ROCKWAVE ΚΥΡΙΑΚΗ 2 IOYΛIOY: EVANESCENCE, GOJIRA, FLOGGING MOLLY, PARADISE LOST, ANATHEMA. Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΙΘΑΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ




Gojira
Αφού πέρασε και η 2η ημέρα του Rockwave έχοντας να μας προσφέρει μια ακόμα εγγυημένα πολύ καλή εμφάνιση του Sivert Hoyem και μια μέτρια έως απογοητευτική παρουσία των Placebo ήρθε η σειρά για το φινάλε του φεστιβάλ.
Η ζέστη πάλι ήταν παρούσα και αυτή την φορά σειρά είχαν να την πληρώσουν οι Anathema. Τα στάνταρ τους έχουν πέσει πολύ , η παρουσία τους ήταν μάλλον μονότονη και σε συνδυασμό με την ζέστη τα αποτέλεσμα ήταν μ’αλλον βαρετό.
Σειρά είχαν όμως οι Flogging Molly, που για εμένα προσωπικά ήταν ο βασικός λόγος για να πάω μέχρι την Μαλακάσα χθες. Για άλλη μια φορά το πάρτυ στήθηκε από το πρώτο λεπτό και κράτησε ασταμάτητο μέχρι την τελευταία νότα. Όταν η μουσική είναι καλή και οι μουσικοί τα δίνουν όλα δεν παίζει ρόλο καμιά ζέστη και καμία κούραση.
Τόσο παλιά γνώριμα τραγούδια όσο και 2 – 3 από το νέο άλμπουμ έφτιαξαν ένα 70λεπτο setlist που μας άφησε όλου τους λάτρεις του celtic punk  ικανοποιημένους αλλά ευχαρίστως θα θέλαμε άλλο τόσο. Πάντως έστω και λίγο αργοπορημένα , το συγκεκριμένο είδος έχει αποκτήσει οπαδούς στην Ελλάδα και μέσα σε 12 μήνες έχουμε δει 2 φορές τους Dropkick Murphys , μια φορά τους Flogging Molly και τώρα ανανεώνουμε το ραντεβού για τους Rumjacks τον Σεπτέμβριο.
Μετά τους Flogging Molly μοιραία οι Paradise Lost είχαν δύσκολο ρόλο ειδικά αν κάποιος όπως εγώ ποτέ δεν ήταν αφοσιωμένος οπαδός. Παρόλα αυτά έπαιξαν ωραία , καλοστημένοι στην μεγάλη σκηνή και καθώς περνούσε η ώρα κέρδιζαν όλα και περισσότερο τις εντυπώσεις. Οι πολλοί οπαδοί τους σίγουρα έμειναν ικανοποιημένοι και οι υπόλοιποι σίγουρα περάσαμε καλά.
Επόμενο group οι Gojira. Είμαστε τυχεροί που είδαμε ένα από τα συγκροτήματα του λίγο πιο ακραίου χώρου στην καλύτερη στιγμή τους. Ασταμάτητοι με εντυπωσιακό light show και τον κόσμο να χτυπιέται σε κάθε κομμάτι. Σίγουρα βλέποντας τους καταλαβαίνεις ότι έχεις μπροστά σου ένα ζωντανό συγκρότημα που γράφει αυτή την στιγμή την δικιά του ιστορία σε αυτόν τον χώρο όπως έκαναν πριν από 20 και 30 χρόνια άλλα μεγαθήρια που πλέον θεωρούνται κλασικά. Και στην όλη εμφάνιση , η χαριστική βολή ήταν το Territory των Sepultura που ολοκλήρωσε την εικόνα ενός συγκροτήματος που έπρεπε να είναι headliners σε αυτή την ημέρα.

Και μετά ακολούθησαν οι headliners Evanescence. Πήγα με όλη την καλή διάθεση και χωρίς να έχω κολλήματα με διάφορα μουσικά είδη. Το αποτέλεσμα ήταν να δούμε την απόλυτη παρακμή ενός υπερτιμημένου συγκροτήματος. Η εμφάνιση από αδιάφορη γρήγορα έγινε βαρετή και μετά ίσως και ενοχλητική οπότε το τριήμερο έληξε  με το πιο αδιάφορο από τα συνολικά έντεκα συγκροτήματα που πρόλαβα να δω αυτές τις ημέρες.
Συμπερασματικά από το φετινό φεστιβάλ κερδισμένοι βγήκαν οι Rotting Christ , ο Hoyem , οι Flogging Molly και οι  Gojira . Χαμένοι, κατά την γνώμη μου οι Placebo και οι Anathema . Όσο για τους Evanescence τελικά έδειξαν ότι δεν είχαν και τίποτα για να χάσουν
ΚΕΙΜΕΝΟ/ΦΩΤΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΙΘΑΣ
Paradise Lost

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου