NEWS OF THE WORLD (19/10/23)


• Ελπίδες για μια μελλοντική συνεργασία άφησε η πρόσφατη συνάντηση μεταξύ του πρώην τραγουδιστή των Black Sabbth Tony Martin και του εμβληματικού κιθαρίστα Tony Iommi. Εν τω μεταξύ, ακόμα περιμένουμε τις καινούργιες remastered επανεκδόσεις των άλμπουμ στα οποία τραγουδούσε ο Martin! 

• Τις πρώτες ημερομηνίες για την  παγκόσμια περιοδεία του ανακοίνωσαν οι Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators, με την Ευρώπη να περιλαμβάνει 19 ημέρες. Για την ώρα δεν είμαστε μέσα, αλλά που ξέρεις;

• Ενώ σε όλη την Ευρώπη ξεκίνησε η πώληση των εισιτηρίων για τις συναυλίες των Rammstein, στη χώρα μας  δεν μπορούν ακόμη να διατεθούν, γιατί δεν έχει οριστικοποιηθεί ο χώρος διεξαγωγής της συναυλίας. Σύμφωνα με τον νέο προγραμματισμό, η διάθεση των εισιτηρίων στην Ελλάδα θα ξεκινήσει για τα μέλη του fan club στις 7 Νοεμβρίου και για το κοινό στις 9 Νοεμβρίου 2023.

• Οι Fallen Arise ανακοίνωσαν τις πρώτες ημερομηνίες της Ευρωπαϊκής τους περιοδείας για την υποστήριξη του άλμπουμ Enigma. Θα ξεκινήσουν από την Ιταλία στις 21 Μαρτίου 2024 στο Legend Club κι ακολουθούν 22 Μαρτίου Ρώμη στο Dissesto Cult και 23 Μαρτίου Μάσσα στο Swamp Club.

• Οι Manowar ανακοίνωσαν ότι το νέο τους στούντιο άλμπουμ θα κυκλοφορήσει το 2025 και πως το Φεβρουάριο της ίδιας χρονιάς ξεκινούν την περιοδεία Blood Of My Enemies, όπου θα παίζουν εναλλάξ ανά πόλη που θα εμφανίζονται τα άλμπουμ Hail To England και The Sign Of The Hammer”, μαζί με κλασικά κομμάτια τους. Επίσης, η spoken word περιοδεία του Joey DeMaio “Words Of Power” αναβάλλεται και νέες ημερομηνίες αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα.Το άλμπουμ Sing Of The Hammer, συμπληρώνει 40 χρόνια κυκλοφορίας και θα το ξαναηχογραφήσουν με τίτλο The Sing Of The Hammer 2024.
• Σε δημοπρασία βγήκε το θρυλικό λεωφορείο, με το οποίο έκαναν ευρωπαϊκή περιοδεία το 1972 ο Paul McCartney και το συγκρότημα του, οι Wings.  Η εκτιμώμενη τιμή πώλησης του κυμαίνεται μεταξύ $200-300.000 δολαρίων. Το λεωφορείο είναι ένα κλασικό αγγλικό διώροφο, πλήρως ανακατασκευασμένο Bristol KSW του 1953, το οποίο είναι διακοσμημένο ξεχωρίζει με ψυχεδελικές ζωγραφιές που επιμελήθηκε στο εξωτερικό του ο Geoffrey Cleghorn.
Τότε το λεωφορείο αγοράστηκε από τον Paul  McCartney και τη σύζυγό του Linda και περιόδευσαν στην κεντρική Ευρώπη μαζί με τους Danny Lane, Henry McCullough και Denny Seiwell, πραγματοποιώντας περισσότερα από 12.000. Το βρήκαν πριν από μερικά χρόνια στην Ισπανία και το επαναπάτρισαν και χρειάστηκαν 16 μήνες για να το επαναφέρουν στη σωστή κατάστασή του και να είναι λειτουργικό.
• Δείτε τους Sammy Hagar και Michael Anthony να ανοίγουν το The Collection II,  που κυκλοφορεί σε συσκευασία 5 άλμπουμ βινυλίου και 5 cd. Τα άλμπουμ που περιέχει είναι όλα της περιόδου Sammy Hagar και είναι τα 5150 (1986),OU812 (1988),For Unlawful Carnal Knowledge (1991),  Balance (1995) κι ένα διπλό με studio Rarities.


• Μιλώντας στο podcast "Battleline", ο τραγουδιστής των Dokken, Don Dokken αναφέρθηκε στο σοβαρό ψυχολογικό προσωπικό πρόβλημά του, λέγοντας ότι υποφέρει από κατάθλιψη κι είναι διπολικός. «Μερικές μέρες θέλω να γράψω ένα τραγούδι, uptempo, kickin' ass, just rocking', αυτή είναι η διάθεση μου. Την επόμενη μέρα, αισθάνομαι εντελώς διαφορετικά  και θέλω να γράψω μια μπαλάντα, εξαρτάται μόνο από ό,τι μου δίνει το σύμπαν. Αλλά δεν θα αυτοκτονούσα ποτέ. Έχω παιδιά, έχω την οικογένειά μου».
 •  Δεν πάμε καλά. Όχι πως θα αργούσε να συμβεί, αλλά δεν πάμε καλά! Ο μπλουζίστας τραγουδιστής και φυσαρμονίστας Junior Wells έχει πεθάνει από το 1998 κι επέστρεψε με ένα τραγούδι, βασισμένο στην τεχνητή νοημοσύνη! Η νέα(;) κυκλοφορία του Wells είναι μια διασκευή του “It's Your Voodoo Working”, το οποίο αρχικά κυκλοφόρησε σε μικρό δίσκο από τη δισκογραφική Excello το 1961 και αργότερα έγινε επιτυχία στη Μ.Βρετανία. Η …καινούργια παραγωγή του τραγουδιού ανήκει στον Jürgen Engler, ιδρυτή του γερμανικού συγκροτήματος Die Krupps και κυκλοφόρησε από την εταιρεία LA Cleopatra Records, η οποία είχε κυκλοφορήσει τη συλλογή του Junior Wells 2018 Sexy Bitch - Box Of Blues. "Θέλαμε να είναι αυθεντικό", λέει ο Brian Perera της Cleopatra Records. "Σκεφτήκαμε πολύ πριν προχωρήσουμε, ξεκινώντας από τη μουσική. Θα ακούσετε πολλή μουσική που θα  δημιουργηθεί με AI στο μέλλον. Στην πραγματικότητα, ήδη έχει ξεκινήσει αυτή η νέα κατάσταση. Δεν πρόκειται να χτίσουμε ένα νέο Junior Wells ούτε είναι μια περιοδεία ολογράμματος ή ακόμα παλιοί δίσκοι που έχουν αναμιχθεί και μεταγλωττιστεί για να ακούγονται σαν καινούριοι. Αυτό που δημιουργήσαμε είναι ένα όχημα που του επιτρέπει να συνεχίσει να παίζει και το κάναμε με την πλήρη έγκριση της εταιρείας(οικογένειας) που επιβλέπει την περιουσία του Junior». Να βάλει ο Θεός το χέρι, του τι μας περιμένει…..

• Αποχώρησαν οι Steely Dan, στην ουσία ο Donald Fagan, από την περιοδεία των Eagles, γιατί χρειάστηκε να μεταφερθεί επειγόντως νοσοκομείο. Τη θέση του πήραν οι  Steve Miller Band, με τον Steve Miller να έχει πατήσει τα 80!
• Κατά τη διάρκεια της τρίτης εμφάνισης των Blind Guardian στο Floyd, το συγκρότημα  ανακοίνωσε ότι θα εμφανιστεί στο Chania Rock Festival 2024 με ημερομηνία την Παρασκευή 26 Ιουλίου!!! •Ακόμα ένα καινούργιο τραγούδι, το “Hurricane” παρουσίασαν οι Extreme μέσα από τον καινούργιο δίσκο τους Six.










Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου