DEEP PURPLE: STRANGE KIND OF WOMAN

Το “Strange Kind of Woman" είναι το 7ο single που κυκλοφόρησαν οι Deep Purple και το 3ο με τον Ian Gillan στο μικρόφωνο. Το κομμάτι είναι σύνθεση όλων των μελών του συγκροτήματος (Blackmore, Gillan, Paice, Lord, Glover) και κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 1971 φθάνοντας έως το Νο 8 του βρετανικού chart, ενώ δεν κυκλοφόρησε στην Αμερική. Το τραγούδι όπως και το “Black Night” δεν είχε συμπεριληφθεί σε κανένα άλμπουμ του συγκροτήματος, παρά μόνο στη remastered έκδοση του Fireball και σε πολλές συλλογές. Η τακτική αυτή (σ.σ. δηλαδή τραγούδια να κυκλοφορούν σε single και να μην περιλαμβάνονται στα άλμπουμ) ήταν συνηθισμένη στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 70.
Το τραγούδι γράφτηκε κάτω από την πίεση της EMI η οποία είδε τη μεγάλη επιτυχία του “Black Night” που είχε φθάσει έως τοΝο2 του βρετανικού chart και ζήτησε από το συγκρότημα ακόμα ένα τραγούδι.
"Γράψαμε το τραγούδι όταν είμαστε στο Devon, σ΄ένα σπίτι που το έλεγαν The Hermitage κι ήταν στοιχειωμένο. Ακόμα έχω τις ταινίες με το πρώτο τζαμάρισμα που κάναμε στις πρόβες για το τραγούδι» είχε δηλώσει στο αγγλικό περιοδικό Metal Hammer o Ian Gillan.
Ο αρχικός τίτλος του κομματιού ήταν "Prostitute" και αναφέρεται στη σχέση ενός φίλου του Ian Gillan με μια κοπέλα που δεν του φέρθηκε καλά αλλά τελικά την παντρεύτηκε. Λίγες ημέρες όμως μετά το γάμος τους η κοπέλα πέθανε!
Στο ένθετο του Fireball αναφέρεται διαφορετική ιστορία, σχετικά με τους στίχους που δεν γράφτηκαν για την κοπέλα του φίλου του που απλά ήταν δύσκολη αλλά για μια πόρνη.
Το τραγούδι έγινε γνωστό από τη live ερμηνεία των Τιτανοτεράστιων στο άλμπουμ του συγκροτήματος Made in Japan(1972), όπου η 9:36’ εκτέλεση του τραγουδιού είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετική με τους Ritchie Blackmore και Ian Gillan να συναγωνίζονται σε ένα μοναδικό παιχνίδι κιθάρας και φωνής!!! Η μαγεία του rock.
TRIVIA
  • Στην αμερικάνικη και καναδική έκδοση του άλμπουμ έχει συμπεριληφθεί το τραγούδια αντί του "Demon's Eye".
  • Το single στη B’ πλευρά είχε το "I'm Alone" που αρχικά δεν είχε συμπεριληφθεί στο άλμπουμ και εμφανίστηκε στη remastered έκδοση του Fireball.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
 
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου