JUDAS PRIEST – YOU’VE GOT A ANOTHER THING COMIN’: ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΙ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

 

Χωρίς την παραμικρή αμφιβολία, το «You've Got Another Thing Comin'" είναι ένα από τα 5 κορυφαία κομμάτια των Judas Priest. Η σύνθεση των Rob Halford, K. K. Downing και Glenn Tipton συμπεριλήφθηκε στο, για πολλούς καλύτερο άλμπουμ του συγκροτήματος, Screaming for Vengeance (1982) και είναι αυτό που λέμε signature song για το Μεγάλο Heavy Συγκρότημα. Αναφερόμενος στους στίχους ο Rob Halford είπε ότι αφορούσαν, τη στάση των  Judas Priest απέναντι στον τρόπο που αντιμετωπίζουν όλα τα θέματα. Παράλληλα, έχει τη λογική της σκέψης των metal fans και της αλληλουποστήριξης τους. Το «You've Got Another Thing Comin'" είναι ένα τραγούδι ελπίδας και ξεπερνά τα προβλήματα ή τις δυσκολίες που έρχονται στο δρόμο σας. Ένα τραγούδι ανθεκτικότητας".
 «Στη δεκαετία του 80, οι Judas Priest έζησαν καταπληκτικά πράγματα» λέει ο πρώην κιθαρίστας KK Downing. "Τη δεκαετία του 70, προσπαθήσαμε να βάλουμε τις βάσεις για την επιτυχία που ήλθε την επόμενη δεκαετία και σε αυτό βοήθησε το άλμπουμ British Steel, που έγινε τεράστια επιτυχία. Ατυχώς, η συνέχεια του, το Point Of Entry (1981) δεν ήταν αυτό που έπρεπε αλλά ευτυχώς το Screaming For Vengeance επανέφερε το συγκρότημα στην κορυφή”. Κι όπως συμβαίνει με πολλές  επιτυχίες, το «You've Got Another Thing Comin' ήταν ένα από τα τελευταία τραγούδια που γράφτηκαν για το άλμπουμ κι εξελίχθηκε σε ένα τεράστιο hit.


 Ακούγοντας την πρόχειρη μίξη του άλμπουμ, ο KK θυμάται ότι τόσο αυτός όσο και ο Glenn Tinpton ήταν ενθουσιασμένοι, αλλά ένιωθαν ότι κάτι έλειπε. «Ήμασταν  χαρούμενοι, αλλά αισθανόμαστε ότι κάτι έλειπε. Η ιδέα του «You've Got Another Thing Comin» γεννήθηκε στο σπίτι του Glenn, στο Stafford όταν καταλάβαμε ότι χρειαζόμασταν κάτι ακόμα, κάτι που θα χρησίμευσε για ορεκτικό για το ραδιόφωνο». Οι δύο κιθαρίστες  έγραψαν ένα τρελό riff, με σταθερό ρυθμό από τη ντραμς του Dave Holland και το μπάσο του Ian Hill, δημιουργώντας ένας πραγματικό driving τραγούδι.  Όταν το άκουσαν οι άνθρωποι της εταιρείας τους, χάρηκαν , γιατί άκουσαν ένα σπουδαίο τραγούδι που θα βοηθούσε το δίσκο. Και τον βοήθησε, αφού το επέλεξαν σαν πρώτο single. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, κατάλαβαν ότι το τραγούδι είχε γίνει επιτυχία, αφού το έπαιζαν οι σταθμοί και ο κόσμος αντιδρούσε θετικά στο  άκουσμά του. «Παιζόταν από τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, παιζόταν σε σούπερ μάρκετ, εμπορικά κέντρα.. παντού! Μέσα σε μια νύχτα, το συγκρότημα μετατράπηκε από σχετικά άγνωστο στις ΗΠΑ σε ένα Big Thing, όπου οι συναυλιακοί χώροι έπρεπε να αλλάξουν για να ικανοποιήσουν την αυξανόμενη ζήτηση για εισιτήρια. «Γίναμε ένα συγκρότημα αρένας και αυτό ήταν απλά υπέροχο, μια τεράστια τόνωση της αυτοπεποίθησης», λέει ο KK. Ο χρυσόδετος  κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του heavy metal, μάς θυμίζει ότι σε εκείνη την αμερικάνικη περιοδεία, τους συνόδευαν οι Iron Maiden με το νέο τραγουδιστή τους, Bruce Dickinson!
TO VIDEO
Το video σκηνοθετήθηκε από τον Julien Temple και κινηματογραφήθηκε έξω από ένα αντλιοστάσιο, με φόντο λέιζερ(Σ.Σ. προχωρημένη για την εποχή η χρήση τους) και καπνό. Λίγο μετά  την αρχή του video, εμφανίζεται ένας τύπος που μοιάζει με τον John Cleeze  των Monty Python αλλά δεν είναι και μετράει το θόρυβο, αλλά το ουρλιαχτό του Halford, του…κόβει το κεφάλι! 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

13/5/23
   

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου