroes!!!
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου