NEWS OF THE WORLD (23/1/20)

• Στις 29 Μαϊου θα κυκλοφορήσει το βιβλίο του Martin Popoff, "Blue Öyster Cult: A Visual Biography" by Martin Popoff με πάρα πολλές φωτογραφίες αλλά και με την ιστορία του αμερικάνικου συγκροτήματος. Αν το παρεαγγείελτε έως την 1η Μαρτίου από εδώ θα το παραλάβετε με το όνομά σας τυπωμένο σε ειδική σελίδα.
• Τρία από τα βασικά και αρχικά μέλη των ιστορικών Alcatrazz, οι Gary Shea μπάσο, Graham Bonnet τραγούδι και Jimmy Waldo πλήκτρα επανασχημάτισαν το συγκρότημα και μέσα στο 2020 περιμένουμε καινούργιο δίσκο. Μαζί τους ο κιθαρίστας Joe "Shredlord" Stump κι ο ντράμερ Mark Benquechea. Σύμφωνα με τον 72χρονο τραγουδιστή Graham Bonnett καλεσμένοι στο άλμπουμ θα είναι οι κιθαρίστες Chris Impellitteri, Steve Vai, Bob Kulick, Dario Mollo και ο γιαπωνέζος shredder Nozomu Wakai. Ακούγεται ενδιαφέρον.
• Για μια ακόμα φορά οι φήμες για επερχόμενη μεγάλη περιοδεία των AC/DC έχουν κατακλύσει τα sites. Αυτή τη φορά «λένε» για επιστροφή του Brian Johnson αλλά και την κυκλοφορία καινούργιου άλμπουμ πριν το καλοκαίρι (σ.σ. για να συνδυαστεί με την περιοδεία). Οι φήμες μιλούν και για επιστροφή του άσωτου ντράμερ Phil Rudd αλλά και του μπασίστα Cliff Williams, που έχει δηλώσει απόσυρση!
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 95 ετών, ο Ray Burton, πατέρας του μπασίστα των Metallica, Cliff Burton.
• Σύμφωνα με συνέντευξη του Klaus Meine στην τηλεοπτική εκπομπή "Talking Pictures", οι Scorpions είναι πολύ πιθανόν να έχουν καινούργιο δίσκο μέσα στο 2020.
 • Το Βασιλικό Ινστιτούτο Βρετανικού Νομίσματος, το Royal Mint, τιμά τους Queen με την κυκλοφορία ενός συλλεκτικού νομίσματος με την ευκαιρία συμπλήρωσης 50χρόνων από το ξεκίνημα του συγκροτήματος. Τα συλλεκτικά νομίσματα φέρουν στις όψεις τους τα μουσικά όργανα των μελών των Queen και οι τιμές τους κυμαίνονται από £13 ($16.89) έως και £2,020 ($2,624.79) που είναι χρυσά. Μπορείτε να τα προμηθευτείται από εδώ.
• Οι Pearl Jam παρουσίασαν το πρώτο video single από το επερχόμενο καινούργιο δίσκο τους. Το τραγούδι τιτλοφορείται "Dance Of The Clairvoyants" και το άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει στις 27 Μαρτίου, "Gigaton".
• 38 χρονιά μετά το τελευταίο studio άλμπουμ των νεουρκέζων Talas, o Billy Sheehan επανιδρύει το συγκρότημα. Ήδη υπέγραψε συμφωνία με την Metal Blade Records και μέσα στο 2020 περιμένουμε τα καινούργια τραγούδια.
• Για ακόμα μια φορά επιβεβαιώθηκε ο κανόνας της δισκογραφίας που θέλει τους δίσκους και τα τραγούδια των καλλιτεχνών που φεύγουν από τη ζωή να παρουσιάζουν αισθητή αύξηση πωλήσεων. Αυτό συνέβη και στην περίπτωση του ντράμερ των Rush, Neil Peart όπου τα streams των τραγουδιών τους παρουσίασαν αύξηση κατά 776%, ενώ οι πωλήσεις των άλμπουμ τους κατά 2,000%. Είναι απίστευτο αλλά τα audio και video streams των τραγουδιών τους, παρουσίασαν αύξηση κατά 24.540.000(!) με πρώτο το "Tom Sawyer" που παρουσίασε 2.800.000 streams.
Ακολούθησαν τα "Limelight", "The Trees", "The Temples Of Syrinx", "Losing It" και "The Garden".

• Ο κιθαρίστας των Metallica, Kirk Hammett δουλεύει πάνω σε υλικό για τον ιστορικό κιθαρίστα των Fleetwood Mac,  Peter Green. Ο Hammett έχει μαζέψει υλικό για ένα βιβλίο που θα αναφέρεται στην ιστορία αλλά και καριέρα του μεγάλου πρωτοπόρου του βρετανικού blues, ενώ έχει αγοράσει την ιστορική κιθάρα του Green, “Green” 1959 Les Paul. Ο 73 ετών σήμερα Peter Green, ζει στη Ν.Αγγλία κι έχειμ αποσυρθεί από τη μουσική, ασχολούμενος με τη ζωγραφική. Το βιβλίο του Kirk Hammett  αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2020.
• Την απόσυρσή του από τις συναυλίες ανακοίνωσε ο 62χρονος ιστορικός πρώτος τραγουδιστής των Iron Maiden,  Paul Di’Anno. Η τελευταία συναυλία στην οποία θα εμφανιστεί θα είναι στο Beermageddon festival που θα διεξαχθεί μεταξύ 28 και 30 Αυγούστου στο Stoke Prior του Bromsgrove στη Μ.Βρετανία.
• Οι Geddy Lee και Alex Lifeson ευχαρίστησαν όσους συμμετείχαν στο πένθος τους για την απώλεια του ντράμερ των Rush, Neil Peart. Μεταξύ αυτών που συλλυπήθηκε ήταν κι ο πρωθυπουργός του Καναδά, Justin  Trudeau.
• Σε εμφάνισή του στην εκπομπή "Good Morning America" ο Ozzy με την παρουσία των παιδιών του και της γυναίκας του Sharon Osbourne, είπε ότι από τις Φεβρουάριο έχει διαγνωστεί με Parkinson. Πιθανολογεί ότι το έπαθε μετά από την εγχείρηση που έκανε στα νεύρα του σβέρκου του εξ αιτίας πτώσης που είχε. Δυστυχώς η ασθένεια δεν επιδέχεται θεραπεία. Επίσης το ζευγάρι θα είναι μεταξύ των παρουσιαστών των 62ων βραβείων Grammy που θα δοθούν στις 26 Ιανουαρίου.
• Η Σήραγγα του Χρόνου μας οδηγεί στο 1976 και στη μεγάλη επιτυχία των Doobie Brothers “Takin' It To The Streets”.















Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου