ROCK INCIDENT 76: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΙΟ ΑΚΥΡΟΥ VIDEO ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ

Το "Separate Ways" είναι μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Journey, μαζί με τα "Wheel in the Sky", "Who's Crying Now" και "Don't Stop Believin'" κι ένα από τα γνωστότερα τραγούδια τους. Στο σημερινό Rock Incident θα αναφερθούμε στο video του που γυρίστηκε πολλά χρόνια πριν το MTV και στοίχισε 5.000$, ποσό μεγάλο για την εποχή. Πριν διαβάσετε αποσπάσματα της συνέντευξης του Steve Perry που αναφέρεται στο σχετικό video, να σας πω ότι το πρώτο σχόλιο που ’έκανα αφού είδα το video των Journey, “Separate Ways” ήταν: “καταπληκτικό τραγούδι, άχαρο video”.
36 χρόνια μετά, ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Steve Perry, θυμάται την πίεση που είχαν για ένα video και τις συνθήκες που το έκαναν. «Από την αρχή ήμουν αντίθετος στη χορογραφία (σ.σ. εννοεί το …air παίξιμο των μελών του συγκροτήματος), εμείς είμαστε μουσικοί κι όχι ηθοποιοί για να στηθεί πάνω μας όλο το video. Πιστεύω ότι κανένας από εμάς δεν είχε τη φωτογένεια για να βασιστεί επάνω του ο σκηνοθέτης. Στις συζητήσεις που κάναμε του είχαμε δηλώσει ότι είμαστε αντίθετοι στην ιδέα να βασιστεί επάνω μας το video, πράγμα όμως που τελικά έγινε». Και συνεχίζει: “Παρ’ όλη την ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή μας, είχαμε ελάχιστη άποψη για τη σκηνοθεσία αλλά και την όλη παρουσία μας. Προσπάθησα να βρω μια φόρμουλα συνεργασίας με το σκηνοθέτη Tom Buckholtz και τον παραγωγό John Diaz αλλά επέμεναν στην άποψη τους. Υποχρεώθηκα να τους ακούσω γιατί εγώ είμαι τραγουδιστής κι αυτοί επαγγελματίες σκηνοθέτης και παραγωγός».
Την ίδια άποψη με τον Steve Perry έχει κι ο κιθαρίστας Neal Schon που λέει ότι του «αρέσει το τραγούδι αλλά όχι το video». Όταν γυρίσαμε αυτό το video, πολύ λίγοι καλλιτέχνες ξόδευαν χρήματα για video γιατί δεν υπήρχαν κανάλια να παιχτούν. Το συγκεκριμένο στοίχισε $5.000!». Κι ο Neil Schon  συνεχίζει: “Γυρίστηκε στη  Louise Street Wharf  της Λουιζιάνα κατά τη διάρκεια του Mardi Gras. Όλο το γύρισμα βασίζεται στο συγκρότημα ενώ συμμετέχει και ένα μοντέλο, η Margaret Oldstead, που την νοίκιασαν από ένα τοπικό γραφείο μοντέλων, η οποία σε όλο το video περπατάει συνέχεια! Στο τέλος εμφανίζεται ξαπλωμένη σε ένα να ακούει μουσική από τα ακουστικά και σύμφωνα με την σκηνοθετική άποψη, ονειρεύεται τους…. Journey! Το περίεργο και η προχειρότητα είναι ότι αν και ταξίδεψαν από το Λος Άντζελες στη Λουιζιάνα δεν είχαν προκαθορισμένο πλάνο/σενάριο για το τι θα κάνουν. «Από την πρώτη στιγμή των γυρισμάτων είχαμε προβλήματα, αρχικά με ένα άνεμο που φυσούσε και μετά με την τότε κοπέλα του Steve Perry, τη Sherrie Swafford η οποία ζήλευε την Margaret Oldstead. Είχαμε συμφωνήσει να μη φέρει κανείς μαζί του γυναίκες ή και κοπέλες αλλά ο Perry έφερε την Sherry, η οποία όλη την ημέρα που γυρνούσαμε το video, τον πίεζε να μην ασχολείται με την Margaret Oldstead. Το αστείο είναι ότι σε καμία σκηνή ο Perry και το μοντέλο δεν φιλιούνται ή κάτι σχετικό!
Η Oldstead ήταν φοιτήτρια στο Tulane University και με τα χρήματα που πήρε από την εμφάνισή της πλήρωσε μέρος των εξόδων του Πανεπιστημίου. Συγκεκριμένα πληρώθηκε $250/την ημέρα και συνολικά εργάστηκε 3 ημέρες! Ήταν αρκετά χρήματα για την εποχή και το κυριότερο τόσα χρόνια μετά λέει ότι είναι το κορίτσι του video των Journey!
Να σημειώσουμε ότι τότε δεν υπήρχε MTV και γιατί ο σκηνοθέτης και παραγωγός σκέφτηκαν να φύγουν από το Λος Άντζελες για να πάνε στη Λουιζιάνα για να παίζουν air κιθάρα καιν ντραμς σε μια αποθήκη που θα μπορούσαν κάλλιστα να βρουν και στο Λος Άντζελες, γνωρίζουν μόνο αυτοί.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

25/6/19

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου