NEWS OF THE WORLD (22/5/23)


• Η εταιρεία δημοπρασιών Julien, έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά 1.200 αντικειμένων που ανήκαν σε rock stars όπως σε μέλη των Led Zeppelin, Motley Crue, Emerson Lake and Palmer, Kiss, Elvis Presley, Beatles,  Michael Jackson, Eddie Van Halen, Alex Lifeson, Freddie Mercury, Tom Petty, Lenny Kravitz, Amy Winehouse, Bill Wyman, Bette Midler και Julian Lennon, Το αντικείμενο που συγκέντρωσε τα περισσότερα χρήματα υπερβαίνοντας κατά πολύ την αρχική τιμή, ήταν η Fender Stratocaster του Kurt Cobai των Nirvama με την οποία είχε παίξει στο άλμπουμ Nevermind. Η αρχική τιμή ήταν 60.000$ και τελικά κατέληξε στα
    $595,000! Η ηλεκτρική κιθάρα είναι υπογεγραμμένη από τα τρία μέλη των Nirvana (Kurt Cobain, Krist Novoselic και Dave Grohl), ενώ υπάρχει και χαιρετισμός του Cobain προς τον Mark Lanegan (των Screaming Trees), "Hell-o Mark! Love, Your Pal, Kurdt Kobain / Washed up rockstar" .
    • Έφυγε νικημένος από τον καρκίνο στο πάγκρεας, ο μπασίστας των Smiths, Andy Rourke. Ήταν μόνο 59 ετών.
• Ανησυχώ και μάλιστα πολύ. Μόλις 2 μουσικοί μπήκαν στην ετήσια λίστα των πλουσιότερων Βρετανών που δημοσίευσε η Sunday Times. Χαμηλότερο όριο περιούσιας πρέπει να είναι οι 350.000.000 λίρες  και σε αυτάς τα 175 άτομα που ξεπέρασαν τοι παραπάνω όριο, μόνο οι Paul McCartney και Elton John , κατάφεραν(!) και μπήκαν, συμπωματικά και οι 2 έχουν τον τίτλο του Sir. Στη λίστα περιλαμβάνονται επίσης ο βασιλιάς Κάρολος Γ', ο Βρετανός πρωθυπουργός, ο Πρωθυπουργός  Rishi Sunak, ο Lord Sugar, ο Sir Richard Branson (ο γνωστός πρώην ιδιοκτήτης της Virgin), η JK Rowling, ιδιοκτήτες εφημερίων, χορηγοί του κόμματος των Tory Party αλλά και ο ιδιοκτήτης της Tottenham Hotspur, Daniel Levy (σ.σ. φε άντε πάρε κανένα παίκτη αν δούμε μπάλα!).• • • Δείτε τον καταπληκτικό Joe Bonamassa να διασκευάζει το παλιό τραγούδι των Ronnie Earl and the Broadcoasters "I Want To Shout About It".
• Το συγκρότημα των The Last Internationale (TLI) θα ανοίξει την ελληνική συναυλία των Guns and Roses στην Αθήνα. Στο παρελθόν έχουν ανοίξει συναυλίες των Robert Plant, Neil Young, The Who, Kings of Leon, Slash, Scott Weiland, Weezer, One Republic, Tom Morello κ.α.
• Για μια ακόμα φορά ο David Coverdale μίλησε για την ταραχώδη σχέση του με τον κιθαρίστα John Sykes. « Είναι ένα απίστευτο ταλέντο, είχαμε μουσική χημεία αλλά όχι σαν άνθρωποι. Μαζί φτιάξαμε ένα καταπληκτικό άλμπουμ (αναφέρεται στο Whitesnake 1987) αλλά δεν μπορέσαμε να συνδεθούμε ως άνθρωποι. Όλη η μαγεία σταμάτησε όταν κλείναμε τα μικρόφωνα. Ο Sykes είναι πολύ καλός μουσικός  αλλά σαν άνθρωποι σύντομα η σχέση μας χάλασε. Έχω να ακούσω χρόνια νέα του, την τελευταία φορά ήταν όταν ηχογραφούσα το Into The Light που ξανά μιλήσαμε ". Εύχομαι στον John κάθε επιτυχία, ξέρω ότι είναι πολύ αγαπητός κιθαρίστας αλλά αυτό που με καθοδηγεί τώρα είναι ότι έμαθα από τους Jimmy Page, Jon Lord και τον σπουδαίο Ritchie Blackmore. Αυτό είναι το νόημα να συνεργάζομαι με κάποιον αν δεν πιστεύω ότι μπορώ να του διδάξω κάτι ή να πάρω κάτι σε αντάλλαγμα". Η συνέντευξη δόθηκε στον Andrew Daly στο Metal Edge.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών ο session μπασίστας John Giblin, που είε παίξει σε 6 άλμπουμ της Kate Bush αλλά και σε περιοδείες με τους Peter Gabriel, Paul McCartney, Elton John, Phil Collins και Eric Clapton, έχοντας ξεπεράσει τις 450 session ηχογραφήσεις. Τελευταία δούλευε με τους Osibisa.
• Δείτε το video που ετοίμασε ο Gus G για το κομμάτι του “Not Forgotten” από το άλμπουμ του "Quantum Leap".

• Χρειάστηκαν να περάσουν 50 χρόνια(!) για να αποκτήσουν οι Judas Priest τα δικαιώματα κυκλοφορίας των πρώτη 2 άλμπουμ τους Rocka Rolla και Sad Wings Of Destiny από την Gull Entertainments. Τα 2 ιστορικά άλμπουμ θα επανεκδοθούν σε διάφορες μορφές, ενώ  προγραμματίζεται ειδική έκδοση για το Rocka Rolla που το 2024 θα κλείσει 50 χρόνια κυκλοφορίας.
• Μιλώντας στην εκπομπή του Eddie Trunk, ο πρώην μπασίστας των Van Halen, Michael Anthony είπε ότι υπάρχουν ακυκλοφόρητο υλικό και μάλιστα σε πολύ καλή ποιότητα. Μεταξύ αυτών video υλικό αλλά και live από την κονσόλα. Σύμφωνα με τον Anthony υπάρχει υλικό από την εποχή του Sammy Hagar, το οποίο επεξεργάζονται ο γιός κι ο αδελφός του Eddie.
• Ανακοινώθηκαν τα ονόματα του Up the Hammers 2024! Θα διεξαχθεί 8 και 9 Μαρτίου στο Gagarin και μέχρι στιγμής έχουν κλείσει οι Cirinth Ungol, Sacred Steel, Jack Starr’s Burning Star που θα παίξει τραγούδια από τα πρώτα 2 άλμπουμ των Steel Vengeance, Cron, Astronomica κ.α. Στις 7 Μαρτίου θα υπάρξει warm night στο An Club με πρώτο όνομα τους Night Demon. Εισιτήρια στο ticketservices.gr

• Έφυγε στα 72 της η Βρετανίδα τραγουδίστρια Linda Lewis, που έγινε γνωστή το 1973 τραγουδώντας στο άλμπουμ του David Bowie, Aladdin Sane αλλά και των Cat Stevens και Jamiroquai. Η Lewis είχε συμμετάσχει και στην ταινία των Beatles, A Hard Day’s Night σαν μέρος του κοινού και στην προσωπική καριέρα της είχε 2 επιτυχίες, ‘Rock-a-Doodle-Doo’και ‘It’s In His Kiss’.






Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου