DELUXE TO ATOM HEART MOTHER-PINK FLOYD/ΥΠΕΡΕΝΙΧΥΜΕΝΕΣ ΟΙ 2 ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΤΩΝ BEATLES/CD KAI ΒΙΝΥΛΙΟ THIN LIZZY-WESTERN OF THE...


Στις 8 Δεκεμβρίου επανακυκλοφορεί deluxe box set συσκευασία το Atom Heart Mother των Pink Floyd, bonus συναυλία από την Ιαπωνία του 1971! To Box set θα περιέχει on Blu-ray από τη συναυλία τους στο Hakone Aphrodite Festival της Ιαπωνίας (Αύγουστος 1971), υλικό που είχε πρωτοπαρουσιαστεί στο box set, The Early Years(2016).To βινύλιο θα είναι 2πλό ενώ το blu-ray θα περιέχει και γυρίσματα από τα παρασκήνια, εικόνες μέσα από το tour bus και τη συνέντευξη Τύπου. Η πρώτη κυκλοφορία του Atom Heart Mother είχε γίνει το Νοέμβριο του 1971 και ήταν το 5ο άλμπουμ της δισκογραφίας τους. 

Με τη συμπλήρωση 50 χρόνων(!) από την κυκλοφορία του τρίτου άλμπουμ των Thin Lizzy, Vagabonds Of The Western World(1973), το ιστορικό άλμπουμ επανεκδόθηκε στις 17 Νοεμβρίου σε deluxe CD και 2πλό βινύλιο, με πολλά Bonus τραγούδια (σπάνιες ηχογραφήσεις, ραδιοφωνικές εμφανίσεις), συνοδευόμενα από πλούσια ένθετα. Η αρχική έκδοση του άλμπουμ ΔΕΝ περιελάμβανε την μεγάλη επιτυχία τους «Whiskey In The Jar» που είχε κυκλοφορήσει σε μικρό δίσκο αλλά συμπεριλήφθηκε στις remastered επανεκδόσεις του cd, όπως  και σε αυτήν.


H επιτυχία του άλμπουμ ήταν το «The Rocker», ένα τραγούδι που εξακολουθούσαν να παίζουν μέχρι το τέλος της καριέρας τους. Η 3πλή deluxe έκδοση του cd περιέχει το άλμπουμ σε remixed Dolby Atmos, που είναι η πρώτη φορά άλμπουμ των Thin Lizzy να διατίθεται και σε Dolby Atmos, ένα cd με 21 ηχογραφήσεις τους σε εκπομπή του John Peel και ένα 3ο cd με instrumental και εναλλακτικές εκτελέσεις. Το εξώφυλλο επιμελήθηκε ο Jim Fitzpatrick, όπου στο μέλλον θα συνεργαστεί κι άλλες φορές με το συγκρότημα στα άλμπουμ Nightlife, Jailbreak, Johnny The Fox, Black Rose και Chinatown.


΄Το «καινούργιο» τραγούδι των Beatles, σύνθεση του John  Lennon,»Now and Then”, έδωσε  στην EMI την ευκαιρία να επανακυκλοφορήσει τις 2 κλασικές συλλογές του συγκροτήματος, την Beatles 1962-1966 και την Beatles 1967-1970, με καινούργιο remix, διευρυμένο ήχο συν το “Now and Then”. Οι καινούργιες εκδόσεις είναι σε 6πλό και 3πλό βινύλια, 4πλό και 2πλό cd και ψηφιακά. 

23/11/23

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου