ROCK INCIDENT 188: ΟΤΑΝ ΟΙ GEORGE,PAUL KAI RINGO ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

 

Η επίσημη διάλυση των Beatles έγινε στις 31 Δεκεμβρίου 1970, όταν ο Paul McCartney κατέθεσε τη σχετική αίτηση στο δικαστήριο που την επεκύρωσε λίγο αργότερα. Όμως οι τρεις Beatles ξαναβρέθηκαν μαζί και τραγούδησαν για τον τέταρτο φίλο τους που είχε φύγει από τη ζωή, δολοφονημένος απλό τον παρανοϊκό  Mark Chapman. Η ιστορία της επανασύνδεσης, έστω για ένα τραγούδι, γράφτηκε στο προσωπικός άλμπουμ του George Harrison, Somewhere in England (1981) και συγκεκριμένα στο τραγούδι, σύνθεση του Harrison, “All Those Years Ago” που γράφτηκε λίγους μήνες μετά τη δολοφονία του Lennon και φυσικά είναι προς τιμήν του.
Αρχικά το τραγούδι είχε γραφτεί με διαφορετικούς στίχους για τον Ringo Starr, αλλά δεν του άρεσε και ο  Harrison τους πέταξε! Όλα αυτά είχαν γίνει το Νοέμβριο του 1980, λίγες ημέρες πριν τη δολοφονία του Lennon και με τα ντραμς του Ringo να είναι ηχογραφημένα, αλλά το τραγούδι παρέμενε χωρίς στίχους. Η δολοφονία του συνετάραξε όλο τον πλανήτη αλλά και τον Harrison με τον οποίο γνωριζόντουσαν από παιδιά.  Μετά το σοκ των πρώτων ημερών, ο Harrison άρχισε να γράφει στίχους αποτίωντας φόρο τιμής στον John Lennon, στίχους που τους προσάρμοσε στο τραγούδι που είχε γράψει για τον Ringo Starr.
 “I’m shouting all about love / While they treated you like a dog”/
“But you point the way to the truth when you say / All you need is love”/
“And you were the one they backed up to the wall / You were the one who imagined it all / All those years ago”.
Μιλώντας στο αμερικάνικο περιοδικό Creem, είχε δηλώσει ότι εξ αρχής γνώριζε ότι οι στίχοι του ήταν λίγο παράξενοι και έπρεπε να «τους ψάξεις» για να τους καταλάβεις, αλλά έτσι αισθάνθηκε. Ο ίδιος το τραγούδησε με τον McCartney να κάνει τα φωνητικά. Προσκεκλημένοι ήταν η γυναίκα του McCartney, Linda κι ο κιθαρίστας των Wings, Denny Laine.Ο George Harrison εκτός από την πρώτη φωνή, παίζει κιθάρα και πλήκτρα, ο  Al Kooper πιάνο, ο Herbie Flowers μπάσο κι ο Ringo Starr ντραμς. Το «All Those Years Ago» κυκλοφόρησε ένα μήνα πριν κυκλοφορήσει το άλμπουμ και πήγε στο No. 2 των singles στη Μ.Βρετανία για να γίνει μια από τις μεγαλύτερες προσωπικές επιτυχίες του. Κλείνοντας, να αναφέρω αυτό που είπε ο Danny Laine για τις ηχογραφήσεις»: Τους έβλεπα και του τρεις στο studio και ήταν σαν τότε»!



ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣΡΙΧΑΡΔΟΣ

1/6/21

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου