NEWS OF THE WORLD (27/4/23)


• Όσο περνάνε τα χρόνια, γινόμαστε όλο και πιο συντηρητικοί. Στη Λιθουανία, απαγορεύτηκε από τις αρχές η αφίσα των Iron Maiden που διαφήμιζε την επερχόμενη περιοδεία τους, γιατί τρόμαζε τα μικρά παιδιά».
Ο Λιθουανός εκπρόσωπος της διοργανώτριας εταιρείας Live Nation είπε στην τοπική ιστοσελίδα Delfi ότι οι αρχές εξέφρασαν τις ανησυχίες τους σχετικά με την επίδραση της αφίσας στα παιδιά (δείτε στη φωτό) κι έδωσαν εντολή να την κατεβάσουν. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που υλικό για την προώθηση του “The Book Of Souls προκαλεί πρόβλημα,  αφού σχετική αφίσα που είχε αναρτηθεί για την διαφήμιση του δίσκου The Book Of Souls στην περιοχή Kreuzberg του Βερολίνου, έφερε ένα αγανακτισμένο πλήθος γονέων να διαμαρτύρονται γιατί είχε κολληθεί δίπλα σε σχολείο και παιδικό σταθμό!
• Το καινούργιο άλμπουμ του Roger Waters, The Lockdown Sessions, θα κυκλοφορήσει στις 2 Ιουνίου σε βινύλιο και CD και θα περιέχει πέντε τραγούδια των Pink Floyd (Mother, Vera, Two Suns in the Sunset, The Gunners Dream και μια επαναηχογράφηση του Comfortably Numb. Τα τραγούδια δουλέφτηκαν κι επαναηχογραφήθηκαν κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού του Covid-19 και κυκλοφόρησαν αρχικά ψηφιακά στα τέλη του περασμένου έτους.
• Δείτε το ολοκαίνουργιο video του Γιώργου Γάκη, για το τραγούδι του "Insane", μέσα από το επερχόμενο άλμπουμ του Parallel Dimensions που θα κυκλοφορήσει στις 26 Μαϊου . Η σκηνοθεσία έγινε από τον Κώστα Μαντάλιαςκαι μαζί του παίζουν ο αδελφός του Σωτήρης ντραμς κι ο Bob Σαγανάς κιθάρες/μπάσο. Περιμένουμε το άλμπουμ!


• Η τεχνολογία των ολογραμμάτων ξαναζεί τους Emerson, Lake & Palmer, που βγαίνουν περιοδεία αυτό το καλοκαίρι στην Αμερική, με τον τίτλο Return Of. Από το σπουδαίο progressive συγκρότημα, ζει μόνο ο ντράμερ Carl Palmer ενώ οι Keith Emerson και Greg Lake θα «ζωντανέψουν» μέσω  του ολογράμματος. Τα πλάνα που χρησιμοποίησαν προέρχονται από τη συναυλία τους στο Royal Albert Hall το 1992 και η μπάντα που θα τους συνοδεύσει live είναι η ELP Legacy που θα αποτελείται από τους Paul Bielatowicz κιθάρα και Simon Fitzpatrick μπάσο.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών, η αδελφή των Michael και Rudolf Schenker, Barbara Schenker. Tο 2007 είχε σχηματίσει τους Viva με τη συμμετοχή του τραγουδιστή Marc Paganini και των Ricko Walsh ντραμς και Gui Ghost μπάσο.
• Οι Uriah Heep παρουσίασαν το lyric video του τραγουδιού τους "Golden Light" από το καινούργιο άλμπουμ τους Chaos And Colour. Μια κλασική σύνθεση με πλούσια πλήκτρα, δυνατό ρυθμό και αισιόδοξους στίχους. «Είχαμε πάντα θετική ενέργεια σε ό,τι κάνουμε», λέει ο Mick Box, ιδρυτικό μέλος της Uriah Heep. «Είναι πάντα το καλό απέναντι στο κακό, όπως κι αν το δούμε. Έτσι είμαστε ως άνθρωποι, γι' αυτό ήταν πάντα μεγάλο μέρος των Heep, έχει αυτή τη θετικότητα. «Το «Golden Light» είναι ένα τυπικό μελωδικό τραγούδι όπου σε αυτόν τον ταραγμένο κόσμο, υπάρχει ένας φύλακας άγγελος που λάμπει κάτω από ένα φως, για να μας καθοδηγήσει σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.


• Αύξηση παρουσίασαν στη Μ.Βρετανία, οι πωλήσεις κασετών, αγγίζοντας το υψηλότερο νούμερο της τελευταίας 20ετίας!!! Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία 5 χρόνια, οι πωλήσεις κασέτας παρουσιάζουν κάθε χρόνο αύξηση και φέτος αυτό οφείλεται στα καινούργια άλμπουμ των Arctic Monkeys και Harry Styles (για το 2022). Σύμφωνα με τις επίσημες πωλήσεις της British Phonographic Industry, το 2012 οι πωλήσεις ήταν 3,823 κασέτες και το 2022 έφθασαν τις 195,000(!) αλλά ακόμα δεν συναγωνίζονται τις πωλήσεις βινυλίου! Η κασέτας με τις περισσότερες πωλήσεις τη χρονιά που πέρασε ήταν το Car των Arctic Monkeys, με δεύτερο το Harry’s House του Harry Styles και τρίτο το Dance Fever των Florence + The Machine.
• Σύμφωνα με δήλωση του Roger Glover στο βραζιλιάνικο A Rádio Rock, οι Deep Purple ετοιμάζονται να μπουν στο studio για να ηχογραφήσουν καινούργια τραγούδια, τα πρώτα με κιθαρίστα τον Simon McBride. Ο χρυσόδετος  κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του κλασικού rock μάς θυμίζει ότι ο Steve Morse είχε αποχωρήσει τον Ιούνιο του 2002 μετά τη διάγνωση της γυναίκας του με καρκίνο.
• Βγήκε από το νοσοκομείο που νοσηλεύτηκε με κορωνοϊο για λίγες ημέρες ο 78χρονος Διονύσης Σαββόπουλος. Περαστικά
• Οι Black Keys ετοιμάζονται για μεγάλη δισκογραφική επιστροφή! Το νέο τους άλμπουμ θα έλθει το 2024 με τα ονόματα των Beck και Noel Gallagher να είναι στην πρώτη γραμμή των συμμετεχόντων.



 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου