NEWS OF THE WORLD (26/4/24)


 • H Rufus Publications θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο, στη σειρά Portraits, ένα φωτογραφικό λεύκωμα με τίτλο Portraits Of Gillan, αφιερωμένο σε μια τεράστια προσωπικότητα, αυτή του Ian Gillan. Το λεύκωμα σε σχήμα coffee-table,στις 240 σελίδες του, περιέχει δεκάδες φωτογραφίες του, πολλές αδημοσίευτες, από όλη την καριέρα του καθώς και κείμενο 8.0000 λέξεων, γραμμένο από τον John Tucker. Το βιβλίο συνοδεύεται από αφίσα.


• Ο 76χρονος τραγουδιστής των UFO, Phil Mogg, αρνήθηκε κατηγορηματικά κάθε περίπτωση το συγκρότημα να ολοκληρώσει την αποχαιρετιστήρια  περιοδεία του που διακόπηκε λόγω  COVID. «Αυτό ήταν το τέλος του και η πιο κατάλληλη στιγμή» είπε.  Ο Mogg τον Αύγουστο του 2022 υπέστη καρδιακή προσβολή και εμφυτεύθηκαν δύο στεντς στις στεφανιαίες αρτηρίες του. Να θυμίσουμε ότι η farewell tour των UFO θα τελείωνε στην Ελλάδα με 2 συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά λόγω COVID αυτό δεν έγινε ποτέ.


 • Με ανάρτηση της η Patti Smith στο Instagram, ευχαρίστησε την Taylor Swift για την αναφορά του ονόματός της στο καινούργιο τραγούδι The Tortured Poets Department από το ομώνυμο άλμπουμ! Στο ρεφρέν, η Swift Σουίφτ τραγουδά: «Ι laughed in your face and said
You're not Dylan Thomas, I'm not Patti Smith
This ain't the Chelsea Hotel, we're modern idiots
(Σου γέλασα στα μούτρα και είπα, «Δεν είσαι ο Ντύλαν Τόμας, δεν είμαι η Πάτι Σμιθ» / Αυτό δεν είναι το ξενοδοχείο Τσέλσι, είμαστε σύγχρονοι ηλίθιοι). Η 77χρονη Patti Smith, ανέβασε μια φωτογραφία της στο Instagram όπου διαβάζει τη συλλογή διηγημάτων του Thomas, Portrait of the Artist as a Young Dog. «Συγκινήθηκα που με αναφέρουν στην παρέα του μεγάλου Ουαλού ποιητή Dylan Thomas», έγραψε η Smith στη λεζάντα της ανάρτησής της. «Ευχαριστώ Taylor». Η Smith έχει μιλήσει θετικά για τη Swift στο παρελθόν, εκφράζοντας τη συμπάθειά της για την πίεση που αντιμετωπίζει σε καθημερινή βάση τόσο από τους fans όσο και από τη βιομηχανία του δίσκου και τη show bizz."Είναι μια ποπ σταρ που βρίσκεται υπό τρομερό έλεγχο όλη την ώρα και δεν μπορεί κανείς να φανταστεί πώς είναι αυτό" είπε η Smith. "Είναι απίστευτο να μην μπορείς να πας πουθενά, να κάνεις οτιδήποτε, να έχεις ατημέλητα μαλλιά».
• Παρουσιάστηκε το trailer για το ντοκιμαντέρ των Beach Boys που θα κάνει πρεμιέρα στο Disney στις 24 Μαϊου. Μεγάλο μέρος του οπτικού υλικού είναι ακυκλοφόρητο και περιλαμβάνει καινούργιες συνεντεύξεις με τους Brian Wilson, Mike Love, Al Jardine, David Marks και Bruce Johnston και παλαιότερες συνεντεύξεις των Carl και  Dennis Wilson. Παράλληλα με το ντοκιμαντέρ, θα κυκλοφορήσει και άλμπουμ με τη μουσική του.
• Μια πολύ παλιά ιστορία θυμήθηκαν οι αδελφές Ann και Nancy Wilson, οι Heart όταν στο ξεκίνημά τους τα πράγματα δεν ήταν καλά και ανθηρά (οικονομικά). Η μνήμη γύρισε δεκαετίες πίσω όταν άνοιγαν για τους επίσης Καναδούς Bachman-Turner Overdrive που είχαν ήδη κάνει επιτυχία και η Ann Wilson θυμήθηκε ότι πήγε στο καμαρίνι τους αφού είχαν φύγει και έτρωγε ότι είχε περισσέψει από το κέτερινγκ. «Θυμάμαι μια ημέρα των Ευχαριστιών που είχαν ένα πλούσιο τραπέζι με γαλοπούλες και εμείς πήγαμε και φάγαμε ότι βρήκαμε” Όλα τα παραπάνω θυμήθηκε η Ann Wilson, εν όψει της περιοδείας Royal Flush, που ξεκίνησε στις 20 Απριλίου από το Greenvillen, μαζί με τους Cheap Trick και θα διαρκέσεις έως και το Δεκέμβριο. Εκτός από τους Cheap Trick, στην περιοδεία θα εμφανιστούν και οι Led Zeppelin Evening του Jason Bonham, ενώ οι Heart θα ανοίξουν τρεις συναυλίες σε arenas των Def Leppard και Journey.
• Μια special εμφάνιση θα κάνουν στις 5 Ιουνίου, οι επανασυνεδεμένοι Talisman στο φετινό Sweden Rock Festival που θα γίνει στο Sölvesborg της Σουηδίας. Οι Jeff Scott Soto, Fredrik Åkesson κιθάρα (παίζει με τους Opeth) κι ο ντράμερ Jamie Borger, θα πλαισιωθούν από τον μπασίστα των Evergrey, Johan Niemann για μια μόνο συναυλία αφιερωμένη στα 60 γενέθλια του ιδρυτικού μέλους και μπασίστα Marcel Jacob, που έβαλε τέλος στη ζωή το 2009 όταν έμαθε ότι πάσχει από καρκίνο.
• Οι Φιλανδοί Apocalyptica ….αποκάλυψαν το video για τη διασκευή τους στο The Unforgiven II των Metallica, μέσα από το επερχόμενο άλμπουμ τους Apocalyptica Plays Metallica Vol. 2 που θα κυκλοφορήσει στις 7 Ιουνίου.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών το ιδρυτικό μέλος και οργανίστας των Moody Blues, Mike Pinder όπου τα τελευταία χρόνια υπέφερε από άνοια. Ήταν μέλος των Moody Blues από το 1964 και συμμετείχε σε όλα τα άλμπουμ τους έως και το Octave (1978) όπου αποχώρησε στα μισά των ηχογραφήσεων. Είχε κυκλοφορήσει 2 προσωπικά άλμπουμ.
• Στο καινούργιο άλμπουμ  των Bon Jovi, Forever που θα κυκλοφορήσει στις 7 Ιουνίου, το τραγούδι  Legendary είναι αφιερωμένο στη επί 34 χρόνια γυναίκα του Dorothea Hurlei, που τον υπέμενε τόσα χρόνια. Πρόσφτα, παραδέχτηκε ότι πέρασε μερικές φορές τα όρια (σ.σ. εννοεί την απάτησε)κατά τη διάρκεια του γάμου του και παραδέχτηκε ότι ο γάμος τους κράτησε τόσο πολύ λόγω της υπομονής και της ανοχής της γυναίκας του στην απιστία του όλα αυτά τα χρόνια.
• Το κλασικό blues anthem των Fleetwood Mac παρουσίασε σε audio video o Slash προετοιμάζοντας τους fans του για το τι θα ακούσουν στο καινούργιο άλμπουμ του Orgy Of The Damned, που θα κυκλοφορήσει στις 17 Μαρτίου. Στο άλμπουμ υπάρχουν πολλοί καλεσμένοι, ενώ στο Oh Well τραγουδάει ο country star Chris Stapleton.

• Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των καλλιτεχνών που εισήχθησαν στο Rock & Roll Hall of Fame και είναι οι Mary J. Blige, Cher, Dave Matthews Band, Foreigner, Peter Frampton, Kool & the Gang, Ozzy Osbourne and A Tribe Called Quest. Ην τελετή εισαγωγής θα γίνει στις 19 Οκτωβρίου στο Mortgage Fieldhouse του Cleveland και θα μεταδοθεί live stream από το Disney και το ABC.








Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου