ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ IRON BUTTERFLY KAI FAIRPORT CONVENTION


Δύο συλλογές θα απασχολήσουν το σημερινό άρθρο στις Επανακυκλοφορίες.Πρώτα μια υπερ-ενισχυμένη κασετίνα με 7 cd και τίτλο Iron Butterfly: Unconscious Power - An Anthology 1967-1971 θα κυκλοφορήσει από την Cherry Red. Ta 7 cd περιέχουν επιλογές από τα άλμπουμ Heavy, In A Goadda-Da- Vida, Live και Metamorphosis και 25 bonus τραγούδια από τα οποία τα 18 είναι ακυκλοφόρητα. Δύο cd περιέχουν τη Live εμφάνισή τους στο Fillmore East της Νέας Υόρκης του 1968, όλα με καινούργιο remastered, από τις αυθεντικές ταινίες της Atlantic Records. Η κασετίνα συνοδεύεται από πλούσιο ένθετο και αφίσα.
Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μας θυμίζει ότι οι Iron Butterfly ξεκίνησαν το 1966 από το San Diego, με σύνθεση Doug Ingle (τραγούδι,φωνή), Danny Weis (κιθάρα), Greg Willis (μπάσο), Jack Pinney (ντραμς  και Darryl DeLoach (τραγούδι). Σχεδόν αμέσως κέρδισαν τις εντυπώσεις παίζοντας σε clubs του Λος Άντζελες και βέβαια με κομμάτια σαν τα In-a-Gadda-da-Vida που αποτελεί την επιτομή του ψυχεδελικού hardrock.

Ακόμα μια συλλογή έρχεται να προστεθεί στις ήδη αρκετές που έχουν ήδη κυκλοφορήσει για το Αγγλικό folk συγκρότημα των Fairport Convention. Πολλές μεν αλλά πάντα αναγκαίες για να ενημερώνονται οι νεότεροι! Η καινούργια συλλογή τιτλοφορείται Fame And Glory και περιλαμβάνει 18 συνολικά τραγούδια! Οι Fairport Convention σχηματίστηκαν το 1967 από τους Richard Thompson, Simon Nicol και Ashley Hutchings  και πρωτοστάτησαν στο βρετανικό φολκλορικό κίνημα που τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 70 ήταν αγαπητό κι εκτός Βρετανίας. Κατά περιόδους από τη σύνθεσή τους πέρασαν μουσικοί όπως οι Dave Pegg μπάσο (σήμερα στους Jethro Tull), Iain Matthews τραγούδι, Sandy Denny τραγούδι, David James Mattacks ντραμς, Bruce Rowland ντραμς, Ashley Hutchings μπάσο ( έπαιξε και στους Steeley Span), Maartin Allcock βιολί (έπαιξε και στους Jethro Tull) κ.α. Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μας θυμίζει ότι οι Fairport Convention εξακολουθούν να περιοδεύουν στη χώρα τους!
7/1/21
 
 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου