NEWS OF THE WORLD (13/4/23)


• Μια σειρά tribute συναυλιών ετοίμασαν οι Warlord για να τιμήσουν τη μνήμη του William J Tsamis. Για την ώρα δεν έχει ανακοινωθεί το όνομα ή τα ονόματα των κιθαριστών που θα περιοδεύσουν μαζί τους, παρά μόνο οι μουσικοί που θα είναι οι Mark Zonder Τύμπανα, Giles Lavery Φωνητικά, Philip Bynoe Μπάσο και Jimmy Waldo πλήκτρα. Η περιοδεία θα είναι μικρής έκτασης και πρέπει να συμπεριλάβουν και την Ελλάδα!
• Πω, πω λεφτά. Ο Diddy (γνωστός και ως Puff Daddy) θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των 5.000 δολαρίων κάθε μέρα στον Sting για το υπόλοιπο της ζωής του, αφού ο rapper αναγκάστηκε να πληρώσει πρόστιμο, επειδή χρησιμοποίησε απόσπασμα από τραγούδι του μουσικού χωρίς άδεια!!! Το απόσπασμα προέρχεται  από το τραγούδι των Police «Every Breath You Take»(1983) και ο Diddy το χρησιμοποίησε στην επιτυχία του «I'll Be Missing You». Ο Diddy του ζήτησε την άδεια να χρησιμοποιήσει τη μελωδία,  αφού είχε ήδη κυκλοφορήσει το τραγούδι του!!!
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών ο  Σκωτσέζος κιθαρίστας Ian Bairnson, μέλος των Pilot (παίζει στα πρώτα 4 άλμπουμ τους) αλλά και μέλος του συγκροτήματος που συνόδευε τους Alan Parsons Project. Ο Bairnson συμμετείχε σε κάθε δίσκο τους, ξεκινώντας από το Tales of Mystery and Imagination του 1976. Είχε παίξει ακόμα το σόλο στο Wuthering Heights της Kate Bush και συνεργάστηκε με τους Paul McCartney, Sting και Mick Fleetwood.

• Ένα γραφειοκρατικό εφιάλτη αντιμετώπισε το γερμανικό συγκρότημα των Trigger Cut για να περάσει τα Βρετανικά σύνορα και τελικά υποχρεώθηκαν να ακυρώσουν την προγραμματισμένη περιοδεία τους, καθώς οι αρχές δεν τους επέτρεψαν την είσοδο! Σε μια ανάρτηση στο Facebook, το συγκρότημα επιβεβαίωσε ότι δεν τους επετράπη να εισέλθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, γράφοντας: «Σήμερα μας αρνήθηκαν στα σύνορα του Ηνωμένου Βασιλείου για περίεργους λόγους. Θα χρειαζόμασταν ένα ειδικό πιστοποιητικό χορηγίας, αλλά κανείς δεν ήξερε πριν, ούτε καν οι χώροι, οι διοργανωτές ή η γερμανική τελωνειακή αρχή. Γραφειοκρατία του Brexit; Ένας εφιάλτης μετά το Brexit.
• Λόγω εγκυμοσύνης, οι Nightwish ακύρωσαν όλες τις προγραμματισμένες εμφανίσεις για μετά τον Ιούνιο. Ευτυχώς, εμφανίζονται στο Release στις 7 Ιουνίου και η συναυλία τους δεν θα ακυρωθεί! Παράλληλα, το συγκρότημα δήλωσε ότι δεν θα περιοδεύσουν μέχρι το επόμενο στούντιο άλμπουμ τους, το οποίο αναμένεται να έρθει το επόμενο έτος. Το άλλο όμως νέο που αφορά το συγκρότημα, είναι η επικείμενη συνεργασία της πρώην τραγουδίστριά τους Tarja Turunen που έχει απολυθεί από το 2005, θα συνεργαστεί με τον επίσης πρώην μπασίστα του συγκροτήματος Marko "Marco" Hietala που αποχώρησε το 2021. Οι δύο τους θα εμφανιστούν στις 8 Ιουλίου στο Z7 Summer Nights της Ελβετίας, με το μυαλό μας να …κτίζει συνεργασίες.
• Έτοιμη η βιογραφία του μπασίστα/τραγουδιστή των Rush, Geddy Lee. Θα κυκλοφορήσει στις 14 Νοεμβρίου με τίτλο My Effin' Life.



• Δύο καλοί μουσικοί έφυγαν από τη ζωή. Ο αρχικός κιθαρίστας των Quireboys
Guy Bailey, που ήταν μέλος τους από το 1984 κι είχε παίξει σχεδόν σε όλα τα άλμπουμ τους κι ο μπασίστας των Ace Frehley Comet, John Regan ο οποίος είχε4 ακόμα παίξει με τους Peter Frampton, Rolling Stones, Mick Jagger, David Bowie, David Lee Roth, Robin Trower, Billy Idol κ.α. Και για τους δύο, δεν έχουν ανακοινωθεί τα αίτια θανάτου τους.
• Δείτε τον Ritchie Blackmore και την Candice Night να ανοίγουν τη συσκευασία της βινυλιακής έκδοσης του άλμπουμ Shadow of the Moon των Blackmore’s Night.
• Αυτό είναι το video που ετοίμασαν οι Jethro Tull για το καινούργιο τραγούδι τους με τίτλο «Hammer On Hammer»από το επερχόμενο 23ο άλμπουμ της δισκογραφίας τους, RökFlöte που θα κυκλοφορήσει στις 21 Απριλίου. Οι στίχοι των περισσότερων τραγουδιών του, βασίζονται σε μύθους και χαρακτήρες της Σκανδιναβικής μυθολογίας.
• Ανακοινώθηκε το πλήρες set up του φετινού Golden R. Festival με τη συμμετοχή των Mystic Prophecy που συμπληρώνουν την τετράδα των Grave Digger, Suicidal Angels και Planet Of Zeus.
Το Golden R. Festival μπαίνει στην τρίτη δεκαετία της ύπαρξής του με τέσσερα συγκροτήματα κυριολεκτικούς δυναμίτες, ενώ θα ακολουθήσει η ανακοίνωση δεκάδων ακόμα...
Το φετινό Golden R. Festival, θα διεξαχθεί την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 του Σεπτέμβρη κι αναμένεται  να ανακοινώσουν κι άλλα ονόματα.


• Για Τρίτη φορά ετοιμάζεται να γίνει γαμπρός ο 64χρονος Bruce Dickinson που ήδη αρραβωνιάστηκε την Leana Dolci.  Καλά στέφανα!


 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου