NEWS OF THE WORLD (22/9/19)



  • Στο νοσοκομείο για εγχείρηση καρδιάς είναι ο τραγουδιστής των Saxon Biff Byford και φυσικό είναι να ακυρωθούν οι εμφανίσεις των Saxon που είχαν προγραμματίσει για το 2019. Σε περιμένουμε να επιστρέψεις δυνατότερος.
  • • Μια ενδιαφέρουσα σύμπραξη τριών πρώην μελών των Judas Priest ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες. Οι K.K. Downing, Tim "Ripper" Owens και Les Binks (ντράμερ την περίοδο 1977-1979, συμμετείχε στα άλμπουμ Stained Class (1978), Killing Machine (1978) και Unleashed in the East (1979) με την προσθήκη του μπασίστα των Megadeth, Ellefson θα εμφανιστούν για μια μόνο συναυλία (σ.σ. για την ώρα) στις 3 Νοεμβρίου στο Wolverhampton. Μαζί τους εκείνη τη βραδιά θα παίξουν και οι  Blaze Bayley και οι Ellefson’s band που είναι το προσωπικό  συγκρότημα του David Ellefson.
  • Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών μετά από προβλήματα που αντιμετώπιζε με την υψηλή αρτιαρική πίεση αλλά και από την καρδιά του ο τραγουδιστής των Cars, Ric Ocasek (πραγματικό όνομα Richard Theodore Otcasek). Στη μνήμη του ας θυμηθούμε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Cars, το Drive. Για την ιστορίας, ο Ocasek ήταν παντρεμένος με την Paulina Porizkova που ήταν το μοντέλο που έπαιξε στο video του Drive. 

    • Γνωστός λάτρης των ταινιών τρόμου ο κιθαρίστας των Metallica, Kirk Hammett δήλωσε ότι πολύ θα ήθελε να γράψει τη μουσική για μια ταινία αυτής της κατηγορίας αλλά και να τη σκηνοθετήσει. Ο Hammett είναι συλλέκτης αντικειμένων από ταινιών τρόμου ενώ οι κιθάρες του είναι διακοσμημένες από σχετικές αφίσες και φωτογραφίες!



    • Την ημέρα των γενεθλίων του Freddie Mercury ανακοινώθηκε η κυκλοφορία ενός box set με τίτλο "Never Boring" με τραγούδια από όλη την καριέρα του. Η επιλογή των τραγουδιών έγινε από τους συνεργάτες των Queen, Justin Shirley-Smith, Kris Fredriksson και Joshua J Macrae και στην ουσία περιλαμβάνει τα προσωπικά του άλμπουμ The Great Pretender και  Mr. Bad Guy καθώς και το Barcelona που ηχογράφησε με τη Monsterrat Caballe. Το "Never Boring" περιλαμβάνει 3 CD με 32 συνολικά τραγούδια, ένα Blu-ray και ένα DVD με 13 promo videos και συνεντεύξεις, ένα μεγάλου μεγέθους βιβλίο με πολλές ανέκδοτες φωτογραφίες, αφίσα διπλής όψης  και με πρόλογο γραμμένο από τον ηθοποιό Rami Malek ο οποίος τον ενσάρκωσε στην ταινία "Bohemian Rhapsody". Στα τρία cd θα βρείτε τραγούδια από προσωπικές εμφανίσεις του και τα  προσωπικά του άλμπουμ "Mr. Bad Guy" και "Barcelona", ενώ στα Blu-ray και DVD εμφανίσεις του με την Montserrat Caballé. Η κυκλοφορία των άλμπουμ και των CD, dvd αλλά και των βινυλίων θα γίνει και ξεχωριστά (εκτός δηλ του box set). Η κυκλοφορία τους θα γίνει την 1η Οκτωβρίου.
    • Δείτε το επίσημο video για το καινούργιο τραγούδι του Tom Keifer με τίτλο "Rise".  
    • Ποτέ δεν είναι αργά για ένα μουσικό για να κυκλοφορήσει ‘ένα καλό άλμπουμ. Έτσι ο 72χρονος πρώην κιθαρίστας των Focus, Jan Akkerman παρουσίασε το 31o προσωπικό του άλμπουμ με τίτλο ‘Close Beauty’, το οποίο είναι το πρώτο του άλμπουμ μετά από 30 χρόνια που κυκλοφορεί και σε βινύλιο!
    • Παρ’ όλες τις Κασσάνδρες που πίστευαν ότι το βινύλιο θα γίνει μουσειακό είδος, η  έρευνα της RIAA - Recording Industry Association of America®, Ένωση Μουσικής Βιομηχανίας των ΗΠΑ έρχεται για μια ακόμα φορά να πιστοποιήσει τα διαρκώς αυξανόμενα έσοδα της μουσικής βιομηχανίας με τις πωλήσεις των βινυλίων που το 2018 έφθασαν τα 247.790.000 δολάρια με τις πωλήσεις τους να ξεπερνούν σε όγκο τις πωλήσεις τα CD για πρώτη φορά μετά το 1986!!! Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι οι υπηρεσίες streaming κυριαρχούν στη βιομηχανία αφού τα έσοδα των πωλήσεών μέσω streaming φτάνουν το 62%!
    Ακόμα ένα τραγούδι από το άλμπουμ τους "Book Of Bad Decisions" μετέτρεψαν σε video οι Clutch. Πρόκειται για το "Electric Worry" που μπορείτε να δείτε αμέσως πιο κάτω.


    • Οι Machine Head ανακοίνωσαν 2 εμφανίσεις στη χώρα μας για το Μάιο του 2020. Συγκεκριμένα το αμερικάνικο συγκρότημα θα παίζει την Παρασκευή 15 Μαΐου στο Fix Factory Of Sound στη Θεσσαλονίκη και την επομένη Σάββατο 16 Μαΐου 2020 στο Piraeus Academy στην Αθήνα. Το πρώτο μέρος της εμφάνισής τους θα λειτουργήσει σαν ένα "best of" των Machine Head ενώ στο δεύτερο ο Robb Flynn θα ενώσει και πάλι τις δυνάμεις του με τα original μέλη της μπάντας, τον κιθαρίστα Logan Mader και τον ντράμερ Chris Kontos, οι οποίοι μαζί με τον μπασίστα Jared MacEachern θα παρουσιάσουν ζωντανά το album "Burn My Eyes" για πρώτη φορά στην ιστορία του συγκροτήματος. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
      Σάββατο 16 Μαΐου 2020 @ Piraeus Academy, Αθήνα
      Οι πόρτες ανοίγουν: 19:00
      Τιμή εισιτηρίων: 30 ευρώ
      Προπώληση εισιτηρίων: Καταστήματα PUBLIC, εκδοτήριο TICKET SERVICES (Πανεπιστημίου 39, εντός στοάς Πεσμαζόγλου), τηλεφωνικά: 210 72 34 567, ηλεκτρονικά: www.ticketservices.gr & www.tickets.public.gr
      Οι μεταπωλητές των εισιτηρίων χρεώνουν έξοδα διαχείρισης ανάλογα με το τιμολόγιο τους. Η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019 στις 12:00 από την ηλεκτρονική διεύθυνση "www.machinehead1.com" 
    • • Οι Diviner ετοίμασαν το lyric video για το τραγούδι τους "Stargate" από το άλμπουμ τους "Realms of Time".
    • Τελείωσε τις ηχογραφήσεις των καινούργιων τραγουδιών του o Ozzy Osbourne και έχει μπει στη διαδικασία του τελικού remix. Το ακυκλοφόρητο για την ώρα καινούργιο άλμπουμ του, διαδέχεται το "Scream" (2010) και είναι το πρώτο studio μετά την ηχογράφηση του "13" των Black Sabbath.  Αυτές είναι οι μόνες πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει ενώ στις καινούργιες συνεντεύξεις του, αναφέρεται στη συνεργασία του με τον rapper Post Malone, ενώ σύμφωνα με την κόρη του Kelly το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε έχει ξεπεραστεί.
    • 5 νέες remastered επανακυκλοφορίες έχει προγραμματίσεις η Rock Candy για αυτό το μήνα. 3 άλμπουμ  των Angel, 1 των Fastway κι 1 των  άγνωστων Wiggy Bits. Ξεκινάμε με το Live without a Net των Angel που κυκλοφόρησε το 1978 κλείνοντας έτσι μια σχεδόν πετυχημένη περίοδο του συγκροτήματος. Το White Hot των Angel κυκλοφόρησε το 1978 κι όπως το Sinful είναι δομημένα πάνω στα βασικά στοιχεία του συγκροτήματος: pomp rock με στοιχεία progressive και  hard rock.  To Sinful επανακυκλοφορεί με 2 bonus τραγούδια, τα “Virginia“ που ακουγόταν στην ταινία Foxes και το “Walk away Renee”. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Rock Candy Records επανεκδίδει άλμπουμ των Fastway. Αυτή τη φορά πρόκειται για το All Fired Up (19840 όπου εκτός του κιθαρίστα ‘Fast’ Eddie Clarke (πρώην μέλος των Motorhead) παίζουν και οι  Jerry Shirley ντραμς (πρώην Humble Pie), Charlie McCracken μπάσο (πρώην Taste) και  Dave King τραγούδι νυν Flogging Molly. Την παραγωγή υπέγραψε ο Eddie Kramer. Τέλος, οι άγνωστοι Wiggy Bits έλκουν την καταγωγή τους από τη Νέα Υόρκη και το άλμπουμ τους κυκλοφόρησε το 1976. Μελωδικό hard rock της δεκαετίας του 70΄ που δεν γνώρισε ποτέ επιτυχία και το συγκρότημα ανήκει στην κατηγορία των εντελώς άγνωστων. Όλες οι πι ο πάνω επανακυκλοφορίες είναι remastered και κυκλοφορούν με πλούσια ένθετα.
    • Το μακρινό ταξίδι μέσα από τη Σήραγγα του Χρόνου μας οδηγεί στο 1979 και σε μια τηλεοπτική εμφάνιση των UFO όπου παίζουν το Only you can rock me.
    •  








    •  

    •     .
       
    Share on Google Plus

    About Αλέξανδρος Ριχάρδος

      Blogger Comment