NEWS OF THE WORLD (16/5/24)


 • Σύμφωνα με το Variety, το επίσημο ντοκιμαντέρ Becoming Led Zeppelin, είναι έτοιμο να προβληθεί και μάλιστα ακόμα πιο πλούσιο, αφού έχει προστεθεί καινούργια μίξη του ήχου αλλά και συνέντευξη του Jimmy Page και υλικό που βρέθηκαν τους τελευταίους μήνες στα αρχεία και των τεσσάρων μελών του συγκροτήματος. Η πρώτη μετάδοσή του είχε γίνει στο φεστιβάλ της Βενετίας το 2021. Στην Αμερική θα βγει σε περιορισμένο αριθμό κινηματογραφικών αιθουσών, ενώ για την Ελλάδα δεν υπάρχει ακόμα καμία ένδειξη αν προβληθεί σε κινηματογράφους ή περιοριστεί σε μεμονωμένες προβολές.  
    Το ντοκιμαντέρ Becoming Led Zeppelin θα δώσει μια μοναδική ευκαιρία στους fans των Led Zeppelin να δουν και να τους ακούσουν το αγαπημένο τους συγκρότημα με καλύτερο ήχο και εικόνα.
    Ο σκηνοθέτης MacMahon είπε στο δελτίο τύπου: "Με το Becoming Led Zeppelin στόχος μου ήταν να κάνω ένα ντοκιμαντέρ που να μοιάζει με μιούζικαλ. Ήθελα να συνδυάσω τις τέσσερις διαφορετικές ιστορίες των μελών του συγκροτήματος πριν και μετά τη δημιουργία του γκρουπ, παρουσιάζοντας μεγάλα τμήματα της ιστορίας τους, χρησιμοποιώντας μόνο μουσική και εικόνες με πάνω από 70.000 καρέ πλάνα που αποκαταστάθηκαν.

• Σε συνέντευξη στο Monthly Social, ο κιθαρίστας των Lynyrd Skynyrd και Blackfoot, Rickey Medlocke, μίλησε για τη μάχη που δίνει από μικρό παιδί με μια σοβαρή πνευμονοπάθεια που προκαλεί ουλές στους πνεύμονες και δύσπνοια. Όταν ήταν εννιάμιση ετών, χρειάστηκε να κάνει επέμβαση και να κόψει ένα μέρος του πνεύμονά του, με τους γιατρούς να είναι απαισιόδοξοι για το μέλλον του, λέγοντας του ότι δεν θα ξεπεράσει τα 14 χρόνια ζωής. Σήμερα ο Rick Medlock είναι 74 ετών!!!!
• Το χάσαμε το κορίτσι. Εμείς ασχοληθήκαμε με φωτογραφίες, κουτσομπολιά και άλλες σαχλαμάρες κι ο Josh Villalta, ντράμερ και manager, δούλεψε μεθοδικά και παντρεύτηκε τη Nita Strauss. Στο γάμο καλεσμένοι ήταν οι Alice Cooper, Chuck Garric, David Draiman, John Moyer (μπασίστας των Disturbed), o pop-rock τραγουδιστής Demi Lovato κι ο chef Chris Santos. Να ζήσουν αγαπημένοι!
 
• Περισσότερο ακούγεται σαν ανοιχτή πρόσκληση παρά σαν δήλωση. Μιλώντας στο The Allison Hagendorf Show", ο 64χρονος πρώην κιθαρίστας των Bon Jovi, Richie Sambora, αφού αναφέρθηκε στα 32 χρόνια που ήταν στο συγκρότημα, είπε ότι είναι ανοικτός σε μια επιστροφή του. Το θέμα είναι ότι ο…άλλος είναι κλειστός!
• Καινούργιο άλμπουμ έχουν οι Γερμανοί, Freedom Call που ήδη κυκλοφόρησε με τίτλο Silver Romance. Δείτε το πρώτο video single που το γερμανικό συγκρότημα παρουσίασε.
• H Rufus Publications θα κυκλοφορήσει ένα φωτογραφικό βιβλίο, σχήματος coffee table, με θέμα τους Velvet Revolver, με την υπογραφή του Ross Halfin. Την εισαγωγή έγραψε ο Duff McKagan. Μπορείτε να το προπαραγγείλετε από εδώ.
• O πρώην τραγουδιστής των Rainbow και Deep Purple, Joe Lynn Turner τον Αύγουστο του 2022, αποφάσισε να βγάλει την περούκα που φόραγε τόσα χρόνια και να φωτογραφηθεί σε μια σειρά φωτογραφιών που κυκλοφόρησαν για την προώθηση του τελευταίου άλμπουμ του, Belly Of The Beast. Τότε, στο δελτίο τύπου για το άλμπουμ, ο Joe είπε ότι άρχισε να φοράει την περούκα για να αντιμετωπίσει «συναισθηματικές και ψυχολογικές βλάβες από τον σκληρό εκφοβισμό στο σχολείο» και σε πρόσφατη συνέντευξή του στο VRP Rocks, ο Joe Lynn Turner ρωτήθηκε γιατί επέλεξε τώρα να βγάλει την περούκα μετά από τόσα χρόνια. "Υποθέτω ότι είναι σαν το καλό κρασί – τώρα ήταν η κατάλληλη ώρα. Είχα εκπληκτική υποστήριξη και αγάπη, φυσικά, από τη γυναίκα μου και την οικογένειά μου και τους ανθρώπους γύρω μου. Μου είπαν "Κοίτα, φαίνεσαι πραγματικά ωραία". Άλλοι μου λένε « ότι γίνομαι σαν …κακός, δεν αντέχουν το βλέμμα μου! Απλά έτυχε τώρα να είναι σωστό το timing, γιατί τώρα ένιωσα άνετα να το κάνω. Διαγνώστηκα με αλωπεκεία από 3 ετών και από τα 14 χρόνια μου, φοράω περούκα. Τώρα πια είμαι 72 ετών και επί τέλους, το απολαμβάνω. Κάνω μπάνιο εύκολα, ντύνομαι εύκολα, δεν αισθάνομαι ότι κρύβομαι όπως έκανα τόσα χρόνια. Ήταν μια σημαντική προσωπική στιγμή που είχα το θάρρος να το κάνω. Ευτυχώς, υπάρχει πολύς κόσμος που επικροτεί την κίνησή μου και τους ευχαριστώ πολύ».
    TRIVIA
    H γυροειδής αλωπεκία είναι μία παθολογική, αυτοάνοση κατάσταση που προσβάλλει το 1-2% του πληθυσμού και χαρακτηρίζεται από απώλεια μέρους ή όλων των τριχών, συνήθως από το τριχωτό της κεφαλής, τα γένια, τα φρύδια ή και το σώμα. Η γυροειδής αλωπεκία είναι επίσης γνωστή και ως τριχοφάγος.(Wikipedia).
• Οι Blue Öyster Cult, παρουσίασαν το video για το τραγούδι των Beatles, If I Fell(1964), όπου το έχουν συμπεριλάβει στην ακουστική εκτέλεση του, στο καινούργιο άλμπουμ τους. Το If I Fell είναι το μοναδικό τραγούδι του Ghost Stories που είναι το πιο πρόσφατο, αφού ηχογραφήθηκε το 2016 με όλα τα άλλα να προέρχονται από ηχογραφήσεις που έγιναν μεταξύ 1978 -1983. Σίγουρα η διασκευή του If I Fell δεν είναι αυτή που θα βοηθήσει το Ghost Stories να πουλήσει, είναι ένα όμως ένα σαφές δείγμα του πόσο καλό άλμπουμ είναι. Οι Blue Öyster Cult έχουν διασκευάσει live στο παρελθόν μια σειρά από τραγούδια των Beatles όπως τα I Want You/She's So Heavy, I Need You, Think For Yourself, Blackbird, Birthday και When I'm 64.
• Για ακόμα μια φορά οι Metallica έδειξαν το ανθρώπινο πρόσωπό τους, προσφέροντας μέσω του ιδρύματός τους All Within My Hands, το ποσό των  100.000 $ στους κατοίκους της περιοχής Ro Grand du Sul της Βραζιλίας. Η περιοχή επλήγη από  μια καταστροφική πλημμύρα που προκλήθηκε από καταρρακτώδη βροχή όπου 105 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, 130 αγνοούντα ενώ πάνω από 230.000 άλλοι έχουν εκτοπιστεί από τα σπίτια τους.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών ο Dennis "Machine Gun" Thompson , ντράμερ και ιδρυτικό μέλος των MC5. Ο Thompson τα τελευταία χρόνια υπέφερε από καρδιακά προβλήματα.
• Ιδιαίτερα πετυχημένη ήταν η νοτιοαμερικάνικη περιοδεία των Megadeth, αφού 5 από τις 12 συναυλίες που έδωσαν στην Λατινική Αμερική κατά την περιοδεία Crush The World, πούλησαν 73.372 εισιτήρια και κέρδισαν 4.000.000$. Συγκεκριμένα, έπαιξαν Movistar Arena στο Σαντιάγο της Χιλής (14.828 εισιτήρια), δύο νύχτες στη Μπογκοτά, στο Movistar Arena της Κολομβίας (21.074), Arena CDMX στην Πόλη του Μεξικού (18.706 εισιτήρια) και στο Arena Monterrey του Monterey(18.764  εισιτηρίων). Nα δούμε πόσο κόσμο θα μαζέψουν στο Release!
 • Ο  πρώην κιθαρίστας των Genesis, Steve Hackett ήταν μέλος του Μεγάλου Συγκροτήματος από το άλμπουμ Nursery Crime (1971) έως και το Wind and Wuthering (1976) για να ακολουθήσει προσωπική πορεία. Γυρνώντας το χρόνο πίσω λέει ότι «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για τo να είσαι μέλος μιας μπάντας. Αυτές οι στιγμές είναι αναντικατάστατες». Ωστόσο, ο Hackett δεν μετανιώνει που έφυγε. «Αν το δεις καθαρά με οικονομικούς όρους, έπρεπε να μείνω» παραδέχεται. «Αλλά από την άλλη, έχει άλλη αξία όταν κάνεις μουσική για τον εαυτό σου, οι Genesis ήταν ένας περιορισμένος χώρος για να αναπτύξω τη μουσική μου. Χρειάστηκα να αγωνιστώ τα πρώτα 2 χρόνια που έφυγα, αλλά υπάρχει αμφιβολία ότι πήρα τη σωστή απόφαση».









Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου