ROCK INCIDENT 161: DEPECHE MODE Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΜΑΛΑΚΑΣΑΣ ΠΟΥ ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΓΕ

 

Αξέχαστη έχει μείνει η  βραδιά της 12ης Μαϊου 2009 με πρωταγωνιστές 25.000 θεατές, fans των Depeche Mode. Μια βραδιά που ξεκίνησε με τις εμφανίσεις των Μotor και Ρuressence που είχαν «φτιάξει» τον κόσμο για τη συνέχεια με τους χιλιάδες οπαδούς να περιμένουν τους Depeche Mode που ήταν οι headliners της βραδιάς. Εκείνες τις ημέρες, είχε κυκλοφορήσει η εφημερίδα Πρώτο Θέμα με ένα cd των Depeche Mode με 7 κομμάτια, όλα remixes. Λίγη ώρα πριν, οι Andy Fletcher, Dave Gahan και Martin Gore(δηλαδή οι τρεις Depeche Mode) είχαν φωτογραφεί(περί τις 20.00, δηλ. μια ώρα πριν εμφανιστούν) σε απονομή χρυσού δίσκου με στελέχη της Virgin Records, κι εκεί στις 21.00 κι ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων στο διαδίκτυο, συνέχιζαν να κόβονται εισιτήρια στην είσοδο, αντί των Depeche Mode, στη σκηνή βγήκαν η Δήμητρα Ματσούκα εκπρόσωπος διοργανώτριας εταιρείας κι ένας ακόμα εκπρόσωπος του συγκροτήματος και εν μέσω των φώτων που έλουζαν της σκηνή, ανήγγειλαν το …απροσδόκητο: Η συναυλία αναβάλλεται λόγω προβλήματος υγείας του τραγουδιστή David Gahan!!!! Τα πρώτα δευτερόλεπτα είναι μουδιασμένα για να ακολουθήσει το κλασικό ου με τη δυσαρέσκεια του κοινού να αυξάνει κάθε δευτερόλεπτο! Η αιτία ακύρωσης είναι οι οξύ πόνοι που είχε ο Gahan με αποτέλεσμα να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο Metropolitan και η συναυλία να ακυρωθεί. Ποιος να πιστέψει ποιον; «Αυτά κάνουν τα ναρκωτικά», »Μας κοροιδεύουν», «Τοκίζουν τα λεφτά μας»(!!!!) και άλλα συμπαθητικά, ήταν μεταξύ των ετυμηγοριών  του κοινού που σιγά σιγά αποδεχόταν …τη μοίρα του και άδειαζε το Terra Vibe με τεράστια οργή. Κανείς δεν είχε πιστέψει ή δεν ήθελε να πιστέψει την αιτία που ακούστηκε από τη Δήμητρα Ματσούκα που κανείς δεν ζήλεψε την τύχη της εκείνη τη βραδιά.
To cd που είχε κυκλοφορήσει με το Π΄ρωτο Θέμα


Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν είμαστε συνηθισμένοι σε ακυρώσεις , ειδικά την ώρα της συναυλίας και μάλιστα μπροστά σε ένα τόσο μεγάλο πλήθος. Την επόμενη ημέρα οι εφημερίδες έγραψαν την αιτία κι αν δεν κάνω λάθος υπήρχε και ιατρική γνωμάτευση, ότι ο Dave Gahan υπέφερε από οξύτατους πόνους στην ουροδόχο κύστη, πόνοι που ξεκίνησαν 20 λεπτά την έναρξη της συναυλίας. Ακυρώθηκαν οι 10 επόμενες συναυλίες (Κωνσταντινούπολη, Βουκουρέστι, Σόφια, Βελιγράδι, Βαρσοβία, Ρίγα, Βίλνιους,  Landgraaf Ολλανδίας και Λειψία. Η πρώτη που έγινε μετά την θεραπεία του ήταν στη Λειψία στις 8 Ιουνίου 2009.  Η αμέσως επόμενη φορά που έπαιξαν στην Αθήνα μετά την περί ου ο λόγος συναυλία, ήταν στις 10 Μαίου 2013 και πάλι στο Terra Vibe, στη Μαλακάσα. Στο 2cd/2dvd Tour of the Universe: Barcelona 20/21.11.09 εξηγούν στα extras γιατί ακύρωσαν τις ημερομηνίες με το λόγο που διαβάσατε πιο πάνω και λένε ότι ο Gahan πέταξε κατ’ ευθείαν για την Αμερική όπου έκανε σχετική εγχείρηση. Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μας πληροφορεί ότι στα 30 χρόνια καριέρας τους, αυτή ήταν η πρώτη φορά που ακύρωσαν συναυλία, την ώρα που ξεκινούσε! Οι ατυχίες δεν σταματούν όμως εδώ, αφού λίγο πριν εμφανιστούν στη Τελ Αβίβ (πριν έλθουν στην Αθήνα), πέθανε ο πατέρας του Fletcher με αποτέλεσμα να πιστεύουν ότι ήταν μια καταραμένη περιοδεία!



ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΤΑΣ ΚΟΛΙΟΣ    

8/1/21


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. Θυμαμαι εκεινο το βραδυ, ηταν Τεταρτη, γιατι επαιζα μουσικη στο Escoba στο Κεφαλαρι. Κατα τις 10 και μιση το μαγαζι αρχιζε να γεμιζει επικινδυνα για Τεταρτες και σχεδον το μισο μαγαζι φορουσε μπλουζακια Depeche Mode. Κατι υποψιαστηκα και αφου ρωτησα, εμαθα οτι η συναυλια τους αναβληθηκε, και οποτε ποιο θα ηταν το πρωτο πραγμα που θα ηθελες να κανεις αφου ειχε αναβληθει η συναυλια του αγαπημενου σου γκρουπ? Να πνιξεις την απογοητευση σου στο ποτο. Και το Κεφαλαρι ειχε τα πρωτα μπαρακια που θα συναντουσες στο δρομο της επιστροφης προς Αθηνα απο το Terravibe. Μεχρι να καταλαβουμε απο που ηταν ο κοσμος αυτος, το Escoba ειχε γεμισει μεσα εξω, ο δρομος εξω ηταν σαν πορεια διαμαρτυριας για την ακυρωση της συναυλιας και μαλλον ο μαγαζατορας ακομα μετραει τα κερδη απο τη βραδια εκεινη. Εγω ευτυχως που ειχα φερει σε cd μαζι μου (γιατι ηταν το ετος 2009 και ακομα παιζαμε με cd) το Wrong που μολις ειχε κυκλοφορησει. Ακομα θυμαμαι τις ιαχες του κοσμου οταν το επαιξα στο μαγαζι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή