ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΠΑΙΖΕΣ ΣΤΟΥΣ GUNS AND fuckin’ ROSES

 

Λίγες ημέρες πριν οι Guns and Roses ανέβουν τη σκηνή στο Ο.Α.Κ.Α, ο Rockmachine.gr θυμάται τι έκαναν οι Slash, Izzy, Duff, Steven Adler, Matt Sorum και οι Dizzy Reed  όταν το συγκρότημα στην ουσία διαλύθηκε, αφήνοντας μόνο τον Axl να κυβερνήσει το καράβι. Και να ξεκινήσουμε από τον κιθαρίστα Izzy Stradlin που μετά τις ηχογραφήσεις που έκανε για τα 2 Illusions, άρχισε να απομακρύνεται από το συγκρότημα. Εκείνο που δεν είναι γνωστό, είναι το γεγονός ότι παίζει και στο "The Spaghetti Incident?, απλά το όνομά του δεν αναγράφεται στα credits.
Η αποχώρησή του τον βρίσκει να επιστρέφει στην πόλη του, στο Lafayette της Indiana, όπου σχημάτισε τους Ju Ju Hounds με τη συμμετοχή του κιθαρίστα των Georgia Satellites, Rick Richards κάτι που άφησε πολλές ελπίδες ότι θα ακούγαμε κάτι πολύ ενδιαφέρον. Στο μπάσο ήταν ο Jimmy Ashhurst των Broken Homes και στα ντραμς ο Charlie Quintana. Με τα ονόματα να αφήνουν πολλές υποσχέσεις για έναν ήχο κοντά σε αυτόν των Gunners, το Izzy Stradlin and the Ju Ju Hounds(1992) είχε ένα ήχο που θυμίζει μάλλον…Keith Richards, παρά Guns ή ακόμα και Georgia Satellites. Ακολούθησε ένα live ep για να τον ξανά βρούμε καλεσμένο σε μια σειρά εμφανίσεων με το  προηγούμενο συγκρότημά του και το 1998 κυκλοφορεί το πρώτο προσωπικό άλμπουμ του, σε μια σειρά 10 δίσκων, με τίτλο 117°. Από ένα κιθαρίστα που έχει συνυπογράψει σχεδόν όλα τα τραγούδια των Gunners, περίμενα περισσότερα πράγματα.  
 Με (πολύ) έντονες τις Punk καταβολές του, ο μπασίστας Duff "Rose" McKagan όντας ακόμα μέλος του συγκροτήματος, κυκλοφόρησε το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ Believe in Me (1993, Νο 173 Αμερική). Υπέρ δραστήριος ο Duff, δεν χάνει ευκαιρία να παίξει με όλους. Το 1995 σχηματίζει τους Neurotic Outsiders με τη συμμετοχή των Steve Jones(Sex Pistols), John Taylor( Duran Duran) και Matt Sorum, συμμετέχει στα άλμπουμ των Velvet Revolver, Loaded (και στα τρια),  παίζει όπου τον καλούν (Iggy Pop, Izzy Stradlin, Gilby Clarke, Slash, Macy Gray, Manic Street Preachers, Sebastian Back, Οzzy, Walking Papers ενώ  στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 2000, στο παλιό Metropoliς, στο 2ο όροφο βρίσκω στα cd το μοναδικό άλμπουμ των Αμερικάνων Outpatience, που δεν ήξερα ότι υπήρχαν, αλλά ένα αυτοκόλλητο στο εξώφυλλο με πληροφορούσε ότι συμμετείχαν οι Izzy Stradlin και Duff McKagan!

To αγοράζω αβλεπί στην τιμή των 4.90€, με μόνο κριτήριο τη συμμετοχή των 2 πρώην Gunners. Τελικά το Anxious Disease(1996) άξιζε με το παραπάνω τα λεφτά του αφού ο ήχος τους ήταν κοντά σε αυτό των Guns’n’Roses (πιο γυαλισμένος) κι ο κιθαρίστας τους West Arkeen, είχε συνσυνθέσει 3 τραγούδια για το Μεγάλο Αμερικάνικο Συγκρότημα, τα "Bad Obsession", “It’s  so easy” και “The Garden”. Κρίμα γιατί ο τύπος το είχε αλλά πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το τρίτο προσωπικό του άλμπουμ.  
Η αποχώρηση του Stradlin, έφερε στο συγκρότημα τον άγνωστο κιθαρίστα Gilby Clarke πρώην μέλος των Kill for Thrills. Συμμετείχε στις ηχογραφήσεις του The Spaghetti Incident? κι αποχώρησε από τους Gunners το 1995, χωρίς να παίξει στο "Sympathy for the Devil". Το 1994 κυκλοφόρησε το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ Pawnshop Guitars όπου συμμετέχουν οι Ryan Roxie (Alice Cooper), Will Effertz και Marc Danzeisen (Riverdogs, Little Caesar), Axl (τραγουδάει το "Dead Flowers"), Slash, Duff McKagan,  Matt Sorum και Dizzy Reed. Ο Clarke έχει ηχογραφήσει 8 προσωπικά άλμπουμ κι αυτό είναι το καλύτερό του. Έχει παίξει σε άλμπουμ των Slash's Snakepit, Col. Parker, Nancy Sinatra(!) και With Rock Star Supernova.



Ο Dizzy Reed είναι το μόνο μέλος των μουσικών που έπαιξαν στα Use Your Illusion και συνέχισαν μετά την απομάκρυνση των Slash και Duff McKagan και παραμένει μέλος τους έως σήμερα. Τον ανακάλυψε ο Axl όταν έπαιζε στους Wild και τον κάλεσε στους Gunners. Έχει ηχογραφήσειε ένα προσωπικό άλμπουμ, το Rock’n’Roll ain’t easy (2018)κι έχει παίξει με Johnny Cash, Dead Daisies, Slash's Snakepit, Duff, Motorhead, Bang Tango, Armored Saint, Backyard Babies κ.α. Θα τον δούμε στο Ο.Α.Κ.Α. να παίζει πλήκτρα.
Τον Matt Sorum δεν θα τον δούμε στην Αθήνα, αφού μετά την περιοδεία Use Your Illusion Tour και την ηχογράφηση του "Sympathy for the Devil", αποτέλεσε παρελθόν. Στο συγκρότημα βρέθηκε το 1989 όταν ο Slash τον είδε να παίζει με τους Cult στην Sonic Temple tour και τον κάλεσε να αντικαταστήσει τον απολυμένο  Steven Adler.Μετά τους Gunners έπαιξε σε άλμπουμ των Slash's Snakepit, Gilby Clarke, ήταν μέλος των Neurotic Outsider. Ο Sorum απολύθηκε το 1997 μετά από τσακωμό που είχε με τον Axl Rose σχετικά με τη συμμετοχή του κιθαρίστα Paul Tobias. Τα ξανά  βρήκε με τον Axl το 2006. Το 2002 έγινε μέλος των Velvet Revolver παίρνοντας μέρος και στα 2 άλμπουμ τους, ενώ το 2009 αντικατέστησε τον Mikkey Dee στους Motorhead στην αμερικάνικη περιοδεία και σχημάτισε τους Carnival of Dogs, με τους Tracii Guns (L.A. Guns), Franky Perez (Scars on Broadway, DKFXP) και Phil Soussan (πρώην Ozzy Osbourne, Billy Idol και Vince Neil).Το 2015-2017 ήταν μέλος των Hollywood Vampires.Μια από τις πρόσφατες συμμετοχές του είναι στα 2 προσωπικά άλμπουμ του Billy Gibbons (ZZ Top) The Big Bad Blues και Hardware ενώ ήταν βασικό μέλος στο περιστασιακό συγκρότημα των King of Chaos (2012-2017), μια Rock N Roll All-Stars μπάντα όπου κατά περιόδους συμμετείχαν οι πάντες(Slash, Gene Simmons, Steven Tyler, Duff, Robin Zander, Sebastian Bach κ.α.). Το μόνο τραγούδι που ηχογράφησαν ήταν τη διασκευή του "Never Before" στο άλμπουμ Re-Machined: A Tribute to Deep Purple's Machine Head. Έχει καλό χτύπημα και θα μπορούσε να κάνει περισσότερα πράγματα.


Όσα χρόνια κι αν περάσουν, πάντα στο μυαλό μου σαν ιστορικός ντράμερ των Gunners θα είναι ο Steven Adler (πραγματικό όνομα Michael Coletti). Απολύθηκε από τον Axl στην αρχή του 1990, λόγω του εθισμού του με τα ναρκωτικά, κάνοντας την τελευταία εμφάνιση του με το συγκρότημα στις 7 Απριλίου 1990 στο  Farm Aid IV. Ο ερχομός του Matt Sorum στη θέση του, έδωσε άλλο αέρα στον ήχο τους, κάνοντας το πιο heavy. Μετά την απόλυσή του έκανε audition για τους AC/DC κι αφού απορρίφθηκε, επανασχημάτισε, χωρίς επιτυχία  το παλιό του συγκρότημα τους Road Crew για να παίξει ένα διάστημα με τους BulletBoys. Το 2001 σχημάτισε τους Adler's Appetite  με τους οποίους ηχογράφησε τα άλμπουμ Adler's Appetite (2005) και Alive (2012) αλλά και Back from the Dead (2012). Από το συγκρότημά του πέρασαν κατά περιόδους σημαντικά ονόματα όπως ο τραγουδιστής Jizzy Pearl αλλά και οι Keri Kelli (κιθάρα), Robbie Crane (μπάσο), όπου με αυτή τη σύνθεση είχαν παίξει στις 12 Φεβρουαρίου 2005 στο κατάμεστο Στον Αέρα της Πετρούπολης.
Επίσης έπαιξε και με τους Davy Vain, Alex Grossi – guitar, Rick Stitch, Michael Thomas (από τους Tuff), Chip Z'Nuff κ.α. χωρίς ποτέ να καταλήξει σε ένα μόνιμο σχήμα. Έπαιξε στο άλμπουμ Slasdh σε ένα τραγούδι ενώ η κατάσταση της υγείας του δεν είναι καλή. Παρ όλα αυτά, οι Gunners, τον προσκαλούν να παίξει 1-2 τραγούδια κατά τη διάρκεια των περιοδειών τους!
Και τελευταίος ο Saul Hudson ή αν προτιμάτε Slash, που τον Οκτώβριο του 1996 ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τους Guns N' Roses καθώς οι σχέσεις του με τον Axl  είχαν φθάσει στο  απροχώρητο. Ένας άλλος λόγος που έφυγε ήταν η αδυναμία συνεργασίας του με τον κιθαρίστα Paul Tobias που είχε φέρει ο Axl.  Από το 1994 είχε σχηματίσει τους Slash's Snakepit,μαζί με τους Matt Sorum, Gilby Clarke, τον μπασίστα των Alice in Chains,  Mike Inez και τον ντράμερ των Jellyfish, Eric Dover στο μικρόφωνο. Με αυτή τη σύνθεση, κυκλοφόρησαν το άλμπουμ It's Five O'Clock Somewhere μα καλεσμένους δύο επίσης πρώην Gunners, τους Dizzy Reed και Teddy Andreadis. Κυκλοφόρησε το Slash(2010) με δεκάδες καλεσμένους (Iggy Pop, Alice Cooper, Ian Astbury, Ozzy Osbourne, Beth Hart, Chris Cornell, Andrew Stockdale, Lemmy, Dave Grohl (λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή;), Duff McKagan, Kid Rock, M. Shadows κ.α.. Το 2012 άρχισε να συνεργάζεται μόνιμα με τον τραγουδιστή των Alter Bridge, Myles Kennedy και μαζί με τους Conspirators, ηχογράφησαν 4 άλμπουμ όπου όλα πήραν καλές κριτικές. Το 2004 ήταν συνιδρυτικό μέλος των Velvet Revolver και από τον Δεκέμβριο του 2015 ήταν ξανά μέλος των Guns and Roses.
Σάς το φύλαγα για το τέλος! Ξέρετε ποιό από ΟΛΑ τα παραπάνω άλμπουμ ακούγεται πιο κοντά στον ήχο των Guns and Roses;  Αυτά του Steven Adler!!!!!!!!

Το Σάββατο 22 Ιουλίου, οι Guns and Roses θα παίξουν στο Ο.Α.Κ.Α. Εισιτήρια εδώ

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

Την επόμενη Κυριακή: Don't even Know they're alive: 30 A.O.R άλμπουμ που πρέπει να ακούσετε.



Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου