Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ SKYSCRAPER TOY DAVID LEE ROTH

Το Skyscraper (1988, Νο 6 Αμερική, Νο 11 Μ.Βρετανία) είναι το δεύτερο άλμπουμ του πρώην τραγουδιστή των Van Halen, David Lee Roth στην προσωπική του καριέρα. Είχε προηγηθεί το Eat 'Em and Smile (1986) και το EP, Crazy from the Heat(1985) και τα δύο με μεγάλη επιτυχία.  Το άλμπουμ έβγαλε επιτυχίες σαν τα "Just Like Paradise", "Knucklebones" και "Damn Good" και μαζί με τον Roth ήταν 4 πολύ καλοί μουσικοί: Ο Steve Vai κιθάρα, ο Billy Sheehan μπάσο, ο Gregg Bissonette ντραμς και ο Brett Tuggle πλήκτρα.
Η φωτογραφία του εξώφυλλου δείχνει τον τραγουδιστή να αναρριχάται πάνω σε κατακόρυφο βράχο και ίσως πολλοί να πιστέψατε, όπως κι εγώ, ότι πρόκειται για φωτογραφικό τρικ ή μοντάζ! Η φωτογραφία όμως είναι απόλυτα αληθινή, τραβήχτηκε στο γρανιτένιο όρος Half Dome, ύψους 4.373 ποδών, που βρίσκεται στο Yosemite National Park, της Καλιφόρνια  από τον φωτογράφο Galen Rowellπου ειδικεύεται σε φωτογραφίες extreme sport! Είχαν κατασκηνώσει από την προηγούμενη νύχτα στην περιοχή και το πρωϊ, έχοντας εντοπίσει το βράχο, οι 2 εκπαιδευτές του, άρχισαν να καρφώνουν τα πρώτα καρφιά συγκράτησης, επιλέγοντας προσεκτικά το βράχο για να μπορέσει να κρατήσει το βάρος του, σε περίπτωση που έπεφτε.
O David Lee Roth είχε μια μικρή εμπειρία από αναρρίχησης αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό που να δικαιολογεί τη σχετική φωτογράφιση γι αυτό μαζί του ήταν δύο εκπαιδευτές, οι Werner Braun και Ron Kauk που τον βοήθησαν τόσο να ανέβει όσο και να καρφώσει τα καρφιά. Γύρω του είχαν ρίξει από την κορυφή σχοινιά ώστε να περίπτωση ατυχήματος να μπορέσει να πιαστεί. Ο φόβος των δύο εκπαιδευμένων αναρριχητών ήταν μήπως κάποιο καρφί δεν «πιάσει’ σε σάπιο βράχο ή ο Roth δεν μπορέσει να αντεπεξέλθει. 
Παρ όλους τους φόβους τους,  ο Roth όχι μόνο τα κατάφερε αλλά έφερε εις πέρας την αποστολή του με ελάχιστη βοήθεια.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
7/2/19
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου