NEWS OF THE WORLD (20/10/22)


• Για τρίτη φορά που το Βασιλικό Νομισματοκοπείο της Αυστραλίας εκδίδει συλλεκτικά νομίσματα για τους AC/DC,  αυτή τη φορά με αφορμή την 50η επέτειο του συγκροτήματος. Τα νομίσματα δεν είναι προς κυκλοφορία αλλά μόνο για συλλογή και είναι διαθέσιμα από το web shop του Βασιλικού  Νομισματοκοπείου  της Αυστραλίας στο mintcoinshop.au. Να θυμίσουμε ότι πριν δύο χρόνια είχε κυκλοφορήσει ένα box set με νομίσματα που απεικόνιζαν τα άλμπουμ High Voltage, TNT, Dirty Deeds Done Dirt Cheap, Back In Black, For Those About To Rock και Ballbreaker, ενώ πριν τέσσερα χρόνια στην 45η επέτειο από την ίδρυση του group, υπήρξε παρόμοια νομισματική έκδοση.
• Επανασυνδέθηκαν οι Biohazard με τα αρχικά μέλη (Billy Graziadei κιθάρα, φωνή), Bobby Hambel κιθάρα, Danny Schuler ντραμς και Evan Seinfeld τραγούδι, μπάσο) και ήδη έχουν κλείσει ημερομηνίες για ευρωπαικά φεστιβάλ αρχής γενομένης από τα  Bloodstock Open Air και Dynamo Metalfest.
• Για την ακυρωθείσα περιοδεία των Whitesnake ή καλύτερα για το κομμάτι της που δεν έγινε, μίλησε η μπασίστρια του συγκροτήματος λέγοντας ότι θα χρειαστεί χρόνος ώσπου η φωνή του Coverdale να επανέλθει πλήρως. «Είχαμε μια τρομερά επιτυχημένη ευρωπαϊκή περιοδεία και πήγαινα με πολύ καλά, σε σχέση με άλλα συγκροτήματα που ο COVID ταλαιπώρησε πολύ. Παίξαμε μέσα σε μεγάλο καύσωνα για την Ευρώπη και μερικές συναυλίες ήταν εξαιρετικά δύσκολες. Θυμάμαι ότι σε μια συναυλία στη Γερμανία παίξαμε χωρίς κλιματισμός. Όλοι άρχισαν να αρρωσταίνουν και ο Coverdale παρουσίασε ένα ιγμόρειο και το λαιμό του ανώτερου αναπνευστικού που δεν φαινόταν να αντιμετωπίζεται. Οι γιατροί του είπαν ότι θα πρέπει να ακυρώσει την υπόλοιπη περιοδεία αν ήθελε να ξανά τραγουδήσει  και τώρα βρίσκεται στο στάδιο της ανάρρωσης που θα είναι αρκετά μακρύ».
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 97 ετών ο dj Art Laboe, ραδιοφωνικός παραγωγός στο Λος Άντζελες που ήταν ο πρώτος που είπε τη φράση "Oldies But Goodies" για να περιγράψει παλαιότερες ραδιοφωνικές επιτυχίες που εξακολουθούν να είναι αγαπημένες στους ακροατές. Ο Laboe ήταν ο μοναδικός dj που πήρε συνέντευξη από τον Elvis Presley, όταν επισκέφτηκε το Λος Άντζελες και στην ουσία πριν γίνει Βασιλιάς.
• Υπερδραστήριοι οι Red Hot Chili Peppers το τελευταίο διάστημα, παρουσίασαν ακόμα ένα audio video από το άλμπουμ τους Return Of The Dream Canteen", που θα κυκλοφορήσει στις 14 Οκτωβρίου. Το τραγούδι τιτλοφορείται "Eddie" κι αποτελεί φόρο τιμής στο Eddie Van Halen.


• Τον κατάλογο των συνθέσεων του πούλησαν οι κληρονόμοι του Jeffrey Ross Hyman ή καλύτερα του Joey Ramone αντί του ποσού των $10.000.000.
• Στο Νο1 του βρετανικού chart προσγειώθηκε το καινούργιο άλμπουμ των Slipknot, The End, So Far, πετυχαίνοντας έτσι το συγκρότημα να έχει 3 Νο1 στη Μ.Βρετανία μαζί με τα Iowa(2001) και We Are Not Your Kind(2019).
• Καινούργιο video single από τους Smashing Pumpkins με το τραγούδι τους «Beguiled». Το κομμάτι περιέχεται στον καινούργιο δίσκο τους Atum που θα αποτελείται από 3 μέρη με το πρώτο να κυκλοφορεί στις 25 Νοεμβρίου 2022, το δεύτερο  στις 31 Ιανουαρίου 2023 και το τρίτο στις 21 Απριλίου 2023. Αναμένεται αι τα 3 να κυκλοφορήσουν σε ένα boxset με 33 κομμάτια συνολικά.
• Μετά την ακύρωση των συναυλιών των UFO σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι επιστροφές για όσους αγόρασαν το εισιτήριό τους ηλεκτρονικά μέσα στο 2022, έχουν ολοκληρωθεί. Ωστόσο, όσοι πραγματοποίησαν την ηλεκτρονική αγορά τα έτη 2020 και 2021, έχουν ήδη λάβει ένα mail με όλα τα απαραίτητα στοιχεία που πρέπει να μας αποστείλουν, καθώς έχει μεσολαβήσει μεγάλο διάστημα από την πραγματοποίηση των συναλλαγών και η επιστροφή μπορεί να γίνει μόνο με τραπεζική κατάθεση.  Όλοι οι κάτοχοι των hardcopy εισιτηρίων για τη συναυλία της Αθήνας, μπορούν να προσκομίσουν και να εξαργυρώσουν το εισιτήριό τους στο κατάστημα Metal Era (Εμμανουήλ Μπενάκη 22) κατά τις ώρες λειτουργίας του, από τις 12 Οκτωβρίου μέχρι την 1 Δεκεμβρίου 2022. Όλοι οι κάτοχοι των hardcopy εισιτηρίων για τη συναυλία της Θεσσαλονίκης, μπορούν να προσκομίσουν και να εξαργυρώσουν το εισιτήριό τους στο κατάστημα Entopica Bakaleria (Καστριτσίου 15) κατά τις ώρες λειτουργίας του, από τις 12 Οκτωβρίου μέχρι την 1 Δεκεμβρίου 2022.
Μετά τη συγκεκριμένη ημερομηνία, τα αιτήματα για επιστροφές δεν θα γίνονται αποδεκτά.
Πληροφορίες Φυσικών Σημείων Εξαργύρωσης
METAL ERA
Εμμανουήλ Μπενάκη 22, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3304133
ENTOPICA BAKALERIA
Καστριτσίου 15, Θεσσαλονίκη Τηλέφωνο: 231 1301187
• Οι Chipper έρχονται από τη Θεσσαλονίκη και οι ρίζες τους βρίσκονται στο 2017. Οι βασικές επιρροές τους κινούνται μεταξύ Hard Rock, Rock n’ Roll και Southern ήχου  και το 2020 κυκλοφόρησαν το πρώτο δισκογραφικό εγχείρημα με τίτλο “SelfPatrón”.Τα τελευταία χρόνια έχουν εμφανιστεί με αρκετούς καταξιωμένων καλλιτεχνών, όπως οι Nightstalker, Planet of Zeus, Villagers of Ioannina City, Naxatras, κλπ.To 2021 συμμετείχαν στη συλλογή Doomed and Stoned in Hellas Vol. II, στο Mammoth Psyched Caravan Tour vol.1, στο MammothFest, και το 2022 πήραν μέρος στο MammothFest 2 και στο Street Mode Festival. Το 2022 τους βρήκε στο στούντιο να ετοιμάζουν νέο υλικό και στις αρχές του Οκτώβρη κυκλοφορήσαν το πρώτο μας videoclip του “Remedy Light”, ένα τραγούδι που μιλά για την αισιοδοξία στις μέρες μας, σε αντιδιαστολή με όλο αυτό που περάσαμε με την πανδημία τα τελευταία 2 χρόνια.

• Ευτυχώς οι Judas Priest κι ο K.K. Downing τα βρήκαν, κι ο ιστορικός κιθαρίστας τους θα βρεθεί μαζί τους στη σκηνή κατά τη διάρκεια της τελετής στο Rock & Roll Hall of Fame που θα γίνει στις 5 Νοεμβρίου στο Λος Άντζελες.
• Έτοιμο είναι το ντοκιμαντέρ για τον  συνιδρυτή των Pink Floyd, Syd Barrett. Τίτλος του Have You Got It Yet?, δανεισμένος από ένα ακυκλοφόρητο τραγούδι του και στο ντοκιμαντέρ, εκτός των David Gilmour, Roger Waters και Nick Mason, συμμετέχει κι ο Storm Thorgerson, σε video που είχε γυριστεί πριν το θάνατό του το 2013.

• Στο στάδιο της ανάρρωσης βρίσκεται ο 74χρονος τραγουδιστής των UFO, Phil Mogg.Περαστικά…



 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου