ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ: TRANSATLANTIC / PEARL JAM

 

Tο 7o(!!!) live άλμπουμ τους με τίτλο το Live at Morsefest 2022: The Absolute Whirlwind, θα κυκλοφορήσουν οι Transatlantic (Neal Morse, Mike Portnoy, Roine Stolt & Pete Trewavas) στις 26 Απριλίου. Ο ντράμερ της μπάντας Mike Portnoy, το αποκάλεσε "την πιο επική και μαμούθ από όλες τις live κυκλοφορίες τους. Το Morsefest 2022: The Absolute Whirlwind θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένη έκδοση artbook, με 5CD + 2 Blu-ray που θα περιλαμβάνει και τα δύο σετ από το Morsefest, συνολικά  37 κομμάτι, σε σχεδόν τεσσερισήμισι ώρες μουσικής, καθώς και ένθετο 36 σελίδων. Να σημειωθεί ότι το συγκρότημα στις 2 εμφανίσεις του, έπαιξε κάθε βράδυ, διαφορετικό set list, γι αυτό και η κυκλοφορία του θα γίνει σε 5πλόcd! Σύμφωνα με σχόλια του Portnoy, αυτή θα είναι η τελευταία κυκλοφορία του συγκροτήματος. Στις ηχογραφήσεις συμμετέχουν έγχορδα, κόρνα, κρουστά, γυναικεία φωνητικά, κάνοντας τον ήχο τους πολύ πλούσιο. Το άλμπουμ, το οποίο περιλαμβάνει ολόκληρα τα The Whirlwind(2009) και The Absolute Universe(2022),  καθώς και μια διασκευή του κλασικού In Held «Twas In I» των Procol Harum από το 1968, ηχογραφήθηκε στο Morsefest που διοργανώνει ο οργανίστας και τραγπουδιστής του συγκροτήματος στο Nashville του Tennessee Τενεσί από το 2014. “Ελπίζω να απολαμβάνετε όλοι να το βιώνετε όσο απολαύσαμε εμείς όταν το ερμηνεύσαμε!» είπε ο Portnoy. Μπορείτε να το παραγγείλετε από την 1η Μαρτίου εδώ

Έτοιμο το καινούργιο άλμπουμ των Pearl Jam που είναι το 12ο στη δισκογραφία τους. Τίτλος του Dark Matter, ημερομηνία κυκλοφορίας του η 19η Απριλίου και παραγωγός του ο πλέον περιζήτητος παραγωγός, Andrew Watt. Η ηχογράφηση έγινε στα Shangri-La Studiosτου Malibou, σε διάρκεια τριών εβδομάδων κι όπως λένε οι ίδιοι ήταν το αποτέλεσμα μιας κοινής συνεργασίας όλων των μελών. Το εξώφυλλο επιμελήθηκε ο Axandr Gnezdilov και δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο αυτο-κατασκευασμένο καλειδοσκόπιο. Κάθε γράμμα ορατό στο εξώφυλλο αποτυπώθηκε μεμονωμένα και γραφόταν χειρόγραφα στον αέρα με έναν ειδικά σχεδιασμένο φακό για να δημιουργήσει το μαργαριταρένιο αποτέλεσμα.


Το Dark Matter θα κυκλοφορήσει στις 20 Απριλίου και σε ειδική έκδοση για τα indie δισκοπωλεία της Αμερικής που συμμετέχουν στο Record Store Day.

20/2/24

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου