ΟΙ ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΙ ΜΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟ


Το όνομα των Απροσάρμοστων είναι βαθιά συνεδεμένο με αυτό του Παύλου Σιδηρόπουλο, αφού τον συνόδευαν από το 1979 (σ.σ. δηλαδή μετά τους Σπυριδούλα) μέχρι το θάνατό του (6 Δεκεμβρίου 1990, την παραμονή της πρώτης συναυλίας του Robert Plant στην Ελλάδα, στο Σ.Ε.Φ.).
Οι Οδυσσέας Γαλανάκης κιθάρα,  Βασίλης Πετρίδης κιθάρα, Αλέκος Αράπης μπάσο και Κυριάκος Δαρίβας ντραμς(γιός του πρόσφατα εκλιπόντος ποδοσφαιριστή Γιώργου Δαρίβα) αποτελούσαν το βασικό πυρήνα, ο οποίος μέσα από τα χρόνια άλλαξε πολλές φορές. Κατ΄ εποχές από το συγκρότημα πέρασαν κι οι Πάνος Τόλιος ντραμς, Βαγγέλης Παπαφιλιόπουλος μπάσο, Τάσος Καλανιώτης κιθάρα, Στέλιος Λαδόπουλος μπάσο,  Άκης Σημηριώτης ντραμς, Άκης Περδίκης ντραμς, Σπύρος Σούκης κιθάρα, Λουκάς Γκέκας πλήκτρα, ενώ το σημερινό σχήμα τους αποτελούν οι Οδυσσέας Γαλανάκης κιθάρα, Αλέκος Αράπης μπάσο, Μπάμπης Χινκιάμης τραγούδι και Βασίλης Κασκαμπάς ντραμς. Η επαφή τους με τον Παύλο,  έγινε μετά από πρόταση του κιθαρίστα Λευτέρη Γεωργίου.
Οι Απροσάρμοστοί κυκλοφόρησαν 4 άλμπουμ με τον Σιδηρόπουλο, τα "Εν Λευκώ", "Zorba the Freak", το ζωντανά ηχογραφημένο "Χωρίς Μακιγιάζ" και το "Άντε και καλή τύχη Μάγκες". Για το δίσκο «Χωρίς Μακιγιάζ», ο Κυριάκος Δαρίβας σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Γιάννη Αλέξιου (στο βιβλίο του Πρωτοπόροι του Ελληνικού Rock, Εκδ. όγδοο) λέει ότι ο live ήχος του άλμπουμ προέρχεται από γύρισμα που είχε κάνει το κανάλι Seven X στο Μετρό, όπου πήραν τον ήχο από το video και τον έκαναν δίσκο!


Μετά το θάνατο του Σιδηρόπουλου, το συγκρότημα έκανε ορισμένες εμφανίσεις με τραγουδιστή τον Γιώργο Δημητριάδη αλλά και με τον Δημήτρη Πουλικάκο  έβγαλαν κι ένα άλμπουμ με τίτλο «Άντε Και Καλή Τύχη», με τραγούδια που δεν πρόλαβαν να ηχογραφήσουν με τον Παύλο. Το όνομα τους το έδωσε η μητέρα του Παύλου Σιδηρόπουλου όταν μπήκε στο δωμάτιο που έπαιζαν και τους είδε, λέγοντας τους «πως είστε έτσι, σαν Απροσάρμοστοι»! Σήμερα συνεχίζουν τη μουσική τους πορεία δίνοντας συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, δίνοντας πάντα το παρών στην ετήσια συναυλία στη μνήμη του Παύλου ενώ φέτος, έπαιξαν και τις συναυλίες του Πουλικάκου στο Κύτταρο (19- 20 Δεκεμβρίου στο Κύτταρο), με το όνομα Απροσάρμοστοι 2.1.

 Α.Ρ.

13/2/24

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου