OI ARCHIVE ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ




 Μετά από πέντε χρόνια από τη συναυλία  στο Ηρώδειο, οι Archive επιστρέφουν στη χώρα μας, την Παρασκευή 14 Ιουνίου στο Floyd Club (Πειραιώς 117) αντί του Δημοτικού Θεάτρου Λυκαβηττού που είχε ανακοινωθεί αρχικά και το Σάββατο 15 Ιουνίου στη Μονή Λαζαριστών (στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη) για να μας χαρίσουν δύο ατμοσφαιρικές βραδιές αφιερωμένες στους σημαντικότερους μουσικούς σταθμούς της καριέρας τους. Όσοι έχουν εισιτήρια για τον Λυκαβηττό ΙΣΧΥΟΥΝ κανονικά και για το Floyd!
Με επιρροές και διαφορετική προσέγγιση στον τρόπο που αντιλαμβάνονται και προσδιορίζουν τη μουσική, το δίδυμο των Darius Keeler και Danny Griffiths, ευθύνεται για μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές του νέου κύματος του progressive rock.


Η πλούσια δισκογραφία των Archive από το 1996 μέχρι και το 2022 όταν κυκλοφόρησε ο τελευταίος τους δίσκος Call To Arms & Angels έχει γεννήσει σπουδαία τραγούδια όπως το 16λεπτο έπος, Again, που έγινε αμέσως ραδιοφωνική επιτυχία. Το Fuck U το οποίο γράφτηκε κατά του George W. Bush Fuck U, έγινε ο απόλυτος Αrchive ύμνος απογειώνοντας τη φήμη του συγκροτήματος που δεν φοβήθηκε ποτέ να εξερευνήσει ψυχεδελικά και progressive μονοπάτια.Οι Sugar For The Pill είναι το συγκρότημα που θα ανοίξει τις δύο μεγάλες συναυλίες των Archive στην Αθήνα στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού στις 14 Ιουνίου και στην Θεσσαλονίκη στη Μονή Λαζαριστών στις 15 Ιουνίου.
Πρόκειται για ένα Shoegaze - Dream Pop συγκρότημα που δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2020. Η μουσική των Sugar For Τhe Pill ισορροπεί ανάμεσα στον ήχο shoegaze συγκροτημάτων όπως οι «Ride», «Slowdive» και «Lush», στην Dream pop των «Beach House» και στον post punk ήχο των  «Chameleons» και των «Interpol».
Για τη συναυλία στην Αθήνα:
Γενική είσοδος: € 52,80
Προπώληση: ticketmaster.gr
Για τη συναυλία στη Θεσσαλονίκη:
Γενική είσοδος: € 46,20
Προπώληση: ticketmaster.gr


Προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας για:
•    Aθήνα: https://bit.ly/archiveath
•    Θεσσαλονίκη: https://bit.ly/archiveskg

 

5/5/24

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου