NEWS OF THE WORLD (30/11/20)

 

• Τριάντα εννέα χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία του, το 1981, η πρώτη συλλογή των Queen, "Greatest Hits" ξανά μπήκε στο αμερικάνικο chart και μάλιστα στη θέση No. 8 (από το Νο 36!). Η συλλογή έχει πουλήσει μόνο στην Αμερική 9.000.000 αντίτυπα και στην πρώτη κυκλοφορία της είχε φθάσει στο Νο.  1 της Μ.Βρετανίας και στο Νο11 της Αμερικής. Η συλλογή εκτός από το θεαματικό "Bohemian Rhapsody" περιέχει και τα  "We Are The Champions", "We Will Rock You", "Fat Bottomed Girls", "Another One Bites The Dust",  "Crazy Little Thing Called Love" και το "Somebody To Love".
• Το cd/dvd"Family Reunion - Live In Kansas City" διαθέτουν αποκλειστικά μέσω του fan club, The Chainsaw Mafia τους οι Jackyl, H κυκλοφορία του θα γίνει στις 11 Δεκεμβρίου 2020 σε υπογεγραμμένα από το συγκρότημα αντίτυπα.
• Την καινούργια συλλογή των Whitesnake, Love Songs παρουσιάζει ο David Coverdale που περιέχει 15 μπαλάντες του συγκροτήματος από τα τελευταία 6 άλμπουμ τους. Μεταξύ αυτών θα ακούσετε και τα  Love Will Set You Free, The Deeper the Love, All I Want, All I Need, Too Many Tears,  Can't Go On, Is This Love, Summer Rain κ.α.
"Legacy - A Tribute To Ronnie James Dio" ονομάζεται η tribute συλλογή που έχουν ετοιμάσει Σουηδοί καλλιτέχνες στη μνήμη του Ronnie James Dio. Συμμετέχουν οι Madison, Memory Garden, Tad Morose, Gormathon, Trail of Murder, Frontback, Soulshine και Sven Holger Rosenvinge. Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του θα προσφερθούν στο Ronnie James Dio Stand Up And Shout Cancer Fund.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 95 ετών ο Άγγλος ηθοποιός και πρώην αρσιβαρίστας και bodybuilder David Charles Prowse  που υποδύθηκε το ρόλο του Darth Vader iστην τριλογία Star Wars trilogy. Ο Prowse είχε επιλεγεί λόγω του ύψους του ενώ τη φωνή του Vader δάνειζε ο James Earl Jones.
• Το εκπληκτικό νούμερο του 1.000.000.000 (1 δις) views έφθασε το video των System of A Down, "Chop Suey!"Στην ίδια κατηγορία είναι και τα video των Nirvana "Smells Like Teen Spirit", Guns’n’Roses "Novemeber Rain", Queen "Bohemian Rhapsody" και Linkin Park "Numb" και "In The End".
• Δείτε το lyric video που ετοίμασαν οι Magnum για το κομμάτι τους "On Christmas Day" που υπάρχει στην καινούργια συλλογή τους "Dance Of The Black Tattoo" που θα κυκλοφορήσει στις 8 Ιανουαρίου 2021 σε CD digipak, 2πλό βινύλιο και ειδική έκδοση CD/LP bundle με t shirt (πρέπει να το παραγγείλετε από το site της Steamhammer).

• Το δρόμο για να προβληθεί στους βρετανικούς κι αμερικάνικους κινηματογράφους πήρε για το Μάρτιο του 2021 η ταινία/ντοκιμαντέρ προς τιμή του μεγάλου Άγγλου κιθαρίστα, Peter Green. H συναυλία δόθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2020 λίγο πριν υπάρξει ο πρώτος μεγάλος εγκλεισμός κι ο Green πέθανε τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς. Στην ιστορική συναυλία συμμετέχουν οι Neil Finn, Noel Gallagher, Billy Gibbons, David Gilmour, Kirk Hammett, John Mayall, Christine McVie, Jeremy Spencer, Zak Starkey, Pete Townshend, Steven Tyler, Mick Fleetwood και Bill Wyman με την επιμέλεια του ήχου και της παραγωγής να έχει ο Glyn Johns.  

• Ακουστικές εκτελέσεις παλαιότερων κομματιών τους θα περιέχει το καινούργιο άλμπουμ των Saga που θα κυκλοφορήσει στις 12 Μαρτίου 2021 με τίτλο "Symmetry".
 .
• Ελέω πανδημίας, η συναυλία των H.E.A.T. μετατίθεται για ακόμα μια φορά για το Σάββατο 8 Μαϊου 2021 στο Gagarin.    .

• Σε προχωρημένο στάδιο είναι η βιογραφική ταινία των Heart, σύμφωνα με την τραγουδίστρια του συγκροτήματος Ann Wilson. Το σενάριο και η σκηνοθεσίας είναι της Carrie Brownstein αλλά δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες γιατί τίποτε δεν έχει τελειώσει, όπως δεν έχουν καταλήξει στις 2 ηθοποιούς που θα ενσαρκώσουν τις αδελφές Wilson.
• Με παραγωγό τον Narada Michael Walden, δούλεψε ο κιθαρίστας των Journey, Neal Schon στο καινούργιο προσωπικό του άλμπουμ. Τιτλοφορείται "Universe" και θα κυκλοφορήσει λίγο πριν φύγει το 2020.

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου