ROCK INCIDENT 145: Η STRATOCASTER TOY RITCHIE BLACKMORE ΚΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΡΟΒΑΣ ΚΙ Ο ΚΩΣΤΑ ΚΥΛΩΝΗΣ

 

Ο Θεσσαλονικιός Δημήτρης Σταρόβας, έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό χάρις στη συμμετοχή του στους «Άγαμους Θύτες» για να ακολουθήσει μια θεατρική/κινηματογραφική αλλά κυρίως τηλεοπτική πορεία, εμφανιζόμενος στους 10 Μικρούς Μήτσους (υποδυόμενος τον Θεσσαλονικίο), αλλά και στα σήριαλ Είμαστε στο Αέρα, Κόκκινο Δωμάτιο, Εντιμότατοι Κερατάδες, Piatsa Κολωνάκι, η Πολυκατοικία, Τρίχες αλλά και σαν παρουσιαστής στις εκπομπές Καρτάσιανς, Νηστικό Αρκούδι (μαζί με τον Στάθη Παναγιωτόπουλο), Fame Story 4 αλλά και σε πολλές άλλες εκπομπές ενώ είναι και (καλός) κιθαρίστας. 


Στο video που μου έστειλε ο καλός μου φίλος Δικαιόπολις, στο 9.20 περίπου θα δείτε και ακούσετε από τον ίδιο το Σταρόβα μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία του από την εποχή που διατηρούσε μαγαζί μουσικών οργάνων στη Θεσσαλονίκη με την επωνυμία Music Store, όπου διηγείται πως η Startocaster με την υπογραφή του Ritchie Blackmore έφθασε ή καλύτερα έμεινε στα χέρια του. Όμως στον τίτλο διαβάσατε κι άλλο ένα όνομα, αυτό τού Κώστα Κυλώνη, που κι αυτός κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη και το 1991 στα πλαίσια του promotion για το άλμπου των Deep Purple Slaves and Masters, είχε κερδίσει από την εκπομπή του Γιάννη Πετρίδη και του Κώστα Ζουγρή στο Α Πρόγραμμα «Από τις 4 στις 5» μια Starocaster  επίσης υπογεγραμμένη από τον Μαυροφορεμένο. Ο Κώστας είχε απαντήσει σε σειρά  ερωτήσεων από την εκπομπή και το βραβείο ήταν η λευκή Startocaster κιθάρα!  
Το φωτογραφικό υλικό είναι του Κώστα που είχε την καλοσύνη να μου το στείλει και είχαν δημοσιευτεί στη στήλη μου Metal Heat στο περιοδικό Metal Hammer Ιούνιος 1991!

 Το διαγωνισμό είχε οργανώσει η BMG Records όπου τότε εργαζόμουν ως Υπεύθυνος Ξένου Ρεπερτορίου.

 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

23/10/20 

Η στήλη μου στο Metal Hammer με το κείμενο για το νικητή με τη φωτογραφία του. 29 ολοκληρα χρόνια πίσω!!!!

 



Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. Εδώ να πούμε ότι ο Σταρόβας έχει περίεργες απόψεις πέρι Μπλάκμορ, μιας και πιστεύει πως δεν είναι τεχνίτης,και ότι ξέρει να γράφει riff μόνο!
    Τουλάχιστον έτσι δήλωσε σε κιθαριστικό βίντεο που ανέβασε στο κανάλι του στο YouTube.Μάλλον αντικατοπτρίζει το γούστο που έχει και σε άλλες προτιμήσεις του, όπως τον Ηρακλή ως αγαπημένη ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tα ελεγε παλια αυτα...ελπιζω να μη τα υποστηριζει ακομα......

      Διαγραφή
    2. Την αποψη αυτη (επειδη την εχω ακουσει στο youtube) θεωρω οτι ο Σταροβας για καλο την ειπε με την εξης εννοια .Τι να την κανεις την αστρονομικη τεχνικη ,ταχυτητα και οτι αλλο αν δεν εχεις ενα ριφ που να μεινει στην ιστορια και να ειναι σημειο αναφορας? Δηλαδη τεχνικοτεροι σιγουρα υπαρχουν και υπηρξαν ,αφου ουτως η αλλως πολλα πραγματα εξελισονται , αλλα ολοι αυτοι οι πιο 'τεχνικοι' εγραψαν τις διαχρονικες συνθεσεις,ριφ, μελωδιες του Blackmore ? προφανως οχι οι περισσοτεροι τουλαχιστον .


      Διαγραφή