LITTLE CAESAR: ΑΤΥΧΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΛΟΙ.ΨΑΧΤΕ ΤΟΥΣ!!!


Από την αρχή της δεκαετίας του 80, το rock βρισκόταν στα καλύτερα του. Χρόνο με χρόνο, τα συγκροτήματα που ξεπεταγόντουσαν ήταν το ένα καλύτερο από το άλλο και οι επιτυχίες που αφήσαν πίσω τους πολλές και σημαδιακές. Ένα από αυτά ήταν και οι Little Caesar του Νεοϋρκέζου τραγουδιστή Ron Young, που ήταν γνωστός στα clubs σαν πορτιέρης. Έχοντας στο μυαλό του τον ήχο των Led Zeppelin, αποφασίζει το 1985 να αλλάξει ακτή κι από την ανατολική, να πάει στη δυτική, εκεί που όλα, τότε, συνέβαιναν. Ο 25χρονος Young σχημάτισε αρχικά τους Smiling Jacks, ενώ το βράδυ δούλευε πορτιέρης στο Club Lingerie  Γνωρίζεται με τον κιθαρίστα Jimmy Hayne και αρχίζουν να τζαμάρουν για να καταλήξουν στο πρώτο σχήμα των Little Caesar που πήραν το όνομά τους από την ομότιτλη γκανγκστερική ταινία του 1930. Επωφελήθηκαν της μεγάλης αύξησης των δισκογραφικών εταιρείων και κυκλοφόρησαν ένα EP σε ανεξάρτητη εταιρεία, ενώ το 1989 η Metal Blade συμπεριέλαβε στη συλλογή της Street Survivors το τραγούδι τους "Down to the Wire", το οποίο λειτούργησε σαν διαβατήριο για να τους ακούσει ο John Kalodner και να υπογράψουν στην Geffen Records. Όπως δήλωσε ο Young ήταν ένα από τα καλύτερα συμβόλαια που υπέγραψε συγκρότημα εκείνη την εποχή ίσως γιατί δεν ήταν ακόμα ένα τυπικό συγκρότημα της Sunset Strip. Την επόμενη χρονιά, το 1990 με παραγωγό τον Bob Rock κυκλοφορούν το πρώτο όμότιτλο άλμπουμ τους, αφού έχασαν ένα διάστημα μηνών με τους Kalodner και Rock να μην έχουν χρόνο να ασχοληθούν μαζί τους. Βλέποντας τη μεγάλη καθυστέρηση η Geffen τους προτείνει να επιλέξουν κάποια τραγούδια τους που δεν είχαν συμπεριλάβει στο πρώτο άλμπουμ τους και να τα κυκλοφορήσουν από την…Metal Blade. Έτσι πριν κυκλοφορήσει το πρώτο ομότιτλο άλμπουμ τους, κυκλοφόρησε το EP, Name your Poison με το εξώφυλλο να επιμελείται η αδελφή του, Sandi.


H μεγάλη επιτυχία των Little Caesar ήταν το   με τη διασκευή της μεγάλης soul επιτυχία της Aretha Franklin "Chain of Fools"(No 88 Αμερική) που τους έκανε γνωστούς. Το τραγούδι το πρόβαραν σε ένα jamming και βλέποντας τις αντιδράσεις του κόσμου αποφάσισαν να το κυκλοφορήσουν σε single και το συμπεριλάβουν στο πρώτο άλμπουμ με τίτλο το όνομά τους άλμπουμ τους (Νο 139 Αμερική) που τις πρώτες 6 εβδομάδες κυκλοφορίας του στην Αμερική πούλησε 180.000 αντίτυπα. Εκείνες τις ημέρες η Geffen πουλήθηκε με αποτέλεσμα ο καινούργιος manager να έχει διαφοερικές μεθόδους πώλησης και προώθησης των προϊόντων που σαν συνέπεια είχαν τη στασιμότητα των πωλήσεων του άλμπουμ. Ο Ron Yoing καταφέρθηκε ενάντιον της καινούργιας εταιρείας του, πράγμα για το οποίο έχει μετανιώσει, και τομόνο που κατάφερε ήταν να μην προωθηθεί καθόλου το πρώτο άλμπουμ τους. Εκνευρισμένος αποχώρησε ο κιθαρίστας Apachy και τον αντικατέστησε ο Earl Slick .Μέσα σε όλα, το συγκρότημα άλλαξε manager κι από τον Jimmy Iovine ανέθεσαν την τύχη τους στον Herbie Herbert (Journey). Όταν ήλθε η ώρα για το δεύτερο άλμπουμ τους, το συγκρότημα δεν ήθελε να δουλέψει με τα νέα αφεντικά της Geffen αλλά είχαν συμβόλαιο μαζί τους και τελικά το Influence κυκλοφόρησε το 1992, βάζοντας τέλος στη συνεργασία τους. Για την προώθησή του, ήλθαν στην Ευρώπη και άνοιγαν τις συναυλίες των Thunder στην ευρωπαική περιοδεία τους. Το συγκρότημα διαλύθηκε για να επανασυνδεθεί και πάλι με τον Ron Young το 1998 και να κυκλοφορήσει το άλμπουμ This Time It's Different αλλά η λάμψη είχε χαθεί. Έκτοτε, το συγκρότημα επανασυνδέθηκε το 2001 και το 2009 με τελευταίο άλμπουμ το, το Eight (2018)
TRIVIA
H αδελφή του Sandi Young ήταν art director στην Atlantic Records και είχε συμβάλλει στο δημιουργικό του εξώφυλλου του τρίτου άλμπουμ των Foreigner, Head Games.
Το 1991 ο Ron Young παίζει ένα μικρό ρόλο στην ταινία του James Cameron, Terminator 2 όπου με τη μηχανή του μπαίνει σε ένα μπαρ από το …παράθυρο!



ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ

Little Caesar (1990)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

30/11/20
 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment