NEWS OF THE WORLD (16/6/23)


• Τη συνεργασία τους με την εταιρεία παιχνιδιών και puzzle Op Games, ανακοίνωσαν οι Iron Maiden. Ήδη κυκλοφόρησαν τη δική τους Monopoly με τίτλο Monopoly: Iron Maiden Somewhere On Tour όπου όλα τα κουτάκια, δραστηριότητες, συνδέονται με τίτλους τραγουδιών των άλμπουμ τους Number Of The Beast, Brave New World, Senjutsu αλλά και των άλλων άλμπουμ τους. Η λιανική τιμή στην Αμερική υπολογίζεται στα 50$.
• Με άνια διαγνώστηκε ο τραγουδιστής των Turtles, Mark Volman.
• Ο αρχικός μπασίστας των Rolling Stones, Bill Wyman έχει μπει στο studio με το παλιό του συγκρότημα και ηχογράφησε ένα κομμάτι μαζί τους, για το επερχόμενο άλμπουμ τους. Το άλμπουμ θα είναι αφιερωμένο στον εκλιπόντας ντράμερ Charlie Wattsς. Το τελευταίο άλμπουμ στο οποίο είχε συμμετάσχει ο Wyman ήταν το Steel Wheels(1989) και η τελευταία περιοδεία που έκανε ήταν αυτή του 1992.
• Ένα μήνα πριν τη συναυλία των James, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στις 10 Ιουλίου και τα εισιτήρια ήδη εξαντλήθηκαν! Tην Τετάρτη 12 Ιουλίου οι James θα εμφανιστούν στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2023.
 • Οι Σουηδοί metallers Sabaton παρουσίασαν ένα πρωτότυπο έργο, με τίτλο History Rocks όπου η βάση του είναι η νέα ταινία κινουμένων σχεδίων του συγκροτήματος, The War To End All Wars - The Movie, η οποία πρόκειται να προβληθεί στα συμμετέχοντα μουσεία σε όλο τον κόσμο στις 11 Νοεμβρίου 2023. Το History Rocks είναι μια φιλανθρωπική πρωτοβουλία που στοχεύει να ευαισθητοποιήσει τη σημασία της ιστορίας και να ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να επισκεφτούν τα τοπικά μουσεία. Οι Sabaton προσκαλούν μουσεία, να συμμετάσχουν σε στην παγκόσμια πρεμιέρα του "The War To End All Wars - The Movie" χωρίς κόστος, με  μόνη προϋπόθεση είναι να διαθέτουν τις κατάλληλες εγκαταστάσεις και οπτικοακουστικό εξοπλισμό για τη φιλοξενία της προβολής. Ο μάνατζερ και μπασίστας του συγκροτήματος Pär Sundström είπε σχετικά: "Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε αυτό το έργο! Πιστεύουμε ότι με την προβολή του "The War To End All Wars - The Movie" σε μουσεία σε όλο τον κόσμο, μπορούμε να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους να εκτιμήσουν τη σημασία της διατήρησης και να μάθουν την ιστορία μας. Και τι καλύτερος τρόπος υπάρχει για να το κάνουμε μέσα από μια ταινία κινουμένων σχεδίων; Είναι επίσης ένας φανταστικός τρόπος για να πείσεις ένα ολοκαίνουργιο κοινό να επισκεφτεί τα μουσεία της χώρας του, ειδικά τα στρατιωτικά που έχουν επίκεντρο την ιστορία. Έχουμε μάθει τόσα πολλά από αυτά. Πρέπει να μάθουμε για το παρελθόν μας, να εκτιμήσουμε τις θυσίες που έγιναν για να ζήσουμε όπως ζούμε". Τα μουσεία τα οποία παίρνουν μέρος σε αυτή την εκδήλωση είναι τα  The Tank Museum, Dorset, Μ.Βρετανία,  Arsenalen The Swedish Tank Museum, Strängnäs, Σουηδία, Aeroseum, Γκέτεμποργκ, Σουηδία, Military Heritage Museum του Michigan, Jackson, Michigan, Ηνωμένες Πολιτείες κι αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλα.


• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 58 ετών ο φωτογράφος Mick Hutson του οποίου φωτογραφίες είχαν χρησιμοποιηθεί σε άλμπουμ των Nirvana, AC/DC, Primal Scream, Queens of the Stone Age, Mike Oldfield, Judas Priest κ.α.
•  Κι όμως, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στέλνει στον Elton john ένα μήνυμα γενεθλίων κάθε χρόνο μέσω της υπηρεσίας μηνυμάτων WhatsApp. Auτό έγινε γνωστό από  τον σύζυγο του Elton John, David Furnish. O χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του κλασικού rock μας θυμίζει ότι το 2019, ο Elton John ήταν κατηγορηματικός κατά των ισχυρισμών του Πούτιν ότι η Ρωσία «δεν έχει πρόβλημα» με άτομα LGBTQ+. «Βρίσκω διπροσωπία στο σχόλιό σας ότι θέλετε τα LGBT άτομα να είναι «ευτυχισμένα» και ότι «δεν έχουμε κανένα πρόβλημα σε αυτό» του είχε πει. Όμως οι ρώσικες εταιρείες διανομής κινηματογραφικών ταινιών, λογόκριναν σε μεγάλο βαθμό τη βιογραφική ταινία του Rocket man, αφαιρώντας όλες τις αναφορές στο να βρω την αληθινή ευτυχία μέσα από την 25χρονη σχέση μου με τον Ντέιβιντ και την ανατροφή των δύο πανέμορφων γιων μου». Για όσους ενδιαφέρεστε, ο Elton John έχει γενέθλια στις 25 Μαρτίου.

• Ακούστε την ενδιαφέρουσα διασκευή του κλασικού "Temple Of Love" των Sisters of Mercy από τους Black Veil Brides και τον πρώην τραγουδιστή των HIM, Ville Valo.

• Η κοινή ευρωπαική περιοδεία των Motley Crue και Def Leppard έχει ξεκινήσει αλλά δεν περνάει από τη χώρα μας. Δείτε τους Motley Crue να παίζουν το “Wild Side” από τη συναυλία στην Πράγα

.
• Ο τραγουδιστής των Disturbed, David Draiman, ανακοίνωσε ότι την περασμένη εβδομάδα του αφαιρέθηκε ένας όγκος στο χέρι. «Είχα αφαιρέσει έναν όγκο την περασμένη εβδομάδα. Με κρατούσε ξύπνιο τα βράδια και τώρα περιμένω με αγωνία το αποτέλεσμα της βιοψίας. Σκέψεις, προσευχές και θετική ενέργεια, όλα ευπρόσδεκτα.» Μέχρι στιγμής, λεπτομέρειες για τον όγκο δεν έχουν ανακοινωθεί, άρα δεν γνωρίζουμε πόσο σοβαρός μπορεί να είναι. Ο Draiman είχε πρόσφατα μιλήσει για την κατάθλιψη και τον εθισμό του και για το πώς κόντεψε να του στοιχίσει τη ζωή. Κατά τη διάρκεια συναυλίας των Disturbed  στο Μιλγουόκι ο Draiman μίλησε στον κόσμο, πριν παίξουν το τραγούδι «A Reason To Fight». Είπε πόσο του λείπει ο Chester Bennington (τραγουδιστής των Linkin Park που αυτοκτόνησε), ο Chris Cornell των Soundgarden και ο Scott Weiland των Stone Temple Pilots, που όλοι πέθαναν είτε από αυτοκτονία είτε από υπερβολική δόση ναρκωτικών. «Βαρέθηκα να χάνω όλους όσους αγαπώ από την κατάθλιψη και τον εθισμό», είπε ο Draiman. «Κάθε μέλος της μπάντας σε αυτή τη σκηνή έχει αντιμετωπίσει αυτά τα συναισθήματα, με αυτούς τους δαίμονες. Και μου λείπουν οι φίλοι που χάσαμε. Μου λείπει ο Chester, o Scott, o Chris κι αν θέλω να είμαι ειλικρινής μαζί σας, πριν από μερικούς μήνες, κόντεψα να πάω κι εγώ μαζί τους».
•  Δεν θάβουν το τσεκούρι του πολέμου με τίποτε. Ο πρώην ντράμερ των Queensryche, Scott Rockenfield, περιμένει με αγωνία την επερχόμενη δίκη αναφορικά με την μήνυση που κατέθεσε εναντίον των αυθεντικών μελών του συγκροτήματος, Michael Wilton και Eddie Jackson (bass). Η μήνυση υποβλήθηκε κατά των Wilton και Jackson για αθέτηση των όρων του συμβολαίου, παράβαση του καταπιστευτικού καθήκοντος και άδικη απόλυση και η δίκη ορίστηκε για τις 16 Ιανουαρίου 2024. Στην καταγγελία του, υποστήριξε ότι τον Φεβρουάριο του 201πήρε άδεια από το συγκρότημα, αφού η αρραβωνιαστικιά του αντιμετώπισε επιπλοκές κατά τη διάρκεια της γέννησης του γιου τους και χρειάστηκε επείγουσα καισαρική τομή. Σύμφωνα με τον Scott Rockenfield, η άδεια εγκρίθηκε από τα μέλη των Queensryche και θα διατηρούσε το ένα τρίτο των εταιριών τους, δηλαδή των Tri-Ryche Corporation, Melodisc LTD., Queensryche Merchandising, Inc., EMS Music, LLC και Queensryche Holdings, LLC. Όμως τον Οκτώβριο του 2018, πάντα σύμφωνα με τον ντράμερ, οι Wilton και Jackson αποφάσισαν να τον διώξουν απ’ όλες τις εταιρίες που σχετιζόντουσαν με το συγκρότημα, ολικώς ή μερικώς εξαιτίας της αδείας που πήρε. Ο Rockenfield, πληροφορήθηκε την  απόλυσή του από τις εταιρίες, με γράμμα που είχε την ημερομηνία, 3 Νοεμβρίου 2018. Και οι κατηγορίες του δεν σταματούν εκεί, αφού αναφέρει παρακράτηση εσόδων εις βάρος του, τόσο από τα πνευματικά δικαιώματα όσο κι από το merchandise, από τις αρχές του 2018. Βέβ αια όλα τα παραπάνω ούτε στο  ελάχιστο δεν ενδιαφέρουν τους fans, απλά είναι ενδεικτικό τι συμβαίνει...και στις καλύτερες οικογένειες!

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου