ΟΤΑΝ Ο YNGWIE MALMSTEEN ΕΠΑΙΖΕ ΣΤΟΥΣ STEELER

Πριν ξεκινήσετε να διαβάζεται το παρακάτω άρθρο, να διευκρινίσουμε ότι αναφερόμαστε στο αμερικάνικο συγκρότημα των Steeler κι όχι στο γερμανικό!
Δημιούργημα του τραγουδιστή Ron Keel, που αργότερα έκανε καριέρα με τους Keel, οι Steeler σχηματίστηκαν το 1981 στο Nashville, Tennessee και την επόμενη χρονιά κυκλοφόρησαν το single "Cold Day in Hell". Ακολούθησε τη μοίρα των πολλών συγκροτημάτων της εποχής, δηλαδή συχνές αλλαγές μελών και μετά την κυκλοφορία του προαναφερόμενου single το συγκρότημα κατέλαβε… η σιωπή. Στα τέλη του 1982 αποφασίζουν να ασχοληθούν πιο σοβαρά με το συγκρότημα και νοικιάζουν στο Λος Άντζελες μια αποθήκη για πρόβες. Η αποχώρηση του αρχικού κιθαρίστα Michael Dunigan, φέρνει στο συγκρότημα ένα 19χρονο νεαρό Σουηδό, τον  Yngwie Malmsteen ανακάλυψη του κορυφαίου κυνηγού ταλέντων, παραγωγού αλλά και μουσικάνθρωπου, Mike Varney. Με σύνθεση Rik Fox στο μπάσο, Ron Keel κιθάρα, τραγούδι, Yngwie Malmsteen κιθάρα και Mark Edwards ντραμς,  ηχογραφούν το πρώτο άλμπουμ με τίτλο τα όνομά τους, σε παραγωγή του Mike Varney και κυκλοφορεί από τη δική του δισκογραφική εταιρεία Snarple. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Malmsteen ηχογραφήσε όλα του τα μέρη μέσα σε μια ημέρα. Με US Metal ήχο και με εμφάνιση στο πολύ καλό παίξιμο του Malmsteen, το Steeler δεν καταφέρνει να γνωρίζει επιτυχία και πιο εύκολα πέρασε στην αιωνιότητα. Το άλμπουμ πήρε αξία  λίγα χρόνια αργότερα, όταν ο Σουηδός κιθαρίστας γνώρισε επιτυχία στην προσωπική του καριέρα αλλά ήταν πολύ αργά για να το βρει και να το αγοράσει ο κόσμος, αφού είχε τυπωθεί λίγες χιλιάδες αντίτυπα.
Ο Yngwie Malmsteen ήταν πάνω στην εκτίναξη της καριέρας του και πολύ γρήγορα έφυγε από το συγκρότημα για να βρεθεί στους Alcatrazz του Graham Bonnett με τους οποίους ηχογράφησε το studio No Parole from Rock 'n' Roll και το live Live Sentence και σύντομα ακολούθησε την γνωστή προσωπική καριέρα.
Στους Steeler τον αντικατέστησε ο Kurt James, ενώ στο συγκρότημα ήλθε κι ο μπασίστας  Greg Chaisson, γνωστός από τη συνεργασία του λίγα χρόνια αργότερα με τους Badlands. Με τη σύνθεση Kurt James,  Greg Chaisson , Bobby Marks ντραμς και Ron Keel τραγούδι, ηχογράφησαν 5  singles,δύο από τα οποία εμφανίστηκαν στη συλλογή  Metal Generation: The Steeler Anthology (2005). Το συγκρότημα δεν έβρισκε συμβόλαια με δισκογραφική εταιρεία και τελικά διαλύθηκε το τέλος του 1983.
ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΤΑ
Ο Yngwie Malmsteen έγινε μέλος των Alcatrazz και μετά ακολούθησε τη γνωστή προσωπική καριέρα  ο μπασίστας Rik Fox σχημάτισε τους Sin, o Mark Edwards έπαιξε με τους Lion και ο Ron Keel σχημάτισε τους Keel.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΜΝΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ
•  Steeler 1983

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

8/7/19
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου