"MY IMMORTAL": Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΚΗ ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΩΝ EVANESCENCE


“My Immortal” είναι ο τίτλος ενός από τα ομορφότερα τραγούδια του αμερικάνικου γκρουπ Evanescence. Κυκλοφόρησε το Δεκέμβριο του 2003, σαν κομμάτι του άλμπουμ Fallen, που ήταν το ντεμπούτο άλμπουμ του συγκροτήματος. Το “My Immortal” αποτέλεσε το τρίτο σινγκλ, που βγήκε απ’ αυτό το άλμπουμ (με πρώτο και καλύτερο -ασφαλώς- το “Bring Me To Life”). Πρόκειται για μια ατμοσφαιρική μπαλάντα, που την εμπνεύστηκε ο κιθαρίστας του γκρουπ Ben Moody και την σχηματοποίησε με τη βοήθεια της τραγουδίστριας των Evanescence, της Amy Lee. Το τραγούδι γράφτηκε το 1997, όταν δηλαδή τα δυο παιδιά ήταν 16 ετών, και έπρεπε να περιμένει 6 ολόκληρα χρόνια για να κυκλοφορήσει. Στην αρχή, ο Ben Moody έγραψε αυτούς τους απόκοσμους στίχους, σχετικά με ένα πλανώμενο πνεύμα, που στοιχειώνει κάποιον άνθρωπο. Δεν έχει πάντως καμία σχέση με το Θεό ή με τη θρησκεία, σύμφωνα με τον Moody. Γενικά, οι στίχοι είναι καθαρά προϊόν της φαντασίας του Moody, ο οποίος ήταν ακόμα μαθητής λυκείου, όταν τους έγραψε. Στη συνέχεια, έγραψε τη μουσική με τη βοήθεια της Amy Lee, που είναι και πιανίστρια. Η Amy Lee επανήλθε αργότερα, για να προσθέσει τη «γέφυρα» του τραγουδιού. «Εγώ, πάντως, το θεωρώ τραγούδι του Ben», έλεγε αργότερα η Amy Lee. "«Εγώ γράφω περισσότερο βιωματικά και συναισθηματικά, ενώ εκείνος είναι περισσότερο παραμυθάς».

Όπως είπαμε και πριν, η πρώτη μεγάλη επιτυχία  των Evanescence ήταν το “Bring Me To Life”, χάρη στο οποίο έκαναν μια εκρηκτική είσοδο στο χώρο του ροκ. Το δεύτερο σινγκλ όμως, που επέλεξαν να προωθήσουν μέσα από το άλμπουμ τους, το “Hello”, μια πολύ θλιμμένη μπαλάντα που είχε γράψει η Amy Lee για την πρόωρα χαμένη αδελφή της, δεν έκανε καθόλου γκελ στο κοινό και παραλίγο να τους επιστρέψει και πάλι στην αφάνεια. Ακριβώς εκείνη τη στιγμή, ήρθε το “My Immortal” για να τους επαναφέρει στη ζωή (Bring Them To Life!). Οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί το καλοδέχτηκαν, ενώ και το MTV προώθησε συστηματικά το βίντεο κλιπ, ανεβάζοντας το τραγούδι στη θέση 7 του αμερικάνικου chart. Κατά έναν ειρωνικό τρόπο, όταν αυτό συνέβη (τον Απρίλιο του 2004), μόνο η Amy Lee ήταν ακόμα μέλος των Evanescence. Ο βασικός δημιουργός του τραγουδιού, ο Ben Moody είχε ήδη εγκαταλείψει το συγκρότημα, ενώ το ίδιο είχε συμβεί λίγο νωρίτερα και με τον κημπορντίστα του γκρουπ, τον David Hodges.
TO VIDEO

Το βίντεο σκηνοθετήθηκε από τον David Mould, όλο σε ασπρόμαυρο, στην πλατεία του Sant Felip Neri, στη Βαρκελώνη και γυρίστηκε πριν την αποχώρηση του Ben Moody, οπότε ο ρόλος του είναι πρωταγωνιστικός. Προφανώς, τις εντυπώσεις κλέβει η Amy Lee, που έτσι όπως περπατάει ξυπόλητη στην άκρη ενός συντριβανιού, είναι σαν αερικό που αιωρείται στον αέρα. Η ίδια πάντως αγαπάει ιδιαίτερα τη σκηνή, που είναι ξαπλωμένη πάνω σε μια σκεπή, απ’ όπου έχεις μια υπέροχη θέα της Βαρκελώνης. Το βίντεο είχε μεγάλη επιτυχία και προτάθηκε για τον τίτλο του Best Rock Video στον διαγωνισμό MTV Video Music Awards.
Το “My Immortal” έγινε ενθουσιωδώς δεκτό από τους κριτικούς, αλλά και από το κοινό. Πέρα από τη θέση 7 στην Αμερική, πήγε νούμερο 1 στον Καναδά, όπως και στην Πορτογαλία και στην Ελλάδα! Στην Αυστραλία έγινε πλατινένιο και το 2005 ήταν υποψήφιο για Grammy.
 

ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ

3/12/22

 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου