ROCK INCIDENT 150: ΠΩΣ ΟΙ QUEEN…ΕΣΩΣΑΝ ΤΟΝ GARY NUMAN ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑΠΩΝΕΖΟΥΣ FANS ΤΟΥ!

 

Ας ξεκινήσουμε θυμίζοντας ποιος είναι ο Gary Numan που ξεκίνησε την καριέρα του στα τέλη της δεκαετίας του 70 στη Μ.Βρετανία, όταν το new wave σάρωνε. Με το συγκρότημα του, τους Tubeway Army κυκλοφόρησε 2 άλμπουμ στο χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής γνωρίζοντας μια τεράστια επιτυχία με το τραγούδι "Are 'Friends' Electric?" και το 1979 κυκλοφόρησε το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ με τίτλο The Pleasure Principle που πήγε στο Νο 1 του βρετανικού chart βγάζοντας ένα ακόμα Νο1 στους μικρούς δίσκους με το τραγούδι "Cars". Ήταν ένας από τους πρώτους που καθιέρωσαν το ανδρόγυνο στυλ, στην ουσία άφυλο, κάτι που είχε μεγάλη πέραση στη χώρα του.  
Το περιστατικό που θα διαβάσετε συνέβη στην Ιαπωνία, αναφέρεται στη βιογραφία του (R)evolution: The Autobiography, χωρίς να σημειώνει την εποχή αλλά πρέπει να συνέβη στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 80. Ο Gary Numan βρισκόταν για ιδιωτική επίσκεψη στην Ιαπωνία όταν είδε ότι έδιναν μια συναυλία οι Queen κι αγόρασε εισιτήριο για να τους παρακολουθήσει. Δεν θα ήταν η πρώτη φορά που θα τους έβλεπε αφού τους είχε ξανά δει όταν ήταν 16 ετών στο Rainbow Theatre στο Finsbury Park κι εκείνο που του είχε κάνει εντύπωση ήταν ότι μετά τη συναυλία ήταν πολύ καταδεκτοί με τους fans όπου τους δέχτηκαν στα καμαρίνια υπογράφοντας αυτόγραφα. Τώρα, βρισκόμενος στο Τόκιο, δεν ήξερε και δεν είχε υπολογίσει, ήταν ότι πολύ δημοφιλής σε αυτή τη χώρα και μόλις οι fans τον αναγνώρισαν μέσα στο χώρο της συναυλίας άρχισαν να του ζητούν αυτόγραφα και δεν τον άφηναν σε ησυχία, κυρίως οι γυναίκες(σ.σ. λυσσάρες αυτές οι γιαπωνέζες). Λεπτό προς λεπτό, η κατάσταση γινόταν όλο και πιο δύσκολη, σε σημείο που όχι μόνο δεν παρακολουθούσε τη συναυλία (.σ.σ αυτό ήταν το λιγότερο) αλλά η πίεση που εξασκούσαν επάνω του (σ.σ. και πάλι λυσσάρες γιαπωνέζες) ήταν πλέον αφόρητη. Έτσι σκέφτηκε να πάει στα παρασκήνια και να ζητήσει βοήθεια από τον tour manager των Queen που τον αναγνώρισε και του επέτρεψε την είσοδο για να …γλυρώσει. Μετά το τέλος της συναυλίας, εξήγησε στα μέλη του συγκροτήματος τι είχε συμβεί και αυτοί πρόθυμα τον πήραν μαζί τους στο λεωφορείο που θα τους επέστρεφε στο ξενοδοχείο για να αποφύγει τον κόσμο.
Μάλιστα μετά τη συναυλία τον πήραν μαζί τους στο γεύμα σε ένα ακριβό sushi restaurant το οποίο μάλλον δεν του άρεσε όπως γράφει στην αυτοβιογραφία του, αλλά η ανάγκη βλέπεις. Ο Numan δεν έτρωγε, (σ.σ. τι να φάει ο άνθρωπος, είπαμε ανδρόγυνος είναι όχι χωρίς γεύση και γούστο) κάτι που παρατήρησε ο Freddie Mercury που σηκώθηκε από την καρέκλα του και τον ρώτησε γιατί δεν τρώει, για να πάρει μια απάντηση που χαροποίησε πολύ τον Mercury “Μην ανησυχείς για εμένα, χαίρομαι που βρίσκομαι μαζί σας γιατί είμαι μεγάλος fan των Queen”. Λίγο αργότερα, ο Mercury έστειλε τον οδηγό της λιμουζίνας που τους είχαν παραχωρήσει να αγοράσει ένα γεύμα από το κοντινό ΜcDonald όπου μέσα στο καλύτερο sushi εστιατόριο του Τόκιο, εξελίσσεται μια μοναδική σκηνή, με ένα ευρωπαίο να τρώει χάμπουργκερ και πατάτες τηγανιτές! 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

15/11/20


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου