ROCK INCIDENT 188: ΠΟΣΟ ΚΟΝΤΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ AEROSMITH O SAMMY HAGAR;


Κι όμως, το όνομα του Sammy Hagar «έπαιξε» για λίγο να αντικαταστήσει τον Steven Tyler στους Aerosmith. Γυρνώντας το λίγο το χρόνο πίσω,βρίσκουμε τον Steven Tyler να έχει πέσει από τη σκηνή κατά τη διάρκεια συναυλίας των Aerosmith στο Sturgis Motorcycle Rally (5 Αυγούστου 2009) και να έχει σπάσει τον ώμο του. Το χτύπημα ήταν ιδιαίτερα δυνατό, αφού είχε χάσει για λίγο τις αισθήσεις του. Αφού μεταφέρθηκε σε νοσοκομείου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, απομονώθηκε σπίτι του για να θεραπευτεί, κόβοντας κάθε επαφή με τα υπόλοιπα μέλη και προσλαμβάνοντας προσωπικό manager, άρχισε να κτίζει την προσωπική του καριέρα, με το όνομα "Brand Tyler". Έτσι το Νοέμβριο του 2009, ο κιθαρίστας Joe Perry, έχοντας την αίσθηση ότι ο Tyler αποτελεί παρελθόν από τους Aerosmith, δήλωνε στο επαγγελματικό μουσικό περιοδικό Billboard ότι το συγκρότημα ψάχνει για τραγουδιστή! Άλλο που δεν ήθελαν οι δημοσιογράφοι να αρχίσουν να γράφουν …τους αντικαταστάτες τους με τα ονόματα των Lenny Kravitz, Paul Rodgers, Chris Cornell, Billy Idol και Sammy Hagar. Κάθε πηγή έλεγε διαφορετικό όνομα, εξαρτάται από πήγαζε η φήμη! Φαίνεται ότι τα πρώτα ονόματα που διαβάσατε πιο πάνω μάλλον ήταν…μούφα(!) και πιο πιθανό ήταν αυτό του Sammy Hagar που του ζητήθηκε να κάνει audition μαζί τους και μάλιστα στη Ν.Αμερική! Ο ίδιος ο Hagar ήταν πολύ συγκρατημένος με αυτή την πρόταση, αφού ήδη στην καριέρα του είχε αντικαταστήσει με μεγάλη επιτυχία τον David Lee Roth στους Van Halen και τώρα δεν ήθελε να παίξει πάλι αυτόν τον ρόλο. Εξ’ άλλου σκεφτόταν ότι ο Tyler είχε ένα πολύ δικό του τρόπο ερμηνείας που δεν ήταν εύκολο να τον αντικαταστήσει. Κι όχι μόνο αυτός αλλά ο οιοσδήποτε. »Με είχε προβληματίσει αυτή η επιλογή και πήγα στο Cabo όπου είχα το club μου για να σκεφτώ ήρεμα. Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι δεν θα ήθελα να κάνω αυτή την κίνηση».
Σήμερα ο Steven Perry δεν θυμάται(!) αν μίλησε με τον Hagar για το θέμα. Απλά το πιθανολογεί γιατί τον εκτιμάει, άρα λέει σήμερα, μπορεί να του τηλεφώνησε! "Ο Hagar είχε τις δυνατότητες να καλύψει τη θέση του τραγουδιστή στους Aerosmith και νομίζω ότι όλα θα πήγαιναν καλά! Εκείνες τις ημέρες, είχα φτιάξει μια μικρή λίστα με τα ονόματα των υποψηφίων, αλλά τα πράγαμτα άλλαζαν σχεδόν κάθε ημέρα.  Οι Aweosmith θα μπορούσαν να είχαν διαλυθεί το 1979 όταν είχα αποχωρήσει ή και το 1981 όταν έφυγε ο Brad Whitford, αλλά ποτέ δεν διαλύθηκαν». Σίγουρα τα πράγματα για το μεγάλο αμερικάνικο συγκρότημα εκείνη την εποχή, δεν ήταν τα καλύτερα. Ίσως το διάλειμμα που έκαναν να λειτούργησε θετικά, με τον Perry να κυκλοφορεί το προσωπικό του άλμπουμ Have Guitar, Will Travel(2009, είχε κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα με το περιοδικό Classic Rock) και τον Tyler την αυτοβιογραφία του Does the Noise in My Head Bother You?(2011) αλλά και το προσωπικό του τραγούδι "(It) Feels So Good". Παράλληλα, ήταν μέλος στο American Idol για τις περιόδους 10 και 11, ενώ το 2016 κυκλοφόρησε το προσωπικό του άλμπουμ We're All Somebody From Somewhere.
Φυσικά πριν συμβούν όλα τα παρά πάνω, ο Steven Tyler είχε επιστρέψει στους Aerosmith με τα ονόματα των αντικαταστατών του να βρίσκονται σε πρώτη γραμμή, για να γίνεται λόγος. Το συγκρότημα εμφανίστηκε στην πρώτη και μοναδική συναυλία του στη χώρα μας στις 20 Ιουνίου 2010 στο γήπεδο Καραισκάκη, σε μια συναυλία που εύχομαι όσοι διαβάζεται αυτές τις γραμμές να είσαστε εκεί, αφήνοντας πίσω του όλες τις φήμες, που μάλλον έθρεψαν το όνομά του ακόμα περισσότερο!
   
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

21/7/21
 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου