ROCKWAVE 2017: ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ, ROTTING CHRIST, NIGHSTALKER, 1000mods. Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΙΘΑΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ

Rockwave και καύσωνας γίνεται; Τελικά όπως αποδείχτηκε είναι πολύ δύσκολο ειδικά αν θέλεις να δεις όλα τα συγκροτήματα. Η αλήθεια είναι πως όταν ανακοινώθηκαν τα ονόματα της πρώτης ημέρα , το βασικό κίνητρο προσωπικά ήταν οι Bazooka. Τους θεωρώ το πιο αξιόλογο νέο group το οποίο αν συνέχισε σωστά θεωρώ θα εξελιχθεί σε όνομα που θα αφήσει ιστορία στο χώρο του ελληνικού punk rock. Όμως λίγο η ζέστη , λίγο κάποιες έκτακτες υποχρεώσεις της τελευταίας στιγμής και δεν προλάβαμε την εμφάνισή τους , η οποία όπως μάθαμε ήταν κάτι παραπάνω από τίμια , κάτω από τους 42 βαθμούς και το σίγουρο είναι πως όταν τους ξαναπετύχουμε τον χειμώνα σε ανθρώπινες συνθήκες θα είμαστε εκεί.
Φτάσαμε στη Μαλακάσα την ώρα  που έβγαιναν οι Nightstalker και αφού ο ήλιος είχε πέσει και οι συνθήκες ήταν σχετικά καλές. Ο κόσμος , περίπου στις 3 με 4 χιλιάδες περνούσε καλά και η εμφάνιση του συγκροτήματος ήταν μέσα στα γνωστά υψηλά στάνταρ τους. Κάθε φορά που βλέπεις τους Nightstalker ξέρεις τι να περιμένεις, δεν υπάρχουν εκπλήξεις και ξέρεις ότι θα δεις και θα ακούσεις ένα καλό stoner πρόγραμμα. Βέβαια έχει λειτουργήσει θετικά και το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η Ελληνική stoner σκηνή είναι σε περίοδο άνθησης και group όπως οι Nightstalker που ανήκουν σε προηγούμενη γενιά έχουν αποκτήσει μια έξτρα νότα φρεσκάδας.
Αλλάζοντας γενιά, σειρά είχαν οι 1000mods. Αγαπημένοι του ελληνικού κοινού τα τελευταία χρόνια, ξέρουν να ξεσηκώνουν τον κόσμο και για άλλη μια φορά ο κόσμος έδειξε να απολαμβάνει την εμφάνισή τους. Για περίπου 75 λεπτά και με την ζέστη να μην ενοχλεί πλέον,  το κοινό πέρασε καλά και το συγκρότημα απέδειξε ότι πλέον έχει μια ισχυρή θέση στο ελληνικό rock. Βέβαια οι ομοιότητες μα τους Kyuss μερικές φορές είναι ενοχλητικές , αλλά στο live μπορεί και να λειτουργήσουν θετικά.



Headliners της βραδιάς οι Rotting Christ. Ποτέ δεν ήμουν οπαδός τους και τους έχω δει μόνο σε φεστιβάλ και ποτέ ως headliners. Έτσι η χθεσινή τους εμφάνιση για μένα ήταν μεγάλη έκπληξη. Με την μεγάλη σκηνή να τους βοηθά και με συνεχόμενο show με φωτιές και καπνούς έδειξαν ακόμα και στους μη οπαδούς όπως εμένα , γιατί θεωρούνται και στο εξωτερικό τόσο μεγάλο όνομα. Σκηνική παρουσία προσεγμένη , συγχρονισμός στις κινήσεις αλλά και στην μουσική και ικανότητα να παρασύρουν  το κοινό σε ένα metal πάρτυ που κράτησε περίπου 90 λεπτά. Σίγουρα κέρδισαν μερικούς οπαδούς ακόμα και το σίγουρο είναι βλέποντας τους στην μεγάλη σκηνή ότι δεν είχαν να ζηλέψουν απολύτως τίποτα από αντίστοιχα μεγάλα ονόματα του ακραίου ήχου που έχουν εμφανιστεί σε προηγούμενα Rockwave.
Κάπως έτσι κύλησε η πρώτη βραδιά ανοίγοντας την όρεξη για τις επόμενες ημέρες. Πάντως η όλη ιδέα με την Ελληνική ημέρα αποδείχθηκε πολύ καλή και ίσως θα έπρεπε να είναι αφορμή να καθιερωθεί ώστε να έχουμε την δυνατότητα να γνωρίζουμε και group που υπο άλλες συνθήκες να μην  αποφασίζαμε να δούμε.
  Διαβάστε εδώ τι έγινε την τρίτη ημέρα, Κυριακή 2 Ιουλίου.
ΚΕΙΜΕΝΟ/ΦΩΤΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΙΘΑΣ

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου