SENJUTSU ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΤΩΝ IRON MAIDEN. ΠΟΤΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΜΟΡΦΕΣ


Αναμενόμενο ήταν. 4 ημέρες μετά την παρουσίαση του καινούργιου video single "The Writing On The Wall", οι Iron Maiden ανακοίνωσαν ότι στις 3 Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσουν το 17o studio άλμπουμ τους με τίτλο Senjutsu.
Το καινούργιο άλμπουμ ηχογραφήθηκε στο Παρίσι παραγωγή των Kevin Shirley και Steve Harris και για τους μη κατέχοντες την ιαπωνική(!), "Senjutsu" σε μια ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «τακτική και στρατηγική», με το εξώφυλλο να επιμελείται ο Mark Wilkinson, βασισμένος σε μια ιδέα του Steve Harris. Τα 10 τραγούδια του "Senjutsu", έχουν συνολική διάρκεια 82 λεπτά και θα διατεθούν σε 2πλό CD και 3πλό βινύλιο. Ακόμα θα κυκλοφορήσει σε Deluxe 2CD Book, Super Deluxe Boxset με CD, Blu Ray και αποκλειστικά αναμνηστικά (δεν αναφέρονται τι είναι).Το βινύλιο θα κυκλοφορήσει σε μαύρο/μαρμαρένιο και κόκκινο χρώμα!

Το Guillaume Tell Studio όπου ηχογραφήθηκε το άλμπουμ, ήταν πρώην κινηματογράφος γι αυτό και το ταβάνι τους είναι ιδιαίτερα ψηλό, πράγμα που προσφέρει τέλεια ακουστική. Η τακτική της παραγωγής που ακολούθησαν ήταν πανομοιότυπη με αυτή του 'The Book Of Souls', γράψανε τα τραγούδια, τα προβάραε και τα ηχογραφούσαμε. Στο καινούργιο άλμπουμ, σύμφωνα με τον Harris, υπάρχουν κάποια πολύπλοκα κομμάτια κι αυτό προϋπόθετε μια διαφορετική προσέγγιση, ηχογράφησης, πράγμα που ανέλαβε ο Shirely..


O Dickinson προσέθεσε ότι οι ηχογραφήσεις του έγιναν το 2019(!) στο διάλειμμα της περιοδείας 'Legacy' tour κι όχι κατά την περίοδο της πανδημίας όπως θα περιμέναμε οι περισσότεροι. Η πανδημία, που τους καθυστέρησε, αλλά έκανε ορισμένα τραγούδια να ακούγονται αρκετά διαφορετικά. Όπως θα διαβάσετε κι από το track listening που ακολουθεί, υπάρχουν 3 τραγούδια μεγαλύτερα των 10 λεπτών, 4 των 7 λεπτών και μόνο 3 έχουν μια «φυσιολογική» διάρκεια!
 "Senjutsu"  Track listing:
01. Senjutsu (8:20) (Smith/Harris)
02. Stratego (4:59) (Gers/Harris)
03. The Writing On The Wall (6:13) (Smith/Dickinson)
04. Lost In A Lost World (9:31) (Harris)
05. Days Of Future Past (4:03) (Smith/Dickinson)
06. The Time Machine (7:09) (Gers/Harris)
07. Darkest Hour (7:20) (Smith/Dickinson)
08. Death Of The Celts (10:20) (Harris)
09. The Parchment (12:39) (Harris)
10. Hell On Earth (11:19) (Harris)



Ακούγοντας και ξανά ακούγοντας το "The Writing On The Wall", θεωρώ ότι είναι ότι καλύτερο μπορούν να προσφέρουν μετά από μια καριέρα 42 χρόνων. Το κυριότερο είναι ότι έχουν κρατήσει τον ήχο τους και μια μοναδική υψηλή ποιότητα, που ελάχιστα παλιά πλέον συγκροτήματα, ηλικίας 40 ετών και πλέον, χαρακτηρίζει.
 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

19/7/21

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment