ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ: SAXON / RODS/RUSSELL-TRACII GUNS


Ασταμάτητοι δισκογραφικά και συναυλιακά οι Saxon, ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του 24ου στούντιου άλμπουμ τους με τίτλο Hell, Fire And Damnation, που θα κυκλοφορήσει στις 19 Ιανουαρίου 2024.  «Έχω αυτό το ρητό στο μυαλό μου από τότε που ήμουν μικρό αγόρι, επειδή ο μπαμπάς μου το έλεγε όταν ήταν αναστατωμένος» λέει ο Biff. «Συνήθιζε να λέει, «Hell, fire and damnation, τι έκανες τώρα;» όταν προκαλούσα αναστάτωση ή σκάλιζα πράγματα στο τραπέζι της κουζίνας. Ήταν ένα πολύ «Yorkshire» ρητό εκείνη την εποχή». Ήδη το συγκρότημα παρουσίασε το ομότιτλο κομμάτι που στιχουργικά εξερευνά την αντιπαράθεση μεταξύ καλού και κακού. «Ήλθε η ώρα να γράψει κάποιος για τη μάχη μεταξύ καλού και κακού!» εξηγεί ο Biff. «Δεν μπορείς να τραγουδήσεις για τον διάβολο χωρίς να τραγουδήσεις για τον καλό τύπο και το τραγούδι βασικά λέει «κάνε την επιλογή σου». Όλοι πρέπει να κάνουμε την επιλογή, είμαστε κακοί ή είμαστε καλοί; Το τραγούδι είναι για αυτόν τον αγώνα». Η σημερινή σύνθεσή τους, εκτός του Biff είναι ο ντράμερ Nigel Glockler, ο μπασίστας Nibbs Carter και οι κιθαρίστες Doug Scarratt και Brian Tatler, ιστορικό μέλος των Diamond Head, ενώ την παραγωγή έκανε για μία ακόμη φορά ο Andy Sneap με τον Biff Byford, με τον Sneap να αναλαμβάνει τη μίξη και το mastering. «Πιστεύω ότι αυτό το άλμπουμ είναι ένα από τα καλύτερα που έχουμε κάνει σε ότι αφορά στον ήχο» είπε ο Biff. «Έχει έναν πραγματικά ακατέργαστο, ζωντανό ήχο και στην ουσία ηχογραφήθηκε μέσα σε τέσσερεις εβδομάδες. Ο όγκος του ήχου είναι πολύ μεγάλος και με λίγαoverdubs. Απλά παίζαμε»


  Οι Rods επέστρεψαν! Το Νεουρκέζικο συγκρότημα των  David "Rock" Feinstein και Clark Canedy με την προσθήκη του μπασίστα Freddy Villano (Quiet Riot/Widowmaker) έχουν καινούργιο δίσκο που τιτλοφορείται Rattle The Cage. Η κυκλοφορία του θα γίνει στις 12 Ιανουαρίου 2024 σε CD digipak, βινύλιο και ψηφιακά.

"Το Rattle The Cage  μιλάει για τον καθημερινό άνθρωπο που αισθάνεται παγιδευμένος στην καθημερινότητα, ανεξάρτητα από το ποια δουλειά κάνει. Επίσης,  μιλάει για την ελευθερία και το να υπερασπίζεσαι αυτό που νιώθεις είναι σωστό, αφήνοντας τα συναισθήματά σας να υπερασπίσουν τα δικαιώματά σας. Κι αυτό Ισχύει για τις ζωές όλων μας" λέει ο  Feinstein.


7 χρόνια μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ He Saw It Comin των Jack Russell’s Great White, ο πρώην τραγουδιστής του Μεγάλου Αμερικάνικου Συγκροτήματος των Great Wjite, επιστρέφει με άλμπουμ συνεργασία.  Ο Jack Russell συνεργάζεται με τον κιθαρίστα των L.A. Guns, Tracii Guns κυκλοφορώντας το άλμπουμ Medusa, που αποτελεί μια συλλογή τραγουδιών με hard rock/ bluesy δύναμη.  Μαζί τους παίζουν και οι Johnny Martin, Shane Fitzgibbon και Alexandro Del Vecchio. Το Medusa θα κυκλοφορήσει στις 12 Ιανουαρίου.


 24/11/23

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου