KILLING FIELDS: TO SOUNDTRACK ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ MIKE OLDFIELD ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ 1984.

Το “The Killing Fields” ήταν μια από τις καλύτερες ταινίες του 1984 (σ.σ. δεν θυμάμαι αν ο τίτλος είχε μεταφραστεί στα ελληνικά ή παίχτηκε με τον αγγλικό τίτλο) και το soundtrack της ταινίας ήταν γραμμένο από τον Mike Oldfield. Η ταινία βασίζεται στην πραγματική ιστορία δύο δημοσιογράφων, του καμποτζιανού Dith Pran και του αμερικάνου Sydney Schanberg που καταγράφουν τη ζωή των αγροτών που κυνηγιούνται από τους Κόκκινους Χμερ και τις συνθήκες ζωής στον εμφύλιο της Καμπότζη, την εποχή που οι Κόκκινοι Χμερ προβαίναν σε σφαγιασμούς αθώων πολιτών. Η σκηνοθεσία ήταν το Roland Joffé και πρωταγωνιστούσαν οι Sam Waterston, Haing S. Ngor, Julian Sands και John Malkovich. Η ταινία προτάθηκε για 7 Oscar όπου τελικά κέρδισε 3, με σημαντικότερο αυτό του καμποτζιανού ηθοποιού Haing S. Ngorο οποίος έως τότε δεν είχε την παραμικρή εμπειρία. Η μουσική της ταινίας ξανακυκλοφορεί σε cd και σε DVD Deluxe Edition περιορισμένης έκδοσης. To “The Killing Fields” ήταν το 10 άλμπουμ του Mike Oldfield, την επιμέλεια των ενορχηστρώσεων να έχει αναλάβει ο David Bedford, περκάσιον παίζει ο Morris Pert ενώ ο Eberhard Schoener είναι ο διευθυντής της Ορχήστρας.
Ήταν η πρώτη φορά που ο Oldfield έγραφε μουσική εξ ολοκλήρου για ταινία ενώ στο παρελθόν συνθέσεις του είχαν ακουστεί στις ταινίες  “The Exorcist” και “The Space Movie”. Ο Oldfield χρειάστηκε 6 μήνες για να συνθέσει τη μουσική, αφού παρεμβλήθηκε και μια περιοδεία!
  Η deluxe έκδοση περιέχει και το soundtrack CD και το DVD της ταινίας και συνοδεύεται από διάφορα αναμνηστικά (αφίσα της ταινίας, φωτογραφίες, το πλήρες Δελτίο Τύπου που συνόδευσε την ταινία το 1984) καθώς και αριθμημένο πιστοποιητικό.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλε τις προηγούμενες αναρτήσεις στην κατηγορία Επανακυκλοφορίες.
10/1/19
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου